Spas u zadnji čas: Nazire se kraj rastu cijena?

U susjednoj Hrvatskoj nedavno je zaživjela aplikacije pod nazivom “Kretanje cijena” zahvaljujući kojoj potrošači mogu upoređivati cijene za oko 350 artikala u tri trgovačka lanca, a slična onlajn baza podataka već duže vrijeme postoji i u Sloveniji.

Republika Srpska 25.02.2023 | 14:40
Spas u zadnji čas: Nazire se kraj rastu cijena?

Aplikacija o kretanju cijena prehrambenih proizvoda u maloprodajnim objektima mogla bi zaživjeti i u Republici Srpskoj, a osim što bi omogućila domaćem stanovništvu da stekne uvid ko od trgovaca je najpovoljniji, suzbila bi i neopravdana poskupljenja.

Zaštitnici prava potrošača u Republici Srpskoj, smatraju da bi ovakva aplikacija što prije trebalo da zaživi i kod nas. Postojanje aplikacije o cijenama prehrambene robe olakšalo bi i rad inspektora jer bi brže i jednostavnije mogli kontrolisati promjene cjenovnika u marketima.

"Inspekcija može odmah da reaguje, jer može da vidi koji su proizvodi čije cijene odjednom odoše gore, a da ne moraju svaki put da obilaze i da čekaju prijave potrošača ili nas iz udruženja. Itekako bi pomogao potrošačima ako ništa barem kad jednim klikom mogu da saznaju kakve su cijene u tim prodavnicama. I štedi vrijeme i dobijate informaciju pravu i pored toga možete odrediti gdje i šta bi kupovali", rekao je za Una World predsjednik Udruženja potrošača “Zvono” Bijeljina, Jovan Vasilić.

(Glas Srpske) Foto: biznis.ba

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Kost

25.02.2023 14:11

inspektorima je cilj da ostanu neinformisani jer bi u suprotnom morali raditi A NEĆE

ODGOVORITE
Name

ekonomista

25.02.2023 14:29

Rast cijena se tek sada zahuktava..

ODGOVORITE
Name

Tatar

25.02.2023 14:57

To bi bilo sasvim normalno ali ovdje će teško proci

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

25.02.2023 15:52

Trgovaćki lobiji u RS neće dozvoliti da ovakva aplikacija bude realizovana!

ODGOVORITE
Name

X

25.02.2023 16:05

Ako će je praviti Prointer da poslije mjesec dana prestane raditi kao ona za gorivo, bolje da ne diraju ništa. Niti oni pokušavaju otkloniti nedostatke i odgovoriti korisnicima, niti ih pritiska Ministarstvo koje ih je našim parama platilo a mediji zimski san spavaju. Bitno je da su milione naplatili

ODGOVORITE
Name

УАААА...

25.02.2023 20:03

Одговорио сам. Откуд игноранција?