Бацио јаје на централу ХДЗ-а, па платио казну

- Загрепчанин  Борис Б. (44) проглашен је кривим на прекршајном суду у Загребу јер је током протеста у септембру прошле године бацио јаје на зграду ХДЗ-а.

Регион 24.02.2023 | 10:27
Бацио јаје на централу ХДЗ-а, па платио казну

Њему је изречена новчана казна у износу од 53 евра плус судске трошкове у износу од 40 евра. Борису Б. је пресуђено у одсуству, а пресуда је неправоснажна.

У пресуди се наводи да је он 10. септембра прошле године на Тргу жртава фашизма током протеста одржаног под називом "Дајемо вам отказ" као учесник нарушио јавни ред и мир.

Наводи се, између осталог, да је он дошавши испред централе ХДЗ-а извадио је јаје које је бацио, јаје је ударило у улазна врата и разбило се, чиме је, кажу, реметио јавни ред и мир грађана и начионио прекршај.

"Дошао на бициклу, извукао кутију од Цедевите и из ње јаје

На суђењу је сведочио интервентни полицајац Марко Ш. који је обезбеђивао протест. Он је, како каже, видео мушкарца који је одложио бицикл, дошао до заштитне ограде испред улазних врата централне ХДЗ-а, пренео је загребачки портал Индеx.

"Из руксака је извадио кутију од Цедевите, из исте нешто заграбио и бацио на улазна врата и тада сам видео да се ради о једном јајету које се разбило и разлило по вратима, након чега се удаљио до бицикла", сведочио је полицајац и додао да јр пришао мушкарцу и тражио му личну карту коју је, каже, он без проблема дао.

Након тога приведен је у полицијску станицу на даљњу обраду. 

(Тањуг) Фото: РАС Србија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лактаси

24.02.2023 11:53

Тако је то у нормалним земљама,овде крадес,убијаш,пријетиш,сатиреш...и ником ниста?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

24.02.2023 18:47

Прије те нормале су сатрали 400 000 грађана тецдржаве српске националности и посалали их на служејне казне у Србију.

ОДГОВОРИТЕ