Нереди у Атини, огласио се и грчки премијер (ВИДЕО)

Неверица, очај и бес завладали су у Грчкој након што је десетине људи погинуло у најгорој железничкој несрећи у историји земље.

Свијет 01.03.2023 | 22:40
Нереди у Атини, огласио се и грчки премијер (ВИДЕО)

Грчки премијер Киријакос Мицотакис огласио се први пут вечерас након катастрофалне трагедије и недвосмислено рекао да је несрећа резултат "трагичне људске грешке".

"Сви докази упућују на чињеницу да се, нажалост, догодила трагична људска грешка. Ово је трагедија без преседана која се мора темељно истражити", рекао је Мицотакис у обраћању на државној телевизији.

У међувремену су избили нереди на улицама Атине. Велики број демонстраната изашао је на улице, љути на Владу што је приватизовала Хеленик воз, који тренутно вози путнички и теретни воз. Полиција је покушала да заустави демонстранте сузавцем.

Грчки министар саобраћаја Костас Караманлис саопштио је раније да подноси оставку после синоћне трагедије, јавила је државна јавна телевизија ЕРТ. У међувремену је у јавност процурила и порука коју је шеф станице упутио машиновођи.

"ЛАР 62, прођите кроз црвено светло на излазу на улаз у Неи Пори“, било је наређење које ц́е се касније испоставити кобно. Током дана ухапшен је и начелник железничке станице у граду Лариса који је оптужен за убиство из нехата.

Полиција каже да је 59-годишњак такође оптужен за наношење тешких телесних повреда из нехата. Шеф станице задужен за сигнализацију негира било какву грешку и рекао да је за несрећу крива евентуална техничка грешка.

 

(Б92/Јутарњи лист) Фото: Профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар