Govorite istinu, koliko propalih projekta je iza vas

- Direktoru Ćoriću i odborniku Sofreniću poručio bih da bez obzira šta su po zanimanju i na kojim fakultetima su studirali, ipak inženjerima odgovarajućih struka prepuste stručne analize, a ukoliko žele da principjelno politički djeluju održe i press-konferencije pred potpuno nepostojećim objektima kao što su „Aerodrom Trebinje“ i „Termoelektrana Ugljevik 3“, poručio je Ostojić.

Republika Srpska 10.03.2023 | 17:38
Govorite istinu, koliko propalih projekta je iza vas

- Građani Bijeljine juče su imali priliku da vide kratku epizodu direktora puteva Nedeljka Ćorića i odbornika Sofrenića ispred objekta nove autobuske stanice u Bijeljini, gdje su istakli koliku štetu cijela Bijeljina trpi zbog nestavljanja u upotrebu ovog prostora - rekao je savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić.

Iako je lijepo vidjeti, navodi on, kako su dugogodišnji politički neprijatelji postali odjednom istomišnjenici koji na skoro identičan način medijski nastupaju, potrebno je ipak određene činjenice uskladiti.

"Naime, autobuska stanica nije nikada u potpunosti završena jer radovi na ovom objektu nisu urađeni u skladu sa ugovorom i projektno-tehničkom dokumentacijom, zbog čega je nakon primopredaje izvršenih radova u februaru 2022. godine Gradska uprava aktivirala bankarsku garanciju na teret izvođača u iznosu od 320.323,65 КM", podsjetio je on.

Takođe, kako navodi. nova autobuska stanica je na tom mjestu izgrađena bez prateće studije saobraćaja, koja bi za ovakve objekte trebala biti obavezna, što se isto može reći i za saobraćajnicu na trasi pruge koju je tada na brzinu projektovao bivši gradonačelnik, uklonivši bez odgovarjućeg pravnog osnova i željezničke šine sve kako bi narodu prikazao da će taj projekat biti brzo realizovan, iako je to bila klasična predizborna igra sa glasačima.   

"Učesnicima ove epizode direktoru Ćoriću i odborniku Sofreniću bih poručio da bez obzira šta su po zanimanju i na kojim fakultetima su studirali, ipak inženjerima odgovarajućih struka prepuste stručne analize, a ukoliko žele da principjelno politički djeluju održe i pres-konferencije pred potpuno nepostojećim objektima kao što su „Aerodrom Trebinje“ i „Termoelektrana Ugljevik 3“, poručio je Ostojić.

Donedavni ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić sa partenrima pokušava da propuste vlasti SNSD-a pripiše gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću (SDS) kako bi prošao njihov poziv za opoziv gradonačelnika Petrovića.

Podsjetimo da se Nedeljko Ćorić sumnjiči da je unazad godinu dana, kada je bio ministar saobraćaja u Vladi Republike Srpske, u više navrata ucjenjivao predstavnike kineske kompanije "Shadong Hi Speed International" u vezi sa izgradnjom auto-puta Banjaluka - Prijedor.

Iako je on demantovao ze infomacije, Tužilaštvo BiH je formiralo predmet i proslijedilo ga, kako su pisali mediji, Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.

(BN) Foto: Bijeljina.com

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Sina

10.03.2023 17:11

Kriminalce u zatvor.

ODGOVORITE
Name

Borac

10.03.2023 22:05

Vidi i pijani Zota koji je babu zgazio.

Name

TALIBAN

10.03.2023 17:19

Jesu ovi iz vladajuce SEKTE sve izgradili ali u oblacima pa se nevidi sve isparilo U njhove Dzepove LoPOVI

ODGOVORITE
Name

Corucu

10.03.2023 17:32

Lopino sta ti znas o tim poslovima bolje malo povedure racuna za ono sto vam je lazni predsjednik nametnuo da radite i vodite racuna da se preduzeca koja rade za vas resor ne reketirate i da ih dovodite pred bankrot i zatvaranje , a Bijeljinu dzaba ubjedujete ti i baja tu lomite zube necete nas osvojiti i opljacjati kao sto to radite svugdje u opstinama gdje ste na vlasti

ODGOVORITE
Name

Re,Ćoriću

10.03.2023 20:50

Vjerujem da će Semberci dokazati da teroristima iz vlasti,nema mjesta u SEMBERIJI,i nikada ga za njih neće ni biti!A,prodane,sitne duše,bolje sebi da amputiraju obje ruke,nego da glasaju za opoziv,časnog,poštenog,školovanih,vaspitanog gradonačelnika Bijeljine!!!Bruka njihova ostaje do vijeka,i na obrazima devet pokoljenja,a uz to i grijeh,i kletva,pa neka se ne čude propadanju iz generacije u generaciju,jer su sami tvorci vlastite sudbine!!!

Name

Joja

10.03.2023 17:35

Da ste podrzavali projekte ne bi propali, pogotovo muslimani sto koce sve . Da ste slozni vkast i vi bi od Republike Srpske Moskvu napravio i ekonomski i kulturno

ODGOVORITE
Name

Milan

10.03.2023 17:35

Juce ovi sa kupljenim diplomama a danas djukin u domu zdravlja. Bas su aktivni.

ODGOVORITE
Name

US

10.03.2023 17:37

Lopine Sofrenić i Ćorić

ODGOVORITE
Name

Tatar

10.03.2023 18:42

Nema podržavanja projekata il' si s nama pa si ko i mi il' si protiv nas

Name

Džonko

10.03.2023 18:16

Sofrenić pokrao kompletnu Semberiju transporte i sa pokojnim Mićom Mićićom se talio kao ministar financija sve goli lopovi a sad mali hoće da nastavi gdje je TATA stao nedirajte DOKTORA LOPOVI.

ODGOVORITE
Name

Lebeg

10.03.2023 18:41

Šta je završio ovaj Ćorić?

ODGOVORITE
Name

re Lebeg

10.03.2023 20:21

Zavšio je noćno obijanje sušnica.Bio je dosta vješt u tome.

Name

Kasetaš

10.03.2023 20:26

Doktorirao na autokasetofonima, pričaju Rogatičani

Name

Re

11.03.2023 06:11

Mozda nezna ni on koji je kupio fakuktet ,bila noc u kafani pa nije vidio ciju diplomu kupuje kao i vecina iz ove Dodikove vlade ,sve sami eksperti a Republika pred bankrotom a njihovi imovinski kartoni sve deblji i deblji

Name

Хахахахихихихохохо

10.03.2023 19:49

Ћорић лопов обијач сушница,крадљивац сувог меса.Тако кажу његоји рогатичани.Отвори се земљо ко је власт у РС.

ODGOVORITE
Name

Cirkus Pelegrino

10.03.2023 21:29

Jesu li svi prisutni provjerili, da li su im radio uređaji u vozilima ? Ćoriću je specijalnost, obijanje vozila i krađa radio uređaja.

Name

Istina

10.03.2023 21:13

Ma samo treba bandu, kriminalce koji već 20 godina urnišu, uništavaju i pljačkaju RS znači te sektaše, rudonjine, ludog Milojka, dodiga u zatvor na doživotnu robiju. Prdekana, samo prdekana njih može da zaustavi!

ODGOVORITE
Name

Otaharin

11.03.2023 00:31

Sramota me, moje sijede glave, gdje živim, ko sve, sebi daje značaj, guraju i se gdje moze i ne može! Retardirani tatini sinovi, koje tate,naučili lopovluku, kradi, svalera ciji, kupovini diploma, orgijanju po stan na dan... Oni neko i nesto. Alo ljudi, Jel ovo stvarno il rijaliti program? Dal ćete se probuditi mladi svijete, za mene nije ni grede, na živio sam se! Gdje ćete vi i vaša pokoljenja, ostati i s kim, da živite i kako? Bog da vam u pomoć, samo!

ODGOVORITE
Name

Dana

11.03.2023 23:01

Mi matorci smo krivi za sve a sad omladina da ispravlja i spasava drzavu. Oce sutra malo, odose djeca a mi cemo crkavati sami, stari i siromasni.