Porodica žrtve traži doživotnu robiju za Dalibora Mandića

Dalibor Mandić (37), koga terete za svirepo ubistvo Ariela Bogdanovića (28), izjasniće se o krivici početkom aprila, a porodica žrtve od pravosudnih institucija očekuje najstrožu kaznu za optuženog.

Republika Srpska 07.03.2023 | 19:37
Porodica žrtve traži doživotnu robiju za Dalibora Mandića

Neutješni majka i otac pokojnog Ariela smatraju da se svrha kažnjavanja ne bi postigla drugom kaznom, osim doživotne robije. Ističu da je optuženi bez griže savjesti detaljno isplanirao i brutalno usmrtio njihovog najmilijeg te ih zavio u crno.

- Majka je ostala bez sina jedinca koji ničim nije zaslužio da bude brutalno ubijen. Nije bio u svađi s optuženim. Povod zločina je, prema svemu sudeći, bila ljubomora, a Mandić bi sigurno da nije uhapšen naštetio još nekome - rekao je punomoćnik porodice Bogdanović, advokat Marko Mikeš.

Naglasio je da se porodica protivi bilo kakvom sporazumu o priznanju krivice, osim ako bi podrazumijevao doživotni zatvor.

- Nijedne olakšavajuće okolnosti na strani optuženog nema. On je mladića ubio na svirep način naočigled javnosti. Porodica ubijenog smatra da optuženi ne zaslužuje ni dan izvan zidina zatvora jer je opasan po okolinu - rekao je Mikeš.

Prema njegovim riječima, ubijeni Bogdanović potiče iz čestite i ugledne porodice, koju je optuženi brutalnim činom uništio.

Mikeš je istakao da porodica smatra kako pravosudni organi moraju da pošalju snažnu poruku javnosti da će se ovakve stvari najstrože kažnjavati kako niko više ne bi morao da doživi toliku bol kao oni.

Istakao je da Bogdanovići žele da vjeruju da će pravosudni organi u ovom slučaju prava oštećenih zastupati adekvatno u skladu sa zakonom i pravdom.

Prema optužnici, Mandić je Bogdanovića usmrtio na svirep ili podmukao način 2. decembra 2022. godine u Bulevaru Srpske vojske. Kako se navodi, Mandić je pratio Bogdanovića u namjeri da ga ubije. U optužnici stoji da je Bogdanović išao od Tržnog centra "Delta planet" prema Rebrovačkom mostu, a Mandić ga je pratio.

- Optuženi ga je sustigao u blizini studentskog kampusa i ubo ga nožem u predjelu gornjeg dijela trupa. Bogdanović je počeo da bježi, a Mandić ga je sustigao nakon što su prešli Bulevar Srpske vojske. Bogdanović je pao kod benzinske pumpe, a Mandić ga je, dok je ležao na asfaltu, nožem ubo osam puta u predjelu zadnje strane lijevog ramena, lijeve strane lica i vrata te desne strane grudnog koša. Bogdanović je iskrvario nasmrt, a optuženi je pobjegao - stoji u optužnici koju je podiglo Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Banjaluci.

(Glas Srpske) Foto: GS

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Lija

07.03.2023 18:48

I doživotna kazna zatvora nije adekvatna težini krivičnog dela. Zašto neko ko liši života drugog na ovakav način zaslužuje da živi pa makar to bilo u zatvoru.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

08.03.2023 12:28

To je mijesanje u nase nezavisno Sudstvo,nece tamo neki da sude,mozda covjeka i oslobode to ce komitet da odluci.

Name

Laktasi

07.03.2023 19:09

Kažu netreba smrtna kazna...

ODGOVORITE
Name

Arsa

07.03.2023 19:32

Mislim da za ovakve slučajeve i slične po težini djela treba uvesti smrtnu kaznu.Za takvo nešto je malo doživotna robija.

ODGOVORITE
Name

Lex Specialis

07.03.2023 19:51

Nista od toga. Monstrum i njegova familija su dobro umrezeni u sekti, tako da ce najvjerovatnije biti proglasen neuracunljivim i otici 2-3 godine na Sokolac. Nakon toga, eto ga opet na ulici. Sirotom momku neka je laka zemlja a njegovoj porodici iskreno saucesce.

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

08.03.2023 06:31

Vrlo lako moguće. Ali onda nastupa Nikola Kaluđerović, pošto nemože drugačije. Lijepo je čovjek rekao, moralo je tako.

Name

Pietro

07.03.2023 20:07

Svaka čast za uvaženog Marka Mikesa.

ODGOVORITE
Name

Joja

07.03.2023 20:12

Samo dozivotna svaka druga kazna bi bila neadekvatna za ovaj gnusni zlocin

ODGOVORITE
Name

Петар

07.03.2023 21:53

Доживотна је за људе. Овај монструм треба пуно горе проћи. Али нажалост мало ће одлежати па ће га пустити да убије још нечије дијете.

ODGOVORITE
Name

TO JE NAJNORMALNIJE!

08.03.2023 01:29

Ako hoćemo red u državi, onda moramo donijeti takav zakon koji će taj red da provodi i da mlade ljude odvraća od takvih monstuoznih ubistava. Smrtna kazna je obavezna, ma koliko se neki protiv.

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

08.03.2023 08:11

Malo je doživotna robija,ubio je čovjeka

ODGOVORITE
Name

Nenad

08.03.2023 12:29

Treba ga osuditi najmanje na 5 dozivotnih robija.