Вучић: Све чланове приједлога, лично сам прочитао у Скупштини

- Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да не зна како су се сви изненадили, али да је он све чланове  предлога Европске уније за решавање косовског питања лично прочитао у Скупштини Србије.   

Србија 28.02.2023 | 15:47
Вучић: Све чланове приједлога, лично сам прочитао у Скупштини

"Вечерас ћу темељно и детаљно да говорим о свему. Од народа ништа нисам крио, нећу ни данас ни сутра", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за медије са европским комесаром за проширење Оливером Вархеијем, а на питање шта се догодило јуче у Бриселу, с обзиром на то да је Жозеп Борељ рекао да су се Вучић и Аљбин Курти сложили да даљи разговори о тексту предлога ЕУ нису потребни, Габријел Ескобар да има још пуно посла док се не постигне договор, а Курти да је био спреман да потпише споразум, али да српска страна није.

Вучић је додао да ништа није сакрио у Скупштини, као и да у ЕУ знају добро шта је рекао свим званичницима и француском председнику Емануелу Макрону, немачком кнцелару Олафу Шолцу и италијанској премијерки Ђорђи Мелони.

"Вечерас ћу да причам детаљно о томе да не бринете. И одговорићу на све неистине и манипулације, али говорићу и о будућности Србије што мислим да је много важније", истакао је Вучић.

Председник је додао, да мисли да су Србија као и он од европских саговорника, добили признање за врло конзистенту и константну политику и ставове, за које каже да ће их изнети и вечерас.

"И пажљиво прочитајте да увидите разлику између различитих тумачења и манипулација и свега другог. Ми на другачији начин видимо у односу на 22 земље ЕУ, ситуацију на Косову, али није то од јуче, није то од данас, није то ни од 2008. године већ и пре тога", рекао је Вучић.

Како је додао, на овој конференцији за штампу је главна тема грант који је Србија добила од ЕУ за изградњу дела брзе пруге Београд - Ниш.

"Вечерас ћу темељно и детаљно да говорим о свему о свакој тачки, запети и апсолутно о свему. Јер народу никада ништа нисам крио. Нећу ни данас, нисам ни јуче, нећу ни сутра. Чак и по томе што су објавили, могли сте да видите да ни једно слово нисам слагао када сам говорио у Народној скупштини и ништа нисам сакрио. И они одлично знају у ЕУ шта сам рекао и Макрону и Шолцу и Мелони и свим великим европским лидерима", навео је Вучић.

Европски комесар за проширење Оливер Вархеји одговарајући на исто питање рекао је да ће специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак ускоро доћи у Београд,  па да ће новинари тада моћи да га питају о разговорима који су вођени у Бриселу.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јаффа

28.02.2023 18:58

И ја сам синоћ. И? Шта то мијења суштину што смо прочитали?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зали бозе

28.02.2023 20:12

Због цега смо бас данас добили 600 милиона? То све говори.