Треба помоћи дјеци обољелој од дијабетеса

Из буџета града Бијељина биће обезбијеђено нешто више од 80 хиљада КМ за дјецу обољелу од дијабетеса. То је, на састанку са родитељима обећао градоначелник Бијељине Љубиша Петровић. Новац ће бити усмјерен за набавку пријеко потребних сензора за 24 обољела малишана.

Република Српска 27.02.2023 | 17:47
Треба помоћи дјеци обољелој од дијабетеса

Звездана Костић, мајка дјечака који се већ 11 година бори са шећерном болешћу, истиче да неопходне сензоре за мјерење глукозе набавља у државама окружења. Сусреће се са проблемима набавке и квалитета производа од којег њеном дјетету зависи нормалан живот. Зато јој је неопходна помоћ коју до сад није имала.

"Један сензор кошта 65 евра, њега не можемо да набавимо у РС и БиХ. Родитељи се сналазе како умију. Један сензор вриједи 14-15 дана, значи 130 евра за мјесец. И све нам је то као мачка у врећи, јер не знамо да ли ће да траје 14 или три дана“, каже Костићева.

Град је препознао потребу и Звездане и још 23 родитеља за финансијском помоћи. Градоначелник је обећао да ће се из градског буџета обезбиједити нешто више од 80 хиљада марака за сензоре.

"Када дјеца имају те сензоре онда немају потребу да се по 4, 6... и по 10 пута у 24 сата боцкају у прст како би измјерили ниво шећера у крви. И набавка оваквих сензора значиће подршку родитељима и да град поштује буџетску позицију за 2023. годину“, рекао је градоначелник Љубиша Петровић.

Циљ нам је да обезбиједимо што квалитетнији живот дјеци обољелој од дијабетеса типа 1, рекао је Петровић, апелујући на доносиоце закона на републичком нивоу да се позабаве тим питањем.

"Да народни новац усмјеравамо управо ка народу, а не да се слива у приватне џепове појединаца“, рекао је Петровић.

Родитељи указују на тренутни, и те како, тежак положај малих хероја.

„Моје дјете је било у ситуацији да од спорта и са тренинзима одустане, јер тренери нису могли и смјели да га воде по турнирима и изгубио је вољу“, навела је Костићева.

Родитељи су указали и на потребу едукације друштва на болест дијабетеса.

"Прихватање дјетета и евентуално пружање помоћи да се дијете не доведе у ситуацију да буде животно угрожено“, каже Јелена Михајловић, мајка дјетета обољелог од дијабетеса.

"Повећати ниво социјалне заштите, те побољшати квалитет живота дјеце стављамо на прво мјесто“, поручено је из Градске управе у Бијељини.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Тужно

27.02.2023 17:47

Политичари,који су крађом "ПОБИЈЕДИЛИ",не познају хуманост,нити имају било шта људског у себи.Важно је да присвајају новац грађана у сврху личног богаћења,јер су обољели од неизљечиве болести,ПОХЛЕПЕ!!!Само не помишљају на једну,веома битну чињеницу,да од краља до просјака нема велике даљине,линија је танка.Е кад постану,и суноврата се у табор просјака,бит ће прекасно за кајање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

27.02.2023 17:48

Паметно Љубиса! Боље новац ту усмјерити,вец ста хоце ови сектаси у опозив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

27.02.2023 17:48

Болести све дјеце подићи на ниво Републике Српске. Да сва дјеца имају бесплатне лијекове и операције у иностранству. Ако треба продати хеликоптере и службена возила. Ми смо бар толико богати да неморамо просити за дјецу по донаторским вечерама. Браво за доктора што је изашао у сусрет овој дјеци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борко

27.02.2023 17:49

Свака част др Петровићу, ти си човјек из народа и за народ. Али никад нећеш успјети за себе накупити 120 милиона марака народних пара као претходни градоначелник. Или што жели неки нови кандидат за ту функцију. Зато те можда обичан народ и воли и цијени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

27.02.2023 18:35

Слажем се али исто тако инсистирамо да се помогне комплет децијој популацији

Name

закључак

27.02.2023 18:20

Браво, браво, милион пута браво за градоначелника !!!!! Данас је почео пост и замолио бих другу политичку опцију да престану да узнемиравају грађане разним бљувотинама о Љубиши на локалним порталима. Уморни смо од ваших смицалица, престаните, молимо вас !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

28.02.2023 03:55

Постовани Градонацелнице великог људског срца треба да сваки постен градјанин бијељине и Семберије буде сигуран и да је на сигурном Мјесту а то је Бијељина и Семберија Са Тобом и И твоим тимом

ОДГОВОРИТЕ