Варате грађане, коришћење печата није законито

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић је у својој изјави обмануо јавност тврдњом да је градоначелник Љубиша Петровић покушао да одузме печат Скупштини, у чему су га наводно спријечили он и секретар Скупштине, те да је циљ градоначелника да спријечи рад Комисије за опозив, саопштио је Правни тим градоначелника Бијељине.

Република Српска 06.03.2023 | 15:01
Варате грађане, коришћење печата није законито

Наводе да је нетачна тврдња Ђурђевића да је руководилац органа или институције надлежан да управља печатом града.

Одредбама Закона о печатима и органа и институција прописано је да руководилац рјешењем одлучује о чувању печата и његовој употреби.

Правни тим позива предсједника Скупштине да одговори на сљедећа питања:

- Да ли сте било којим рјешењем било ког органа овлаштени за чување и употребу печата?

- Да ли сте за претходне двије године колико сте предсједник Скупштине града донијели било какво рјешење којим сте одлучили о чувању печата и његовој употреби или је та рјешења у претходне двије године, као и прије тога, доносио Градоначелник?

- Да ли сте у претходне двије године Ви употребљавали скупштински печат или лице које је рјешењем Градоначелника било овлаштено за то?

- Да ли је у периоду од 17. до 28. фебруара печат чувало и користило лице које је рјешењем Градоначелника било овлаштено за то у складу са законом или Ви?

"Законом о локалној самоуправи прописано је да су органи јединице локалне самоуправе Градоначелник и Скупштина града, а предсједник Скупштине заступа и представља Скупштину, сазива сједнице Скупштине и њима предсједава.

Ви нисте руководилац Скупштине, већ је само заступате и представљате, сазивате и предсједавата сједницама, па је нејасно како сте утврдили да сте руководилац.

Ви, као предсједник Скупштине, можете потписивати акте које доноси Скупштина, али немате никакву надлежност да, као предсједник Скупштине, тј. као појединац, доносите било каква рјешења, укључујући и рјешења о употреби и чувању печата, на основу Закона о печату органа и институција коју нетачно интерпретирате и тумачите како Вам одговара", саопштио је Правни тим градоначелника Бијељине.

Даље наводе да је коришћење печата на овакав начин јасан знак да се спрема крађа на биралиштима.

"Предсједниче Скупштине, добили сте кривичну пријаву због изношења печата ван Градске управе и због печатирања гласачких листића које сте послали у иностранство без икакве контроле, укључујући и предсједницу Комисије", каже се у саопштењу и додаје:

Зашто Коалиција, како су је назвали, „Договор против Бијељине“ има гласачке листиће у својим рукама прије референдума?

(БН) Фото: Фејсбук 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Мргуд

06.03.2023 14:37

Е мога ти Дјурдјевицу завуко си се Доди у дупенце само ти репиц вири,,гњидо људска..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

06.03.2023 16:21

Сто миско не казе како му сеф има 10% веци будзет од Вуцица а моли га за сталак инфузије. Сто не казе да он две плате прима.

Name

Лука

06.03.2023 18:26

Гњида од човјека.

Name

Имате

06.03.2023 14:56

Јаке протукандидате свака цаст незна се који је веци лопов и пљацкас ал кога заступате није ни цудо али ако неуспијете покрасти изборе нема опозива ста це се онда десити са вама из вецине дали сте о томе размисљали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ауто-школа.

06.03.2023 15:24

Вец сам писао - ста оцекивати од овог лика? Гдје је радио? Које дјело има иза себе да се похвали. Ауто-школа. Ово - Ауто-школа - многи у БН добро знају ста знаци. Незналице, лицемјери, људи најнизих људских квалитета су "испливали" и соле памет народу. Е такав тумаци законе и злоупотрбаљава цак и пецат града. Криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мииииииииииии

06.03.2023 16:29

Народ висе вјерујемо Љубиси, на икс примјера је показао да је добронамјеран

Name

Смеће

06.03.2023 15:53

Навикло да лаже,пљачка и отима,а сад су на вратима пакла!!!Ђурђевић,тако млад,а,тако покварен,није свјестан шта га чека!Иди,уличару,па причај своје бајке,будалама које ће те слушати,сувише си глуп за интелигентне особе??????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

06.03.2023 16:07

Зато што су резултати референдума намештени и унапред познати.Поставља се питање зашто уопште избори кад се поуздано зна да су лазирани Ако сте толико безобзирни дођите и истерајте Љубишу направите тиху окупацију а не лазите народу да су избори регуларни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

06.03.2023 17:05

Да, баш је чудно да скупштински печат буде код председника скупштине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

06.03.2023 17:44

Господо из скупстинске вецине није вам требало да покрецете референдум јер само ви губите. А кад изгубите зна се ста вас цека. Имамо примјер бате бобара мице мицица. У семберији се јос увјек пита вриједни сељак који цијени ријец на ријец даје и робу. А Љубисе дрзи ријец

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

06.03.2023 21:06

Браво за овог младог и способног момка као што је Ђурђевић и он треба да буде градоначелник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предлог

07.03.2023 00:08

Кад буде референдум нек ставе 2 кутије за листице, на једној нек писе Љубиса, а на другој које други кандидат, и нема пљацке избора, добри провјерити спискове, дал су мртви избрисани са списка, јер истану лицне карте код родбине,па неко гласа

Name

Ре

07.03.2023 06:16

Зар не видис да је глуп као и ти.