Говорите истину, колико пропалих пројекта је иза вас

- Директору Ћорићу и одборнику Софренићу поручио бих да без обзира шта су по занимању и на којим факултетима су студирали, ипак инжењерима одговарајућих струка препусте стручне анализе, а уколико желе да принципјелно политички дјелују одрже и пресс-конференције пред потпуно непостојећим објектима као што су „Аеродром Требиње“ и „Термоелектрана Угљевик 3“, поручио је Остојић.

Република Српска 10.03.2023 | 17:38
Говорите истину, колико пропалих пројекта је иза вас

- Грађани Бијељине јуче су имали прилику да виде кратку епизоду директора путева Недељка Ћорића и одборника Софренића испред објекта нове аутобуске станице у Бијељини, гдје су истакли колику штету цијела Бијељина трпи због нестављања у употребу овог простора - рекао је савјетник градоначелника Бијељине Радослав Остојић.

Иако је лијепо видјети, наводи он, како су дугогодишњи политички непријатељи постали одједном истомишњеници који на скоро идентичан начин медијски наступају, потребно је ипак одређене чињенице ускладити.

"Наиме, аутобуска станица није никада у потпуности завршена јер радови на овом објекту нису урађени у складу са уговором и пројектно-техничком документацијом, због чега је након примопредаје извршених радова у фебруару 2022. године Градска управа активирала банкарску гаранцију на терет извођача у износу од 320.323,65 КМ", подсјетио је он.

Такође, како наводи. нова аутобуска станица је на том мјесту изграђена без пратеће студије саобраћаја, која би за овакве објекте требала бити обавезна, што се исто може рећи и за саобраћајницу на траси пруге коју је тада на брзину пројектовао бивши градоначелник, уклонивши без одговарјућег правног основа и жељезничке шине све како би народу приказао да ће тај пројекат бити брзо реализован, иако је то била класична предизборна игра са гласачима.   

"Учесницима ове епизоде директору Ћорићу и одборнику Софренићу бих поручио да без обзира шта су по занимању и на којим факултетима су студирали, ипак инжењерима одговарајућих струка препусте стручне анализе, а уколико желе да принципјелно политички дјелују одрже и прес-конференције пред потпуно непостојећим објектима као што су „Аеродром Требиње“ и „Термоелектрана Угљевик 3“, поручио је Остојић.

Донедавни министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић са партенрима покушава да пропусте власти СНСД-а припише градоначелнику Бијељине Љубиши Петровићу (СДС) како би прошао њихов позив за опозив градоначелника Петровића.

Подсјетимо да се Недељко Ћорић сумњичи да је уназад годину дана, када је био министар саобраћаја у Влади Републике Српске, у више наврата уцјењивао представнике кинеске компаније "Схадонг Хи Спеед Интернатионал" у вези са изградњом ауто-пута Бањалука - Приједор.

Иако је он демантовао зе инфомације, Тужилаштво БиХ је формирало предмет и прослиједило га, како су писали медији, Окружном тужилаштву у Бијељини.

(БН) Фото: Бијељина.цом

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Сина

10.03.2023 17:11

Криминалце у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

10.03.2023 22:05

Види и пијани Зота који је бабу згазио.

Name

ТАЛИБАН

10.03.2023 17:19

Јесу ови из владајуце СЕКТЕ све изградили али у облацима па се невиди све испарило У њхове Дзепове ЛоПОВИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоруцу

10.03.2023 17:32

Лопино ста ти знас о тим пословима боље мало поведуре рацуна за оно сто вам је лазни предсједник наметнуо да радите и водите рацуна да се предузеца која раде за вас ресор не рекетирате и да их доводите пред банкрот и затварање , а Бијељину дзаба убједујете ти и баја ту ломите зубе нецете нас освојити и опљацјати као сто то радите свугдје у опстинама гдје сте на власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,Ћорићу

10.03.2023 20:50

Вјерујем да ће Семберци доказати да терористима из власти,нема мјеста у СЕМБЕРИЈИ,и никада га за њих неће ни бити!А,продане,ситне душе,боље себи да ампутирају обје руке,него да гласају за опозив,часног,поштеног,школованих,васпитаног градоначелника Бијељине!!!Брука њихова остаје до вијека,и на образима девет покољења,а уз то и гријех,и клетва,па нека се не чуде пропадању из генерације у генерацију,јер су сами творци властите судбине!!!

Name

Јоја

10.03.2023 17:35

Да сте подрзавали пројекте не би пропали, поготово муслимани сто коце све . Да сте слозни вкаст и ви би од Републике Српске Москву направио и економски и културно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

10.03.2023 17:35

Јуце ови са купљеним дипломама а данас дјукин у дому здравља. Бас су активни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УС

10.03.2023 17:37

Лопине Софренић и Ћорић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

10.03.2023 18:42

Нема подржавања пројеката ил' си с нама па си ко и ми ил' си против нас

Name

Џонко

10.03.2023 18:16

Софренић покрао комплетну Семберију транспорте и са покојним Мићом Мићићом се талио као министар финанција све голи лопови а сад мали хоће да настави гдје је ТАТА стао недирајте ДОКТОРА ЛОПОВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лебег

10.03.2023 18:41

Шта је завршио овај Ћорић?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Лебег

10.03.2023 20:21

Завшио је ноћно обијање сушница.Био је доста вјешт у томе.

Name

Касеташ

10.03.2023 20:26

Докторирао на аутокасетофонима, причају Рогатичани

Name

Ре

11.03.2023 06:11

Мозда незна ни он који је купио факуктет ,била ноц у кафани па није видио цију диплому купује као и вецина из ове Додикове владе ,све сами експерти а Република пред банкротом а њихови имовински картони све дебљи и дебљи

Name

Хахахахихихихохохо

10.03.2023 19:49

Ћорић лопов обијач сушница,крадљивац сувог меса.Тако кажу његоји рогатичани.Отвори се земљо ко је власт у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циркус Пелегрино

10.03.2023 21:29

Јесу ли сви присутни провјерили, да ли су им радио уређаји у возилима ? Ћорићу је специјалност, обијање возила и крађа радио уређаја.

Name

Истина

10.03.2023 21:13

Ма само треба банду, криминалце који већ 20 година урнишу, уништавају и пљачкају РС значи те секташе, рудоњине, лудог Милојка, додига у затвор на доживотну робију. Прдекана, само прдекана њих може да заустави!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отахарин

11.03.2023 00:31

Срамота ме, моје сиједе главе, гдје живим, ко све, себи даје значај, гурају и се гдје мозе и не може! Ретардирани татини синови, које тате,научили лоповлуку, кради, свалера цији, куповини диплома, оргијању по стан на дан... Они неко и несто. Ало људи, Јел ово стварно ил ријалити програм? Дал ћете се пробудити млади свијете, за мене није ни греде, на живио сам се! Гдје ћете ви и ваша покољења, остати и с ким, да живите и како? Бог да вам у помоћ, само!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана

11.03.2023 23:01

Ми маторци смо криви за све а сад омладина да исправља и спасава дрзаву. Оце сутра мало, одосе дјеца а ми цемо цркавати сами, стари и сиромасни.