Породица жртве тражи доживотну робију за Далибора Мандића

Далибор Мандић (37), кога терете за свирепо убиство Ариела Богдановића (28), изјасниће се о кривици почетком априла, а породица жртве од правосудних институција очекује најстрожу казну за оптуженог.

Република Српска 07.03.2023 | 19:37
Породица жртве тражи доживотну робију за Далибора Мандића

Неутјешни мајка и отац покојног Ариела сматрају да се сврха кажњавања не би постигла другом казном, осим доживотне робије. Истичу да је оптужени без гриже савјести детаљно испланирао и брутално усмртио њиховог најмилијег те их завио у црно.

- Мајка је остала без сина јединца који ничим није заслужио да буде брутално убијен. Није био у свађи с оптуженим. Повод злочина је, према свему судећи, била љубомора, а Мандић би сигурно да није ухапшен наштетио још некоме - рекао је пуномоћник породице Богдановић, адвокат Марко Микеш.

Нагласио је да се породица противи било каквом споразуму о признању кривице, осим ако би подразумијевао доживотни затвор.

- Ниједне олакшавајуће околности на страни оптуженог нема. Он је младића убио на свиреп начин наочиглед јавности. Породица убијеног сматра да оптужени не заслужује ни дан изван зидина затвора јер је опасан по околину - рекао је Микеш.

Према његовим ријечима, убијени Богдановић потиче из честите и угледне породице, коју је оптужени бруталним чином уништио.

Микеш је истакао да породица сматра како правосудни органи морају да пошаљу снажну поруку јавности да ће се овакве ствари најстроже кажњавати како нико више не би морао да доживи толику бол као они.

Истакао је да Богдановићи желе да вјерују да ће правосудни органи у овом случају права оштећених заступати адекватно у складу са законом и правдом.

Према оптужници, Мандић је Богдановића усмртио на свиреп или подмукао начин 2. децембра 2022. године у Булевару Српске војске. Како се наводи, Мандић је пратио Богдановића у намјери да га убије. У оптужници стоји да је Богдановић ишао од Тржног центра "Делта планет" према Ребровачком мосту, а Мандић га је пратио.

- Оптужени га је сустигао у близини студентског кампуса и убо га ножем у предјелу горњег дијела трупа. Богдановић је почео да бјежи, а Мандић га је сустигао након што су прешли Булевар Српске војске. Богдановић је пао код бензинске пумпе, а Мандић га је, док је лежао на асфалту, ножем убо осам пута у предјелу задње стране лијевог рамена, лијеве стране лица и врата те десне стране грудног коша. Богдановић је искрварио насмрт, а оптужени је побјегао - стоји у оптужници коју је подигло Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у Бањалуци.

(Глас Српске) Фото: ГС

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Лија

07.03.2023 18:48

И доживотна казна затвора није адекватна тежини кривичног дела. Зашто неко ко лиши живота другог на овакав начин заслужује да живи па макар то било у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

08.03.2023 12:28

То је мијесање у насе независно Судство,неце тамо неки да суде,мозда цовјека и ослободе то це комитет да одлуци.

Name

Лактаси

07.03.2023 19:09

Кажу нетреба смртна казна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

07.03.2023 19:32

Мислим да за овакве случајеве и сличне по тежини дјела треба увести смртну казну.За такво нешто је мало доживотна робија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леx Специалис

07.03.2023 19:51

Ниста од тога. Монструм и његова фамилија су добро умрезени у секти, тако да це највјероватније бити прогласен неурацунљивим и отици 2-3 године на Соколац. Након тога, ето га опет на улици. Сиротом момку нека је лака земља а његовој породици искрено сауцесце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

08.03.2023 06:31

Врло лако могуће. Али онда наступа Никола Калуђеровић, пошто неможе другачије. Лијепо је човјек рекао, морало је тако.

Name

Пиетро

07.03.2023 20:07

Свака част за уваженог Марка Микеса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

07.03.2023 20:12

Само дозивотна свака друга казна би била неадекватна за овај гнусни злоцин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

07.03.2023 21:53

Доживотна је за људе. Овај монструм треба пуно горе проћи. Али нажалост мало ће одлежати па ће га пустити да убије још нечије дијете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТО ЈЕ НАЈНОРМАЛНИЈЕ!

08.03.2023 01:29

Ако хоћемо ред у држави, онда морамо донијети такав закон који ће тај ред да проводи и да младе људе одвраћа од таквих монстуозних убистава. Смртна казна је обавезна, ма колико се неки против.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

08.03.2023 08:11

Мало је доживотна робија,убио је човјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

08.03.2023 12:29

Треба га осудити најмање на 5 дозивотних робија.