М:тел додијелио стипендије 13. генерацији м:стипендиста

Најбољим студентима електротехнике и информатике у БиХ уручене су м:тел стипендије. Осим новчне стимулације од 400 КМ мјесечно, студенти стичу практично знање у овој компанији и менторство стручњака. 

Република Српска 22.02.2023 | 15:15
М:тел додијелио стипендије 13. генерацији м:стипендиста

На свечаној додјели, која је одржана у новоопремљеној учионици М:тел која је у склопу Електротехничког факултета у Бањалуци, уручени су и пригодни поклони студентима. 

Четири студента Електротехничког факултета из Бањалуке и њих седам из Источног Сарајева нови су М;тел стипендисти. Циљ је задржати младе људе у земљи, поручују из компаније м:тел.

‘’Ово је нова генерација м стипендиста, ми смо ове године повећали износ стипендије за смер телекомуникација сматрајући да је највећи проблем Републике Српске баш као и свих земаља у окружењу одлив кадрова и да морамо да им пружимо веће шансе за останак и већу наду.

Надам се да чињеница да ће им школовање бити обезбеђено, да раде у салама које смо реновирали да смо ту као њихова подршка за све што им треба, да могу да раде у компанији м:тел све време студирања на различитим пројектима довољно добар разлог да остану у Српској и раде у нашој компанији и никад не помисле да оду преко границе", истакла је генерална директорка компаније М:тел, Јелена Триван.

М:тел је до сада одшколовао 229 стипендиста, који су обавили стучну праксу а многи су након стицања академског звања одлучили да остану и раде у овој водећој компанији за телекомуникације.

(БН)