Спас у задњи час: Назире се крај расту цијена?

У сусједној Хрватској недавно је заживјела апликације под називом “Кретање цијена” захваљујући којој потрошачи могу упоређивати цијене за око 350 артикала у три трговачка ланца, а слична онлајн база података већ дуже вријеме постоји и у Словенији.

Република Српска 25.02.2023 | 14:40
Спас у задњи час: Назире се крај расту цијена?

Апликација о кретању цијена прехрамбених производа у малопродајним објектима могла би заживјети и у Републици Српској, а осим што би омогућила домаћем становништву да стекне увид ко од трговаца је најповољнији, сузбила би и неоправдана поскупљења.

Заштитници права потрошача у Републици Српској, сматрају да би оваква апликација што прије требало да заживи и код нас. Постојање апликације о цијенама прехрамбене робе олакшало би и рад инспектора јер би брже и једноставније могли контролисати промјене цјеновника у маркетима.

"Инспекција може одмах да реагује, јер може да види који су производи чије цијене одједном одоше горе, а да не морају сваки пут да обилазе и да чекају пријаве потрошача или нас из удружења. Итекако би помогао потрошачима ако ништа барем кад једним кликом могу да сазнају какве су цијене у тим продавницама. И штеди вријеме и добијате информацију праву и поред тога можете одредити гдје и шта би куповали", рекао је за Уна Wорлд предсједник Удружења потрошача “Звоно” Бијељина, Јован Василић.

(Глас Српске) Фото: бизнис.ба

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Кост

25.02.2023 14:11

инспекторима је циљ да остану неинформисани јер би у супротном морали радити А НЕЋЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

економиста

25.02.2023 14:29

Раст цијена се тек сада захуктава..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

25.02.2023 14:57

То би било сасвим нормално али овдје ће тешко проци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

25.02.2023 15:52

Трговаћки лобији у РС неће дозволити да оваква апликација буде реализована!

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

25.02.2023 16:05

Ако ће је правити Проинтер да послије мјесец дана престане радити као она за гориво, боље да не дирају ништа. Нити они покушавају отклонити недостатке и одговорити корисницима, нити их притиска Министарство које их је нашим парама платило а медији зимски сан спавају. Битно је да су милионе наплатили

ОДГОВОРИТЕ
Name

УАААА...

25.02.2023 20:03

Одговорио сам. Откуд игноранција?