Проходни путеви - Отежан саобраћај преко превоја

Већина путева у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) је проходна, коловози су мокри и клизави, а у вишим планинским предјелима и преко превоја саобраћај се одвија отежано и успорено због угаженог или расквашеног снијега, навели су из Ауто-мото савеза (АМС) Српске.

Република Српска 28.02.2023 | 09:20
Проходни путеви -  Отежан саобраћај преко превоја

Због ниске јутрање температуре из АМС-а возаче упозоравају и на поледицу.

Посабен опрез потребан је на путним правцима – Карановац-Кнежево-Турбе и Котор Варош-Кнежево, Власеница-Хан Пијесак, преко Хан Погледа, Трново-Фоча (Рогој), Гацко-Тјентиште (Чемерно) и Пале-Јахорина, као и шире подручје Романије.

На дионицама у усјецима и поред камених косина возачи се упозоравају на учестале одроне и да на пут не крећу без зимске опреме.

Регионални пут Кланци-Улог, преко превоја Морине, због снијежних сметова је непроходан.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина долазиће до измјене у режиму саобраћаја јер је у току постављање расвјете у тунелу “Сијерачке стијене”, а због радова у тунелу “Чељиговићи”, на магистралном путу Лапишница-Љубогошта измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар