Вишеград: Нови директор бање отпушта раднике

Промјеном скупштинске већине, коју је скоро двије године била од осам странака окупљених око СДС, у већину предвођену СНСД и његовим коалиционом партнерима међу којима је и ДНС, смјењено је руководство Рехабилитационог центра „Вилина влас“ у Вишеградској бањи.

Република Српска 06.03.2023 | 20:41
Вишеград: Нови директор бање отпушта раднике

Актурелни замјеник директора Мирко Мајсторовић, кога је поставила стара скупшинска већина, каже да нова управа жели да отпусти старе да би страначки примила нове раднике. 

"Доласком новог в.д. директора Радојка Сташевића настали су и проблеми у овој установи. Нови директор је припремио предотказе тренутно за шест радника који су ту запослени више годину дана. Међу њима има и оних из породица погинулих бораца и инвалида. Али зато је Сташевић примио пензионисаног правника по уговору о дјелу који редовно добија плату", каже Мајсторовић, који је кадар ДЕМОСА и био члан старе скупштинске већине.

Вршилац дужности „Вилине власи“ Радојко Сташевић /ДНС/ каже да се покушало да са општином, бившом и новом управом нађе рјешење  проблема вишка радника  али се у томе није успјело.

"Покушали смо да одредимо који број радника се може уклопити у постојећу систематизацију а ако не може да се нађе рјешење тако што би претходно руководство предложило који су запослени приоритет да остану мислећи на дјецу погинулих бораца и раднике са тежом материјалном ситуацијом", истакао је Сташевић.

Он наводи да је обавјештена Републичка инспекција рада која је обавила ванредну инспекцијску контролу 30 новопримљених радника и установила која им документа недостају приликом пријема на посао. 

"Вјероватно ће доћи до отпуштања одређеног броја радника док се сагледа комплетна ситуација", додао је Сташевић.

Дугогодишњи радник и руководилац "Вилине власи" физијатар и магистар Душана Буквић каже да се у установи увијек водило рачуна о приходима, расходима и броју запослених радника , што је основна за одрживост фирме.

"За јануар ове године Рехабилитациони центар остварио приходе од 141.000 КМ, плате су биле 148.400, текући трошак струја 20.000,  укупно око 200.000, тако да је у овом мјесецу минус био око 60.000 КМ. Подсјећам да је пред долазак новог менаџмента у установи стално запоселних било 69 а сад их је 96. Из података је видљиво колико се повећао платни фонд тако да у овим условима са оволиким  бројем радника и обимом посла који ми не можемо повећати идемо у немогућност одрживости фирме", каже Буквићева. 

Мајсторовић тврди  да је нови директор  приликом доласка на дужност на рачуну од старог руководства затекао остављених 230.000 КМ .

"То значи остале су на рачуну двије плате  за све  запослех да се унапријед могу исплатити", додао је Мајсторовић.  

Ново руководство ће се обратити и општини Вишеград, оснивачу „Вилине власи“, да помогне да се разријеши овај Гордијев чвор.

Како год буде да буде изгледа да ће дебљи крај, ни криви ни дужни, извући више  новозапослених радника.

(БН)  Фото: БН

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Миле Соколац

06.03.2023 20:15

Буквицка,врхунски струцњак,магистар,а прије свега цовјек,у три ријеци објаснила стање.Друга два не познајем,али њој вјерујем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

07.03.2023 06:51

Кад је тако паметна и способна и водила рачуна о нашим парама, што није на вријеме, док је била директор, оспособила специјалисту вец калкулисала.. Да себе остави још коју годину. Млади се не запишљавају или их треба отпустити, а пензионере Душану и Бора у бању... Ваљда као награду за добро одрађен опозив

Name

Аааааааа

06.03.2023 20:24

Ста се сад залите. Узели сте сви паре и угасили сте светло у висеграду. Продане дусе сад идите и љубите скуте младену и његовој свити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

07.03.2023 05:33

Изгкасали сте дс вам ,,буде боље,, видјецете ста вас све цека исто као и Зворницане ,сад кад изгубе Алумину и многи остану без посла а своје породице оставе без примања ал као да немају нимало мозга ни оцију па нецују и невиде због цега се гласало за те смјене у Зворнику

Name

Ристо

06.03.2023 20:25

Е вала су их и нагрували, смањивали људима плате зато што је примљено 30.нових.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахахихихихохохо

06.03.2023 20:37

Па нема проблема.Сад ће начелник ђуревић заједно са вишковићем по хитном поступку покренути Варду,договор је био у Бања Луци и биће посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прле

06.03.2023 20:49

Гдје ли ће осванути жене СДС-ових одборника у Вишеграду вјерних коалиционих привјесака СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гарца

06.03.2023 20:50

Е нека вас је младен постојио хахаххахах. Дали су паре или страх у питању

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоће ли,

06.03.2023 20:55

Отпустити и стару директорицу која је са факултета села у директорска фотељу,без одрађено макар приправничког стажа, хоће ли отпустити оне новопримљене старлете, учеснице ријалитија, Хоћеш ли ти замениче који заврши факултет на даљину. Кола ће се сломити на сиротињи неће на вама сигурно, али можете ли ви исфинансирати толики број радника, и добављаче чисто сумњам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре хоце ли

07.03.2023 08:29

Нека замјеник каже који је факултет завршио Предсједник скупштине у којој установи, и ко му је омогуцио и помогао да заврши факултет. Да ли је његов факултет на даљину.

Name

Вишеград

06.03.2023 20:58

Ово је све мућка вођа снсд.Један паметни србин из Ц.Г је давно је рекао:да су људи већ би се застиђели,да су вуци већ би се заситили,али они нит су људи,нит су вуци,они стално раде само за свој ЏЕП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

07.03.2023 06:47

Јок, оставиће Душану, пензионера, да доживотно буде кадар снсд и да "фино и стручно" објашњава.

Name

Вишеград

07.03.2023 11:20

Вишеградјанин сам, изненадих се да председник скупштине има завршен факултет, где, кад и како додје до дипломе,треба проверити, знам шта и где је радио прије рата, а и сад, срамота, а млади школовани на државним факултетима на бироу, морају да одлазе из свог Вишеграда.

Name

Којој,

06.03.2023 21:18

Скупштинској већини овај припада, члан Демоса, није у коалицији са СНСД - ом, сада долази на скупштинска заседања и гласа за одлуке које предлаже СНСД, човјече ти си створен за ово вријеме нико не зна јеси ли опозиција или позиција таласа кака ветар дува и ти нашао да неког штити, ма ти гледаш само себе и боли те и за народ и за странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

07.03.2023 04:16

То је сада код нас модеран начин пословања.Са два радника обрнути 5000000км.

Name

Прле

06.03.2023 23:29

Што не питаш гдје су снсдеови одборници запослили свохе жене кад су дошли на власт.ђуревић запослио снаху у општину да му буде потпарол,да пише како хе њему воља,дарко андрић запослио жену у завод за женску омладину,перишић исто тако,дарко запослио и женине снахе у мтел и нову банку итдитдитд....а о коалиционим партберима гдје све запослише жене и фамилију да не причам.шеврт жену у дистрибуцију,таса пекар жену у обданиште нека шефица......ма до сутра можеш писати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прле,

07.03.2023 07:33

Не говориш истину, Тасина жена у обданишту ради много дуже него што је он у скупштинској већини, Андрићева снаха такође, има неправилности, али немораш баш измишљати, на крају жене су и школовање за тај посао

Name

Ре прле

07.03.2023 09:41

Извини,у вас је све по закону.Ајде молим те,напиши нешто што ти сматраш да је начелник и неко из снсд урадио да не ваља.Мора бити нешто да није по закону.Немораш све оправдавати и прати.Је ли било уреду за жуте и црвене картоне.Јесу ли сва снсдеова запошљавања без конкурса уреду,као да је све њихово.Ма ајде бјежите више са оправдавањем ваших,а блаћењем других.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Ре Прле

07.03.2023 15:22

Ових 30 у бању за годину дана све по конкурсу запослено, живота ти.

Name

Ре Вишеград

07.03.2023 16:05

Провјери и подпредседника скупштине шта је он завзшио.У општину дошао да ради као домар,имао канцелатију као да је савјетник и неограничену слободу.Убрзо завршио економску школу,сад можда већ има и факултет.Он је кадар Билалов,вјерни коалициони партнер снсд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велика срамота

07.03.2023 16:14

За све вишеграђане,што су дозволили да из Вишеграда оду два врсна доктора,др Соња Митрашинобић и др стоматологије Марко Николић.За овакве докторе и прије све добре особе нема мјеста у Дому здравља.Не знам зашто,може бити да не одговара њихова стручност докторици печат Снежани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За велику срамоту,

08.03.2023 18:11

Стварно лажеш, ниједно од њих не ели да ради у дому здравља, то је њихова одлука, нико их није отерао, мада је др. Соња наводно на боловању, јер не жели да ради.