Uhapšeno lice iz Švedske sa Interpol potjernice

- Pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lice iz Švedske čiji su inicijali C.F.S. za kojim je raspisana međunarodna Interpolova potjernica, a koje je koristilo pasoš Sjeverne Makedonije na tuđe ime.

Republika Srpska 08.03.2023 | 13:55
Uhapšeno lice iz Švedske sa Interpol potjernice

Lice je juče uhapšeno i nakon završene kriminalističke obrade biće sprovedeno u Sud BiH radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Tokom provjere identiteta utvrđeno je da je ovo lice koristilo pasoš Sjeverne Makedonije sa njegovom fotografijom, a na ime lica P.Š.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu falsifikovanje isprave, da se od lica oduzmu predmetni pasoš i ostala dokumentacija na ime P.Š. i deponuju u depozit Osnovnog suda u Banjaluci.

Nakon dokumetovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Potjernica za ovim licem bila je raspisana zbog počinjenih krivičnih djela nezakonito posjedovanje droge, ometanje službenog lica prilikom vršenja dužnosti i napad opasnim oruđem i maltretiranje.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka juče su preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali M.G. iz Banjaluke i jedno maloljetno lice, za koje postoje osnovi sumnje da su počinili razbojništvo.

Ova lica su osumnjičena da su navedeno krivično djelo izvršila 2. marta oko 21.50 časova u Banjaluci, kada su uz upotrebu fizičke snage od oštećenog lica ukrala kožnu torbice u kojoj se nalazilo oko 2.500 КM i lični dokumenti.

Prilikom pretresa kuća i pomoćnih objekata u Banjaluci koje koriste ova lica pronađeni su i uz potvrdu oduzeti predmeti koji će poslužiti u daljem postupku.

Nad licem M.G. je izvršena kriminalistička obrada i rad po navedenom predmetu je u toku, a sve mjere i radnje u vezi sa maloljetnim licem preduzimaju se pod nadzorom tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

(Srna) Foto: Ilustracija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

agent

08.03.2023 13:44

efikasan Karan, hapsi one koji ništa ne znače za narod, gde su dodigovci..

ODGOVORITE
Name

Re

08.03.2023 19:01

On je član snsd-a u Sweden.

Name

GTI......

08.03.2023 13:52

Bravo za MUP RS

ODGOVORITE
Name

re

08.03.2023 14:56

Bravo. Naj smo jači!

Name

A jesu

09.03.2023 12:36

Jaki. !!? Što ne uhapsi kakvog LOPAVA KRIMINALCA,,??

ODGOVORITE