Španija saopštila: Nećemo priznati Kosovo

Špansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je ishod sastanka Beograda i Prištine, održan 27. februara, bio korak naprijed, ali da još treba da se radi na postizanju sporazuma o normalizaciji odnosa, a na osnovu evropskog predloga koji je podržao Evropski savjet u februaru.

Svijet 07.03.2023 | 17:26
Španija saopštila: Nećemo priznati Kosovo

U saopštenju dostavljenom "Tanjugu", ističe se da Španija neće promijeniti svoj stav o nezavisnosti Kosova i Metohije.

"Španija ostaje pri svom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost koju je Priština usvojila 2008. Mi branimo potrebu da se pitanje teritorije Kosova* rješava dijalogom Beograda i Prištine. Vrijeme je da se uloži definitivan napor za rješavanje kosovskog pitanja.

Podržavamo veliko angažovanje visokog predstavnika i potpredsjednika EU (Žozepa Borelja) da pomogne u rješavanju sukoba i u potpunosti podržavamo rad specijalnog izaslanika EU (Miroslava) Lajčaka", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, iako je pozitivno što su se i Beograd i Priština usaglasili oko teksta Prijedloga bez ikakvih izmjena, čvrstog dogovora neće biti bez jasnog plana kako će se on sprovoditi, prenosi "RTS".

(Tanjug)  Foto:EPA-EFE

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Katalonija, Baskija

07.03.2023 17:02

...su prepreka, je li?

ODGOVORITE
Name

Jaffa

07.03.2023 17:19

Naravno, ode Katalonija po istom principu. Hazari samo čekaju trenutak.

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

07.03.2023 18:29

To nemenja činjenicu da je R.Kosovo suverena,samostalna i međunarodno priznata država već 20 godina..španija nije bitna..neke tamo afričke banana države nisu bitne.srbija nije bitna..jedan Minhen ima više stanovnika nego srbija državljana..koga interesuju želje tamo neke male,nebitne manjine kao što ste vi?pa nikog..nenaprežite svoj mozak..pregorit će ko sijalica a rezultat 0

ODGOVORITE
Name

Re Prnjavor

08.03.2023 07:06

Ti si jedan obicni patoloski ljigavac koji je zivio u Prnjavoru i sada zivi u Njemackoj .Sam si se provalio u vise tvojih komentara povodom rata u Ukrajini.Vjerovatno vodis ukrajinsko porijeklo tj. Galijan ili Pemac .Nista protiv tog nemam i postujem Ukrajince kao i sve druge narode ovog svijeta ,ali se pitam zasto si toliko zadojen mrznjom prema Srbima?

Name

Zo

07.03.2023 19:03

Pa zbog Katalonije, i pticama na grani je jasno?

ODGOVORITE
Name

Svaka cast!

07.03.2023 21:21

Dosledni!

ODGOVORITE