Novi sporazum Velike Britanije i EU o Bregzitu?

Čini se da su Velika Britanija i Evropska unija na rubu okončanja novog sporazuma o Bregzitu vezano za Sjevernu Irsku.

Svijet 25.02.2023 | 15:42
Novi sporazum Velike Britanije i EU o Bregzitu?

Izvor iz britanske vlade opisuje pregovore kao "pozitivne". Kralj Čarles je takođe trebalo da se sastane sa predsjednicom Evropske komisije u Velikoj Britaniji u subotu, saznaje BBC.

Više izvora kaže da je posjeta otkazana zbog operativnih razloga koji nisu povezani s političkim razgovorima. Planirani sastanak kralja i Ursule von der Lajen, o čemu je prvobitno objavio Sky News, nije bio dio pregovora između Ujedinjenog Kraljevstva i EU.

Ali činjenica da je sastanak planiran je značajna jer se čini da ukazuje na to da je dogovor o Bregzitu bio gotovo - i javno predstavljen - dok je von der Lajen bila u Velikoj Britaniji.

(Klix)   Foto: EPA / Hayoung Jeon

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

realnost

25.02.2023 15:37

Vazno je da V. Britanija ostane na Evropskom putu, ha, ha.. Mi smo isto tako na tom kursu, ajooojjj..

ODGOVORITE
Name

Britanci

25.02.2023 16:21

Vratite se. U EU, mi smo svi jedna velika demokratska familija. To se samo Putin kod vas umiješao u izbore, vršio dezinformacija što i kod nas radi i neki nasjeli, i kod nas kao i kod vas. Jer njemu je cilj da rasturi EU, to mu je trn u oku, demokrTija. EU je nešto najbolje što se moglo dogoditi poslije dva svjetska rata.

ODGOVORITE
Name

Jugoslavija

25.02.2023 18:45

E cuj, ko je sastavio taj cirkus taj ce i razmontirati a ne Putin.... Sve po potrebi kao sto i vidis....

Name

Rkte

25.02.2023 19:08

Tako je! Rimsko, cezarevo carstvo, Napoleonovo carstvo, Hitlerovo carstvo, EU. Nije bitno kako se zove, samo Jaši, svi su naši.

Name

Ozren Ljubjenkic

25.02.2023 21:14

EU nema vizije, postala je administrativna ratnohuskacka masina. Prijeti joj kolaps ovog puta, nikome vise nije potrebna!