Вучић данас са амбасадорима САД и Велике Британије

 - Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је данас са британском амбасадором Шан Маклеод која му је уручила позив да присуствује церемонији крунисања краља Чарлса Трећег, саопштила је Служба за сарадњу с медијима предсједника Србије.

Србија 03.03.2023 | 18:48
Вучић данас са амбасадорима САД и Велике Британије

Током сусрета у Београду разговарано је о билатералним односима, току дијалога Београда и Приштине, наставку европског пута Србије и рату у Украјини.

Вучић је поновио посвећеност Србије јачању политичког дијалога на највишем нивоу, као и економске сарадње између Србије и Велике Британије.

Маклеодова је истакла да Велика Британија подржава процес дијалога који се води уз посредство ЕУ.

Саговорници су се сагласили да двије земље имају још много могућности за унапређење свих видова сарадње, наводи се у саопштењу.

Вучић је данас разговарао и са америчким амбасадором Кристофером Хилом, кога је обавијестио о посљедњој рунди разговора са Приштином у Бриселу и сагласио се са њим да је хитно формирање Заједнице српских општина од приоритетног значаја.

Вучић је истакао да се са Хилом сагласио да је у дијалогу Београда и Приштине потребно још много напора, рада и разговора да би се ријешили нагомилани проблеми у свакодневном животу грађана на Косову и Метохији.

Он је захвалио на позиву за учешће на предстојећем Самиту за демократију, на којем ће бити ријечи о значају демократских вриједности у данашњем свету и о економским глобалним перспективама.

"Разменили смо мишљења и о плановима Србије у погледу диверсификације извора енергије и енергетске ефикасности, али и о бројним другим питањима од обостраног интереса", навео је Вучић на "Инстаграму". 

(Срна) Фото: СД

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Иди заувијек

04.03.2023 20:47

Одлази вуцицу,нрxиимо тебе и твоје слуге: порфириха ,ивицу , ану, и остале. Аки нецете ици цете у затвор,квислинзи. Претворили сте слободарску Србију у највецег губитника на планети. Србија губи а фасисти добивају. Дооолеее вуциц.

ОДГОВОРИТЕ