Аутоматска мјењачница АТОС банке јединствено рјешење на тржишту 

АТОС БАНК а.д. Бања Лука годинама континуирано ради на унапређењу услуга према клијентима, те се на овај начин поставила као лидер у самој дигитализацији и модернизацији пословања.

Република Српска 03.03.2023 | 13:39
Аутоматска мјењачница АТОС банке јединствено рјешење на тржишту 

Самоуслужне зоне су од 2019. године постављене у пословницама наше Банке, као и на издвојеним локацијама, те осим банкомата и уређаја за полог готовине, располажу и са Дигиталним шалтером, а однедавно и са аутоматском мјењачницом. 

Новина у Самоуслужној зони је управо Аутоматска мјењачница као јединствено рјешење на тржишту за куповину и продају валута. 

„Путем дигитализованих канала у нашим Самоуслужним зонама, клијентима желимо омогућити лакше и једноставније коришћење наших услуга у сваком тренутку, на сваком мјесту, и без додатних трошкова и то 24 часа дневно.

Велики број наших клијената има потребу за ефикасном и брзом услугом, а модеран и убрзан начин живота, као и технолошки развој, изузетно утичу на развој банкарског пословања. Сходно томе, сигурни смо да су клијенти увидјели предности кориштења дигиталних канала, те да су препознали бенефите као што су уштеда времена и новца као и брзина обављања услуге.

Захваљујући имплементацији аутоматске мјењачнице у самоуслужној зони употпунили смо услуге везане за готов новац које пружамо нашим клијентима. Тиме смо заокружили палету услуга које пружамо клијентима када уђу у 24 сатну зону на начин да осим што могу подићи и положити новац, сада могу да уз аутоматску мјењачницу ове услуге комбинују уз друге валуте.

Поред продаје 8 најатрактивнијих и најчешћих валута у регији  (ЕУР, РСД, УСД, ЦХФ, ГБП, СЕК, АУД, ЦАД) наши клијенти такође могу да купе једну од валута које нудимо на нашој аутоматској мјењачници.

У овом тренутку то су србијански динари и евро, али у плану је и проширење понуде на још неколико валута. Аутоматска мјењачница проширује значење термина „наш клијент“ на сваку особу која уђе у нашу 24 сатну зону, јер да би користили овај уређај не морају имати отворен рачун у АТОС БАНК а.д. Бања Лука“ изјавио је овим поводом Тихомир Кнежевић, руководилац Сектора Дигитално и картично банкарство.

Поред сигурносних и технолошких унапређења на банкоматима, промјене су видљиве и кроз персонализованији приступ клијентима, корисницима услуга на банкоматима, кроз аутоматско слање мејла о трансакцији на мејл адресу корисника. 

Сет услуга на дигиталним шалтерима је проширен могућношћу плаћања рачуна и за клијенте других банака. Уређаје за полог готовине, осим правних лица,  од сада могу користити и физичка лица, те положити  средства на своје рачуне у Банци. 

Из АТОС БАНК а.д. Бања Лука истичу да прате савремене трендове у банкарству, са приоритетом праћења технолошког развоја и континуираним радом на модернизацији и унапређењу пословања. 

(ПР)