Вучић са Конаковићем о јачању сарадње са БиХ и европском путу региона

- Србија је доследна политици очувања мира и стабилности у региону и поштовања међународног права, као и да у том смислу наша земља поштује интегритет Босне и Херцеговине и Републике Српске унутар БиХ, као и сваки договор два ентитета и три конститутивна народа у оквирима постављеним Дејтонским мировним споразумом, поручио Вучић.

Босна и Херцеговина 24.02.2023 | 13:04
Вучић са Конаковићем о јачању сарадње са БиХ и европском путу региона

- Председник Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Босне и Херцеговине Елмедина Конаковића, са којим је разговарао о јачању свеукупне сарадње двеју земаља, европском путу региона и другим актуелним питањима.

Председник Вучић је честитао министру Конаковићу на именовању и рекао да је Србија опредељена за јачање билатералних односа са БиХ уз даљу изградњу међусобног поверења и солидарности, саопштила је Служа за сарадњу с медијима председника републике.

Он је нагласио доследност Србије политици очувања мира и стабилности у региону и поштовања међународног права, као и да у том смислу наша земља поштује интегритет Босне и Херцеговине и Републике Српске унутар БиХ, као и сваки договор два ентитета и три конститутивна народа у оквирима постављеним Дејтонским мировним споразумом.

Председник је поновио да Србија поздравља одлуку о додељивању Босни и Херцеговини статуса кандидата, истакавши да је то позитиван сигнал за даљи напредак и повезивање целог региона.

Саговорници су се сагласили да, у том контексту, реализација заједничких инфраструктурних пројеката, међу којима је тренутно свакако најважнији изградња ауто-пута Београд-Сарајево, даје додатни импулс снажном јачању економске сарадње, али и бољем повезивању, наведено је у саопштењу.

(Тањуг) Фото: Инстаграм

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Тузна Истина

24.02.2023 12:13

Два губитника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бибана

25.02.2023 06:34

Хајмо момци, пред нама је европски пут!

Name

W

24.02.2023 12:19

Синоћ нас је Конаковић учио како застава БиХ буде постављена, само када се састаје са министрима спољних послова и премијерима, када је код њих у посјети, а не када је са председницима држава. Правдао се зашто није било заставе са Ђукановићем и Милановићем. Шта је ово данас? Или само Вучић поштује БиХ? А ви Бошњаци опет по Србији и Вучићу најгоре, а знајте да су вам најбољи и најближи пријатељи Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.02.2023 13:45

Није то тако,у Хрватској је такав закон,застава само за предсједнике а он је министар.

Name

ре

24.02.2023 12:22

конаковићу би било боље да се држао лопте, код нас ко год нема шта да ради ајде у политику блеји. ту не треба ништа да се зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

24.02.2023 12:44

Е мој Конаковицу,јеси насо са ким цес сарадјиват по он висе вјерује Додику него икоме

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЈДЕ НЕКА МИ

24.02.2023 13:03

Неко казе ста овај пропали дифовац уопсте мозе да разговара са Вуцицем? Мозда за колико је препливао базен од 50 метара прије 30 година када је био пропали студент..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

24.02.2023 13:30

Шта би за границу проговори сте ли коју ?или је вуциц имао “кишобран” па ниси смио да га питаш Дино??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ван Гог

25.02.2023 06:50

Ја овог конаковица неби ни у бистрику оставио да просли а камоли да представља бих

ОДГОВОРИТЕ