Нећу признати тзв. Косово и његов улазак у УН

- Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да неће да учествује у имплементацији одређених ствари и да ће поновити оно што је рекао и Макрону, и Шолцу, и Борељу, и свима другима, а то је да док је председник неће прихватити ни формално нити неформално признање тзв. Косова и његов улазак у УН.

Србија 28.02.2023 | 22:12
Нећу признати тзв. Косово и његов улазак у УН

"А после гледајте шта ћете да радите. У Скупштини сам то рекао већ 50 пута, вечерас поновио 10, ако треба и 11 пут ћу, јер види да Вам није јасно. Борељ крајем марта иде у Северну Македонију каже да дођемо тамо, па какав је то рок", рекао је Вучић за РТС.

Он је казао да ће на Европском савету 24. марта бити изнето шта је Србија урадила и да, ако не ради довољно неће бити отварања кластера.

"Притисака ће бити. Разговори неће трајати унедоглед", рекао је он и рекао ''да Србија није потписала тај план''.

"Јел Србија потписала то, шта ме питате, не знам шта још да вам кажем?", рекао је Вучић.

На питање да ли постоји опасност од санкција, он је рекао да за сада не постоји јер "разговарамо".

Како је рекао, радиће се на имплементационом плану како да се уреди регионално представљање, ''царински печати Борка Стефановића'', промет капитала и услуга, права за српску цркву.

На питање шта ће бити са предлогом, он је казао да ће постати оквир за преговарачке процесе.

На питање шта је са ЗСО, он каже да постоје четири споразума о ЗСО - основни из 2013, други је делокругни мандат управљачког тима, трећи је план имплементације споразума и четврти је први споразум о принципима.

"Оно што је за нас важно, осим надлежности, јесу јачање локалне демократије, извршавање надзора над развојем локалне економије, образовање, социјална и здравствена заштита, урбано и рурално планирање, животни услови за повратнике, за истраживачке активности, али може да промовише и заједничке интересе чланица ЗСО и представља их испред централних власти у Приштини", рекао је Вучић.

Како је додао, сврха је да обавља јавне услуге, мониторинг над спровођењем циљева, прављење других асоцијација и додатне надлежности.

"Састоји се од скупштине председника, савета, одбора и администрације, дакле. Баве се и имају право на покретну и непокретну имовину, своје компаније, симболе, заставу, да закључују уговоре.  одлуке се доносе двотрећинском већином. Потребно вам је седам од 10", рекао је Вучић.

(Тањуг) Фото: Принтскрин/РТС

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Илија

28.02.2023 23:20

Тако је председнице, све је само криминал и корупција око нас цели балкан цели свет , само си ти једина светла тацка у срцу европе у коју гледамо да нас избави од зла. Волимо те свим срцем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.03.2023 07:31

Иронија је права ствар

Name

Бурке

01.03.2023 06:25

Па шта ћеш прихватити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

01.03.2023 07:05

Србија се неце противити уласку косова у медјународне институције! Поглавље 4 споразума

ОДГОВОРИТЕ
Name

Медјународне институције

01.03.2023 10:27

Треба поново стварати или довести у ред да би и биле медјународне а не 12% мањине у свијету.....

Name

ко

01.03.2023 09:22

Ко је теби дао овлаштење да било шта признаш? Отиђи са функције ако си неспособан. Председник Србије треба свако јутро да устаје с једним циљем Српска Србија заједничка држава, а ти ни не долазаш у БЛ на највећи национални празник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранци

01.03.2023 09:32

Крајњи циљ преговора је међусобно признање. Зашто онда уопште преговараш кад имаш такав став. Ми сви као луди једино ти паметњаковиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

01.03.2023 11:04

Гледали смо његово некултурно понашање према водитељу. Радикалско безобразно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгиша

02.03.2023 06:24

Хаххахаха како вас Вучко зеза, уши заврће.

ОДГОВОРИТЕ