Prohodni putevi - Otežan saobraćaj preko prevoja

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) je prohodna, kolovozi su mokri i klizavi, a u višim planinskim predjelima i preko prevoja saobraćaj se odvija otežano i usporeno zbog ugaženog ili raskvašenog snijega, naveli su iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Republika Srpska 28.02.2023 | 09:20
Prohodni putevi -  Otežan saobraćaj preko prevoja

Zbog niske jutranje temperature iz AMS-a vozače upozoravaju i na poledicu.

Posaben oprez potreban je na putnim pravcima – Karanovac-Kneževo-Turbe i Kotor Varoš-Kneževo, Vlasenica-Han Pijesak, preko Han Pogleda, Trnovo-Foča (Rogoj), Gacko-Tjentište (Čemerno) i Pale-Jahorina, kao i šire područje Romanije.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina vozači se upozoravaju na učestale odrone i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Regionalni put Klanci-Ulog, preko prevoja Morine, zbog sniježnih smetova je neprohodan.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina dolaziće do izmjene u režimu saobraćaja jer je u toku postavljanje rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene”, a zbog radova u tunelu “Čeljigovići”, na magistralnom putu Lapišnica-LJubogošta izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar