Vučić sa Konakovićem o jačanju saradnje sa BiH i evropskom putu regiona

- Srbija je dosledna politici očuvanja mira i stabilnosti u regionu i poštovanja međunarodnog prava, kao i da u tom smislu naša zemlja poštuje integritet Bosne i Hercegovine i Republike Srpske unutar BiH, kao i svaki dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda u okvirima postavljenim Dejtonskim mirovnim sporazumom, poručio Vučić.

Bosna i Hercegovina 24.02.2023 | 13:04
Vučić sa Konakovićem o jačanju saradnje sa BiH i evropskom putu regiona

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića, sa kojim je razgovarao o jačanju sveukupne saradnje dveju zemalja, evropskom putu regiona i drugim aktuelnim pitanjima.

Predsednik Vučić je čestitao ministru Konakoviću na imenovanju i rekao da je Srbija opredeljena za jačanje bilateralnih odnosa sa BiH uz dalju izgradnju međusobnog poverenja i solidarnosti, saopštila je Služa za saradnju s medijima predsednika republike.

On je naglasio doslednost Srbije politici očuvanja mira i stabilnosti u regionu i poštovanja međunarodnog prava, kao i da u tom smislu naša zemlja poštuje integritet Bosne i Hercegovine i Republike Srpske unutar BiH, kao i svaki dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda u okvirima postavljenim Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Predsednik je ponovio da Srbija pozdravlja odluku o dodeljivanju Bosni i Hercegovini statusa kandidata, istakavši da je to pozitivan signal za dalji napredak i povezivanje celog regiona.

Sagovornici su se saglasili da, u tom kontekstu, realizacija zajedničkih infrastrukturnih projekata, među kojima je trenutno svakako najvažniji izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, daje dodatni impuls snažnom jačanju ekonomske saradnje, ali i boljem povezivanju, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug) Foto: Instagram

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Tuzna Istina

24.02.2023 12:13

Dva gubitnika!

ODGOVORITE
Name

Bibana

25.02.2023 06:34

Hajmo momci, pred nama je evropski put!

Name

W

24.02.2023 12:19

Sinoć nas je Konaković učio kako zastava BiH bude postavljena, samo kada se sastaje sa ministrima spoljnih poslova i premijerima, kada je kod njih u posjeti, a ne kada je sa predsednicima država. Pravdao se zašto nije bilo zastave sa Đukanovićem i Milanovićem. Šta je ovo danas? Ili samo Vučić poštuje BiH? A vi Bošnjaci opet po Srbiji i Vučiću najgore, a znajte da su vam najbolji i najbliži prijatelji Srbi.

ODGOVORITE
Name

Re

24.02.2023 13:45

Nije to tako,u Hrvatskoj je takav zakon,zastava samo za predsjednike a on je ministar.

Name

re

24.02.2023 12:22

konakoviću bi bilo bolje da se držao lopte, kod nas ko god nema šta da radi ajde u politiku bleji. tu ne treba ništa da se zna.

ODGOVORITE
Name

yu

24.02.2023 12:44

E moj Konakovicu,jesi naso sa kim ces saradjivat po on vise vjeruje Dodiku nego ikome

ODGOVORITE
Name

AJDE NEKA MI

24.02.2023 13:03

Neko kaze sta ovaj propali difovac uopste moze da razgovara sa Vucicem? Mozda za koliko je preplivao bazen od 50 metara prije 30 godina kada je bio propali student..

ODGOVORITE
Name

Xxx

24.02.2023 13:30

Šta bi za granicu progovori ste li koju ?ili je vucic imao “kišobran” pa nisi smio da ga pitaš Dino??

ODGOVORITE
Name

Van Gog

25.02.2023 06:50

Ja ovog konakovica nebi ni u bistriku ostavio da prosli a kamoli da predstavlja bih

ODGOVORITE