Treba pomoći djeci oboljeloj od dijabetesa

Iz budžeta grada Bijeljina biće obezbijeđeno nešto više od 80 hiljada KM za djecu oboljelu od dijabetesa. To je, na sastanku sa roditeljima obećao gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović. Novac će biti usmjeren za nabavku prijeko potrebnih senzora za 24 oboljela mališana.

Republika Srpska 27.02.2023 | 17:47
Treba pomoći djeci oboljeloj od dijabetesa

Zvezdana Kostić, majka dječaka koji se već 11 godina bori sa šećernom bolešću, ističe da neophodne senzore za mjerenje glukoze nabavlja u državama okruženja. Susreće se sa problemima nabavke i kvaliteta proizvoda od kojeg njenom djetetu zavisi normalan život. Zato joj je neophodna pomoć koju do sad nije imala.

"Jedan senzor košta 65 evra, njega ne možemo da nabavimo u RS i BiH. Roditelji se snalaze kako umiju. Jedan senzor vrijedi 14-15 dana, znači 130 evra za mjesec. I sve nam je to kao mačka u vreći, jer ne znamo da li će da traje 14 ili tri dana“, kaže Kostićeva.

Grad je prepoznao potrebu i Zvezdane i još 23 roditelja za finansijskom pomoći. Gradonačelnik je obećao da će se iz gradskog budžeta obezbijediti nešto više od 80 hiljada maraka za senzore.

"Kada djeca imaju te senzore onda nemaju potrebu da se po 4, 6... i po 10 puta u 24 sata bockaju u prst kako bi izmjerili nivo šećera u krvi. I nabavka ovakvih senzora značiće podršku roditeljima i da grad poštuje budžetsku poziciju za 2023. godinu“, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Cilj nam je da obezbijedimo što kvalitetniji život djeci oboljeloj od dijabetesa tipa 1, rekao je Petrović, apelujući na donosioce zakona na republičkom nivou da se pozabave tim pitanjem.

"Da narodni novac usmjeravamo upravo ka narodu, a ne da se sliva u privatne džepove pojedinaca“, rekao je Petrović.

Roditelji ukazuju na trenutni, i te kako, težak položaj malih heroja.

„Moje djete je bilo u situaciji da od sporta i sa treninzima odustane, jer treneri nisu mogli i smjeli da ga vode po turnirima i izgubio je volju“, navela je Kostićeva.

Roditelji su ukazali i na potrebu edukacije društva na bolest dijabetesa.

"Prihvatanje djeteta i eventualno pružanje pomoći da se dijete ne dovede u situaciju da bude životno ugroženo“, kaže Jelena Mihajlović, majka djeteta oboljelog od dijabetesa.

"Povećati nivo socijalne zaštite, te poboljšati kvalitet života djece stavljamo na prvo mjesto“, poručeno je iz Gradske uprave u Bijeljini.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Tužno

27.02.2023 17:47

Političari,koji su krađom "POBIJEDILI",ne poznaju humanost,niti imaju bilo šta ljudskog u sebi.Važno je da prisvajaju novac građana u svrhu ličnog bogaćenja,jer su oboljeli od neizlječive bolesti,POHLEPE!!!Samo ne pomišljaju na jednu,veoma bitnu činjenicu,da od kralja do prosjaka nema velike daljine,linija je tanka.E kad postanu,i sunovrata se u tabor prosjaka,bit će prekasno za kajanje...

ODGOVORITE
Name

Borac

27.02.2023 17:48

Pametno Ljubisa! Bolje novac tu usmjeriti,vec sta hoce ovi sektasi u opoziv.

ODGOVORITE
Name

Prika bn

27.02.2023 17:48

Bolesti sve djece podići na nivo Republike Srpske. Da sva djeca imaju besplatne lijekove i operacije u inostranstvu. Ako treba prodati helikoptere i službena vozila. Mi smo bar toliko bogati da nemoramo prositi za djecu po donatorskim večerama. Bravo za doktora što je izašao u susret ovoj djeci

ODGOVORITE
Name

Borko

27.02.2023 17:49

Svaka čast dr Petroviću, ti si čovjek iz naroda i za narod. Ali nikad nećeš uspjeti za sebe nakupiti 120 miliona maraka narodnih para kao prethodni gradonačelnik. Ili što želi neki novi kandidat za tu funkciju. Zato te možda običan narod i voli i cijeni.

ODGOVORITE
Name

Tatar

27.02.2023 18:35

Slažem se ali isto tako insistiramo da se pomogne komplet decijoj populaciji

Name

zaključak

27.02.2023 18:20

Bravo, bravo, milion puta bravo za gradonačelnika !!!!! Danas je počeo post i zamolio bih drugu političku opciju da prestanu da uznemiravaju građane raznim bljuvotinama o Ljubiši na lokalnim portalima. Umorni smo od vaših smicalica, prestanite, molimo vas !

ODGOVORITE
Name

Galeb

28.02.2023 03:55

Postovani Gradonacelnice velikog ljudskog srca treba da svaki posten gradjanin bijeljine i Semberije bude siguran i da je na sigurnom Mjestu a to je Bijeljina i Semberija Sa Tobom i I tvoim timom

ODGOVORITE