Zakazana sjednica NSRS, rasprave o Alumini nema

U Banjaluci je održana sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj je utvrđen dnevni red i datum održavanja redovne sjednice Narodne skupštine. 

Republika Srpska 03.03.2023 | 13:18
Zakazana sjednica NSRS, rasprave o Alumini nema

Drugo redovno zasjedanje NSRS zakazano je za 14.03. u 10 časova, a dnevni red ima 25 tačaka.

Kolegijum je donio i odluku o prisustvu nevladinih organizacija, udruženja, sindikata i ostalih subjekata sjednicama Narodne skupštine i skupštinskih odbora u ovoj godini.

Narodni poslanik u NSRS Nebojša Vukanović kaže da je odbijeno je da se raspravlja o Alumini.

"Poslanici vladajuće većine pravdali time da je materijal obrazloženje, a ne materijal. Tražili smo da se NSRS izjasni o prijedlogu sporazuma EU koja hoće da legalizije nasilje na Kosovu", kazao je Vukanović i dodao: 

"Poslanici vladajuće većine ćute i odbijaju prijedloge opozicije. Nisu dostavili prijedloge za tri nova ministra."

Komentarišući usvajanje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona Republike Srpske kojim se uvode nova krivična djela protiv časti i ugleda, odnosno krivično djelo uvrede i klevete, Vukanović ističe da takav zakon o kleveti ne postoji ni u sjevernoj Koreji.

Šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS Vukota Govedarica kaže da poslanici neće da pričaju o Alumini, jer je, kako kaže, u toku krimalizacija Alumine.

"Nezakonito prodata potraživanja Pavgordu izbjegavanjem transparentnosti, a stečajni upravnik to nije upisao i smijenjen je 20.februara, četiri dana kasnije došao Miodrag Petrović koji je postavio Zorana Stevanovića", istakao je Govedarica.

"Sa 43 miliona KM kupljeni 44 posto akcija Alumine koja mnogo više vrijedi. Volio bih da vidim uplatnicu kojom je prodata firma, o tome nam ne daju da pričamo u nsrs. Kleveta kao krivični zakon da kad nešto kažemo da budemo presuđrni. Je li o demokratija?", upitao je Govedarica.

Kako kaže to je režim, nije bilo razumijevanja i jasno je da prste u ovom ima Vlada RS i čovjek koji upravlja ovim sistemom jer plijen je bitan a ne razvoj i prosperitet.

"Ne možete očekivati da jedna lisica osudi drugu", poručio je i dodao da nisu za četiri potpredsjednika NSRS, te da će SDS imati svoj prijedlog za potpredsjednika.

 
(BN)  Foto:BN

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

realnost

03.03.2023 12:58

Aluminu je pokrao Dodik sa svojim zelenasima, nema potrebe da se o tome diskutuje u NSRS - to su diskusije za Tuzilastvo BiH!

ODGOVORITE
Name

Marko Bizetic

04.03.2023 07:15

Na sta ceka Tuzislatvo i koliko Dodik treba da jos pokrade pa da se ono oglasi?

Name

Ako

03.03.2023 13:28

Zakon o kleveti nepostoji kao pravna stvar, valjda se prava medija trebaju traziti u Evropi

ODGOVORITE
Name

Tatar

03.03.2023 15:55

Još jedno zamlacivanje javnosti i laganje do besvesti

Name

Intelektualac

03.03.2023 13:49

Vase rijeci, bilo gdje da ih izgovorite, ne znace nista i ne uticu ni na sta.Izadjite iz svih institucija sistema i vise cete reci i uciniti ,od bilo kojih rijeci koje upotrijebite

ODGOVORITE
Name

Dejan

03.03.2023 16:32

Evo do sada ste pricali sve i svašta i sto je istina i sto nije istina.Sts ste postigli sa tom pričom nista.Sve manje vam ljudi vjeruje u te price

ODGOVORITE