Нови споразум Велике Британије и ЕУ о Брегзиту?

Чини се да су Велика Британија и Европска унија на рубу окончања новог споразума о Брегзиту везано за Сјеверну Ирску.

Свијет 25.02.2023 | 15:42
Нови споразум Велике Британије и ЕУ о Брегзиту?

Извор из британске владе описује преговоре као "позитивне". Краљ Чарлес је такође требало да се састане са предсједницом Европске комисије у Великој Британији у суботу, сазнаје ББЦ.

Више извора каже да је посјета отказана због оперативних разлога који нису повезани с политичким разговорима. Планирани састанак краља и Урсуле вон дер Лајен, о чему је првобитно објавио Скy Неwс, није био дио преговора између Уједињеног Краљевства и ЕУ.

Али чињеница да је састанак планиран је значајна јер се чини да указује на то да је договор о Брегзиту био готово - и јавно представљен - док је вон дер Лајен била у Великој Британији.

(Клиx)   Фото: ЕПА / Хаyоунг Јеон

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

реалност

25.02.2023 15:37

Вазно је да В. Британија остане на Европском путу, ха, ха.. Ми смо исто тако на том курсу, ајооојјј..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Британци

25.02.2023 16:21

Вратите се. У ЕУ, ми смо сви једна велика демократска фамилија. То се само Путин код вас умијешао у изборе, вршио дезинформација што и код нас ради и неки насјели, и код нас као и код вас. Јер њему је циљ да растури ЕУ, то му је трн у оку, демокрТија. ЕУ је нешто најбоље што се могло догодити послије два свјетска рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Југославија

25.02.2023 18:45

Е цуј, ко је саставио тај циркус тај це и размонтирати а не Путин.... Све по потреби као сто и видис....

Name

Ркте

25.02.2023 19:08

Тако је! Римско, цезарево царство, Наполеоново царство, Хитлерово царство, ЕУ. Није битно како се зове, само Јаши, сви су наши.

Name

Озрен Љубјенкиц

25.02.2023 21:14

ЕУ нема визије, постала је административна ратнохускацка масина. Пријети јој колапс овог пута, никоме висе није потребна!