Ухапшено лице из Шведске са Интерпол потјернице

- Припадници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске и Полицијске управе Бањалука ухапсили су лице из Шведске чији су иницијали Ц.Ф.С. за којим је расписана међународна Интерполова потјерница, а које је користило пасош Сјеверне Македоније на туђе име.

Република Српска 08.03.2023 | 13:55
Ухапшено лице из Шведске са Интерпол потјернице

Лице је јуче ухапшено и након завршене криминалистичке обраде биће спроведено у Суд БиХ ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Током провјере идентитета утврђено је да је ово лице користило пасош Сјеверне Македоније са његовом фотографијом, а на име лица П.Ш.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који се изјаснио да се у конкретном случају ради о кривичном дјелу фалсификовање исправе, да се од лица одузму предметни пасош и остала документација на име П.Ш. и депонују у депозит Основног суда у Бањалуци.

Након докуметовања предмета Окружном јавном тужилаштву Бањалука биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Потјерница за овим лицем била је расписана због почињених кривичних дјела незаконито посједовање дроге, ометање службеног лица приликом вршења дужности и напад опасним оруђем и малтретирање.

Припадници Полицијске управе Бањалука јуче су предузимањем оперативних мјера и радњи идентификовали М.Г. из Бањалуке и једно малољетно лице, за које постоје основи сумње да су починили разбојништво.

Ова лица су осумњичена да су наведено кривично дјело извршила 2. марта око 21.50 часова у Бањалуци, када су уз употребу физичке снаге од оштећеног лица украла кожну торбице у којој се налазило око 2.500 КМ и лични документи.

Приликом претреса кућа и помоћних објеката у Бањалуци које користе ова лица пронађени су и уз потврду одузети предмети који ће послужити у даљем поступку.

Над лицем М.Г. је извршена криминалистичка обрада и рад по наведеном предмету је у току, а све мјере и радње у вези са малољетним лицем предузимају се под надзором тужиоца за малољетнике Окружног јавног тужилаштва Бањалука, у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку.

(Срна) Фото: Илустрација

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

агент

08.03.2023 13:44

ефикасан Каран, хапси оне који ништа не значе за народ, где су додиговци..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.03.2023 19:01

Он је члан снсд-а у Сwеден.

Name

ГТИ......

08.03.2023 13:52

Браво за МУП РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.03.2023 14:56

Браво. Нај смо јачи!

Name

А јесу

09.03.2023 12:36

Јаки. !!? Што не ухапси каквог ЛОПАВА КРИМИНАЛЦА,,??

ОДГОВОРИТЕ