Заказана сједница НСРС, расправе о Алумини нема

У Бањалуци је одржана сједница Колегијума Народне скупштине Републике Српске, на којој је утврђен дневни ред и датум одржавања редовне сједнице Народне скупштине. 

Република Српска 03.03.2023 | 13:18
Заказана сједница НСРС, расправе о Алумини нема

Друго редовно засједање НСРС заказано је за 14.03. у 10 часова, а дневни ред има 25 тачака.

Колегијум је донио и одлуку о присуству невладиних организација, удружења, синдиката и осталих субјеката сједницама Народне скупштине и скупштинских одбора у овој години.

Народни посланик у НСРС Небојша Вукановић каже да је одбијено је да се расправља о Алумини.

"Посланици владајуће већине правдали тиме да је материјал образложење, а не материјал. Тражили смо да се НСРС изјасни о приједлогу споразума ЕУ која хоће да легализије насиље на Косову", казао је Вукановић и додао: 

"Посланици владајуће већине ћуте и одбијају приједлоге опозиције. Нису доставили приједлоге за три нова министра."

Коментаришући усвајање Нацрта закона о измјенама и допунама Кривичног закона Републике Српске којим се уводе нова кривична дјела против части и угледа, односно кривично дјело увреде и клевете, Вукановић истиче да такав закон о клевети не постоји ни у сјеверној Кореји.

Шеф Клуба посланика СДС-а у НСРС Вукота Говедарица каже да посланици неће да причају о Алумини, јер је, како каже, у току кримализација Алумине.

"Незаконито продата потраживања Павгорду избјегавањем транспарентности, а стечајни управник то није уписао и смијењен је 20.фебруара, четири дана касније дошао Миодраг Петровић који је поставио Зорана Стевановића", истакао је Говедарица.

"Са 43 милиона КМ купљени 44 посто акција Алумине која много више вриједи. Волио бих да видим уплатницу којом је продата фирма, о томе нам не дају да причамо у нсрс. Клевета као кривични закон да кад нешто кажемо да будемо пресуђрни. Је ли о демократија?", упитао је Говедарица.

Како каже то је режим, није било разумијевања и јасно је да прсте у овом има Влада РС и човјек који управља овим системом јер плијен је битан а не развој и просперитет.

"Не можете очекивати да једна лисица осуди другу", поручио је и додао да нису за четири потпредсједника НСРС, те да ће СДС имати свој приједлог за потпредсједника.

 
(БН)  Фото:БН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

реалност

03.03.2023 12:58

Алумину је покрао Додик са својим зеленасима, нема потребе да се о томе дискутује у НСРС - то су дискусије за Тузиластво БиХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Бизетиц

04.03.2023 07:15

На ста цека Тузислатво и колико Додик треба да јос покраде па да се оно огласи?

Name

Ако

03.03.2023 13:28

Закон о клевети непостоји као правна ствар, ваљда се права медија требају тразити у Европи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

03.03.2023 15:55

Још једно замлацивање јавности и лагање до бесвести

Name

Интелектуалац

03.03.2023 13:49

Васе ријеци, било гдје да их изговорите, не знаце ниста и не утицу ни на ста.Изадјите из свих институција система и висе цете реци и уцинити ,од било којих ријеци које употријебите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

03.03.2023 16:32

Ево до сада сте прицали све и свашта и сто је истина и сто није истина.Стс сте постигли са том причом ниста.Све мање вам људи вјерује у те прице

ОДГОВОРИТЕ