Мушкарац и три жене из БиХ ухапшени у Француској

Француска полиција ухапсила је три жене и мушкарца, сви поријеклом из Босне и Херцеговине, који су већ неко вријеме подизали новац са банковних рачуна пензионера у Француској, али и неколико европских земаља, отуђивши на тај начин више од 153.000 евра.

Босна и Херцеговина 02.03.2023 | 21:53
Мушкарац и три жене из БиХ ухапшени у Француској

Истрага је покренута у Финистеру, француском департману, гдје су прво и уочено пражњење рачуна. Наиме, они би стали иза жртве на банкомату, “снимили” пин код картице, а затим испразнили рачун. Како преносе француски медији, просјек година жртава је 77.

Када је покренута истрага, полиција је уочила учестало присуство четворо људи на надзорним камерама банкомата. Углавном се радило о банкоматима у шопинг центрима. Тада је већ постало јасно да је ријеч о групи која “оперише” по цијелој Француској:

“Све у свему, ријеч је о неколико стотина превара, тј. класичних крађа, а жртве су углавном били старији, пензионери”, стоји у саопштењу полиције.

Током истраге, полиција је установила да ова изузетно мобилна група сличне крађе извела у Шпанији, Италији, Швајцаркој, Хрватској и Њемачкој. Њих четворо је идентификовано захваљујући прекограничном надзору и коначно су ухапшени у департману Корез, непосредно пред одлазак у Шпанију.

Код њих је пронађена сума од 12.000 евра, а наводно то им је “тродневни плијен”, што указује да су њихове активности биле изузетно профитабилне. Како преносе медији, њихово прво појављивање пред судом заказано је за април.

(Агенције) Фото: АА 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Срби РС

03.03.2023 06:38

Туђа мука не издобри

ОДГОВОРИТЕ