Vučić danas sa ambasadorima SAD i Velike Britanije

 - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa britanskom ambasadorom Šan Makleod koja mu je uručila poziv da prisustvuje ceremoniji krunisanja kralja Čarlsa Trećeg, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsjednika Srbije.

Srbija 03.03.2023 | 18:48
Vučić danas sa ambasadorima SAD i Velike Britanije

Tokom susreta u Beogradu razgovarano je o bilateralnim odnosima, toku dijaloga Beograda i Prištine, nastavku evropskog puta Srbije i ratu u Ukrajini.

Vučić je ponovio posvećenost Srbije jačanju političkog dijaloga na najvišem nivou, kao i ekonomske saradnje između Srbije i Velike Britanije.

Makleodova je istakla da Velika Britanija podržava proces dijaloga koji se vodi uz posredstvo EU.

Sagovornici su se saglasili da dvije zemlje imaju još mnogo mogućnosti za unapređenje svih vidova saradnje, navodi se u saopštenju.

Vučić je danas razgovarao i sa američkim ambasadorom Кristoferom Hilom, koga je obavijestio o posljednjoj rundi razgovora sa Prištinom u Briselu i saglasio se sa njim da je hitno formiranje Zajednice srpskih opština od prioritetnog značaja.

Vučić je istakao da se sa Hilom saglasio da je u dijalogu Beograda i Prištine potrebno još mnogo napora, rada i razgovora da bi se riješili nagomilani problemi u svakodnevnom životu građana na Кosovu i Metohiji.

On je zahvalio na pozivu za učešće na predstojećem Samitu za demokratiju, na kojem će biti riječi o značaju demokratskih vrijednosti u današnjem svetu i o ekonomskim globalnim perspektivama.

"Razmenili smo mišljenja i o planovima Srbije u pogledu diversifikacije izvora energije i energetske efikasnosti, ali i o brojnim drugim pitanjima od obostranog interesa", naveo je Vučić na "Instagramu". 

(Srna) Foto: SD

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Idi zauvijek

04.03.2023 20:47

Odlazi vucicu,nrxiimo tebe i tvoje sluge: porfiriha ,ivicu , anu, i ostale. Aki necete ici cete u zatvor,kvislinzi. Pretvorili ste slobodarsku Srbiju u najveceg gubitnika na planeti. Srbija gubi a fasisti dobivaju. Doooleee vucic.

ODGOVORITE