За малишане на Јахорини 35 пари скија из Моззарта

Подршка акцији “1000 скија за нашу дјецу”

Република Српска 09.03.2023 | 14:18
За малишане на Јахорини 35 пари скија из Моззарта

За малишане зимска сезона на Јахорини тек почиње јер је “1.000 скија за нашу дјецу” стигло на ову зимску љепотицу. Нове скије подијељене су у сарадњи са Олимпијским центром Јахорина и компанијом Моззарт. Своје прве скијашке покрете бројни малишани савладаће управо на новим скијама. 

“Са великим задовољством смо подржали акцију „Хиљаду скија за нашу дјецу“, која је, прије свега, намијењена управо најмлађој популацији. Заиста вјерујемо у важност бављења спортом од малих ногу, због чега сматрамо ову акцију вишеструко значајном. Велики број дјеце и омладинаца ће добити своје прве скије и прилику да науче да скијају, а чврсто вјерујемо и  да ће ове скије за неке од њих значити почетак успјешних спортских каријера.“ истакла је Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Моззарт.

Међу награђеним малишанима су и добитници из Србије који ће управо на Јахорини учити вјештине скијања.

„Дечица која ће данас својим кућама однети свој први пар скија узраста су од пет до 17 година, што значи да малишани свих старосних доби радо учествују. До сада смо укупно поделили више од 500 пари скија у чак 30 додела које смо од самог почетка акције реализовали, што ме чини јако поносним. Посебну захвалност данас желим да изразим према компанији Моззарт, која је акцију “Хиљаду скија за нашу дјецу” подржала са чак 35 пари квалитетних скија.” истакао је Дејана Љевнаић директор Олимпијског центра Јахорина.

Он је додао да је током више од два мјесеца зимске сезоне ову олимпијску планину посјетило више од 280.000 скијаша, док је забиљежен број пролаза достигао готово 2.200.000. Одлична припрема ски стаза и рад свих инсталација у протеклом периоду резултирали су повећањем броја посјетилаца, па тако свакодневно на јахоринским стазама скија више од 9.000 скијаша. С обзиром на капацитет инсталација вертикалног транспорта од чак 33.000 скијаша на сат, на сјајно увезаним стазама нема гужве. А управо на тим стазама ће у будућности скијати и малишани који су добили скије за свој омиљени зимски спорт. 

(ПР) Фото: ПР