Bacio jaje na centralu HDZ-a, pa platio kaznu

- Zagrepčanin  Boris B. (44) proglašen je krivim na prekršajnom sudu u Zagrebu jer je tokom protesta u septembru prošle godine bacio jaje na zgradu HDZ-a.

Region 24.02.2023 | 10:27
Bacio jaje na centralu HDZ-a, pa platio kaznu

Njemu je izrečena novčana kazna u iznosu od 53 evra plus sudske troškove u iznosu od 40 evra. Borisu B. je presuđeno u odsustvu, a presuda je nepravosnažna.

U presudi se navodi da je on 10. septembra prošle godine na Trgu žrtava fašizma tokom protesta održanog pod nazivom "Dajemo vam otkaz" kao učesnik narušio javni red i mir.

Navodi se, između ostalog, da je on došavši ispred centrale HDZ-a izvadio je jaje koje je bacio, jaje je udarilo u ulazna vrata i razbilo se, čime je, kažu, remetio javni red i mir građana i načionio prekršaj.

"Došao na biciklu, izvukao kutiju od Cedevite i iz nje jaje

Na suđenju je svedočio interventni policajac Marko Š. koji je obezbeđivao protest. On je, kako kaže, video muškarca koji je odložio bicikl, došao do zaštitne ograde ispred ulaznih vrata centralne HDZ-a, preneo je zagrebački portal Index.

"Iz ruksaka je izvadio kutiju od Cedevite, iz iste nešto zagrabio i bacio na ulazna vrata i tada sam video da se radi o jednom jajetu koje se razbilo i razlilo po vratima, nakon čega se udaljio do bicikla", svedočio je policajac i dodao da jr prišao muškarcu i tražio mu ličnu kartu koju je, kaže, on bez problema dao.

Nakon toga priveden je u policijsku stanicu na daljnju obradu. 

(Tanjug) Foto: RAS Srbija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Laktasi

24.02.2023 11:53

Tako je to u normalnim zemljama,ovde krades,ubijaš,prijetiš,satireš...i nikom nista?

ODGOVORITE
Name

Zoran

24.02.2023 18:47

Prije te normale su satrali 400 000 građana tecdržave srpske nacionalnosti i posalali ih na služejne kazne u Srbiju.

ODGOVORITE