Za mališane na Jahorini 35 pari skija iz Mozzarta

Podrška akciji “1000 skija za našu djecu”

Republika Srpska 09.03.2023 | 14:18
Za mališane na Jahorini 35 pari skija iz Mozzarta

Za mališane zimska sezona na Jahorini tek počinje jer je “1.000 skija za našu djecu” stiglo na ovu zimsku ljepoticu. Nove skije podijeljene su u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina i kompanijom Mozzart. Svoje prve skijaške pokrete brojni mališani savladaće upravo na novim skijama. 

“Sa velikim zadovoljstvom smo podržali akciju „Hiljadu skija za našu djecu“, koja je, prije svega, namijenjena upravo najmlađoj populaciji. Zaista vjerujemo u važnost bavljenja sportom od malih nogu, zbog čega smatramo ovu akciju višestruko značajnom. Veliki broj djece i omladinaca će dobiti svoje prve skije i priliku da nauče da skijaju, a čvrsto vjerujemo i  da će ove skije za neke od njih značiti početak uspješnih sportskih karijera.“ istakla je Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Među nagrađenim mališanima su i dobitnici iz Srbije koji će upravo na Jahorini učiti vještine skijanja.

„Dečica koja će danas svojim kućama odneti svoj prvi par skija uzrasta su od pet do 17 godina, što znači da mališani svih starosnih dobi rado učestvuju. Do sada smo ukupno podelili više od 500 pari skija u čak 30 dodela koje smo od samog početka akcije realizovali, što me čini jako ponosnim. Posebnu zahvalnost danas želim da izrazim prema kompaniji Mozzart, koja je akciju “Hiljadu skija za našu djecu” podržala sa čak 35 pari kvalitetnih skija.” istakao je Dejana Ljevnaić direktor Olimpijskog centra Jahorina.

On je dodao da je tokom više od dva mjeseca zimske sezone ovu olimpijsku planinu posjetilo više od 280.000 skijaša, dok je zabilježen broj prolaza dostigao gotovo 2.200.000. Odlična priprema ski staza i rad svih instalacija u proteklom periodu rezultirali su povećanjem broja posjetilaca, pa tako svakodnevno na jahorinskim stazama skija više od 9.000 skijaša. S obzirom na kapacitet instalacija vertikalnog transporta od čak 33.000 skijaša na sat, na sjajno uvezanim stazama nema gužve. A upravo na tim stazama će u budućnosti skijati i mališani koji su dobili skije za svoj omiljeni zimski sport. 

(PR) Foto: PR