Шпанија саопштила: Нећемо признати Косово

Шпанско Министарство спољних послова саопштило је да је исход састанка Београда и Приштине, одржан 27. фебруара, био корак напријед, али да још треба да се ради на постизању споразума о нормализацији односа, а на основу европског предлога који је подржао Европски савјет у фебруару.

Свијет 07.03.2023 | 17:26
Шпанија саопштила: Нећемо признати Косово

У саопштењу достављеном "Тањугу", истиче се да Шпанија неће промијенити свој став о независности Косова и Метохије.

"Шпанија остаје при свом ставу да не признаје једнострано проглашену независност коју је Приштина усвојила 2008. Ми бранимо потребу да се питање територије Косова* рјешава дијалогом Београда и Приштине. Вријеме је да се уложи дефинитиван напор за рјешавање косовског питања.

Подржавамо велико ангажовање високог представника и потпредсједника ЕУ (Жозепа Бореља) да помогне у рјешавању сукоба и у потпуности подржавамо рад специјалног изасланика ЕУ (Мирослава) Лајчака", наводи се у саопштењу.

Како се наводи, иако је позитивно што су се и Београд и Приштина усагласили око текста Приједлога без икаквих измјена, чврстог договора неће бити без јасног плана како ће се он спроводити, преноси "РТС".

(Тањуг)  Фото:ЕПА-ЕФЕ

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Каталонија, Баскија

07.03.2023 17:02

...су препрека, је ли?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

07.03.2023 17:19

Наравно, оде Каталонија по истом принципу. Хазари само чекају тренутак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

07.03.2023 18:29

То немења чињеницу да је Р.Косово суверена,самостална и међународно призната држава већ 20 година..шпанија није битна..неке тамо афричке банана државе нису битне.србија није битна..један Минхен има више становника него србија држављана..кога интересују жеље тамо неке мале,небитне мањине као што сте ви?па никог..ненапрежите свој мозак..прегорит ће ко сијалица а резултат 0

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Прњавор

08.03.2023 07:06

Ти си један обицни патолоски љигавац који је зивио у Прњавору и сада зиви у Њемацкој .Сам си се провалио у висе твојих коментара поводом рата у Украјини.Вјероватно водис украјинско поријекло тј. Галијан или Пемац .Ниста против тог немам и постујем Украјинце као и све друге народе овог свијета ,али се питам засто си толико задојен мрзњом према Србима?

Name

Зо

07.03.2023 19:03

Па због Каталоније, и птицама на грани је јасно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст!

07.03.2023 21:21

Доследни!

ОДГОВОРИТЕ