M:tel dodijelio stipendije 13. generaciji m:stipendista

Najboljim studentima elektrotehnike i informatike u BiH uručene su m:tel stipendije. Osim novčne stimulacije od 400 KM mjesečno, studenti stiču praktično znanje u ovoj kompaniji i mentorstvo stručnjaka. 

Republika Srpska 22.02.2023 | 15:15
M:tel dodijelio stipendije 13. generaciji m:stipendista

Na svečanoj dodjeli, koja je održana u novoopremljenoj učionici M:tel koja je u sklopu Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, uručeni su i prigodni pokloni studentima. 

Četiri studenta Elektrotehničkog fakulteta iz Banjaluke i njih sedam iz Istočnog Sarajeva novi su M;tel stipendisti. Cilj je zadržati mlade ljude u zemlji, poručuju iz kompanije m:tel.

‘’Ovo je nova generacija m stipendista, mi smo ove godine povećali iznos stipendije za smer telekomunikacija smatrajući da je najveći problem Republike Srpske baš kao i svih zemalja u okruženju odliv kadrova i da moramo da im pružimo veće šanse za ostanak i veću nadu.

Nadam se da činjenica da će im školovanje biti obezbeđeno, da rade u salama koje smo renovirali da smo tu kao njihova podrška za sve što im treba, da mogu da rade u kompaniji m:tel sve vreme studiranja na različitim projektima dovoljno dobar razlog da ostanu u Srpskoj i rade u našoj kompaniji i nikad ne pomisle da odu preko granice", istakla je generalna direktorka kompanije M:tel, Jelena Trivan.

M:tel je do sada odškolovao 229 stipendista, koji su obavili stučnu praksu a mnogi su nakon sticanja akademskog zvanja odlučili da ostanu i rade u ovoj vodećoj kompaniji za telekomunikacije.

(BN)