Стевандић руском колеги: Нашу посјету Русији пратили притисци земаља ЕУ и САД

„Упркос изазовима и проблемима, морамо радити још ефикасније. И с тим у вези, морамо изразити захвалност нашим друговима, пријатељима из Народне скупштине, народу Републике Српске на ставу и ставу. Није им било лако да дођу“, нагласио је Вјачеслав Володин и додао да је ово прва инострана посета председника Народне скупштине на овој функцији.

Република Српска 22.02.2023 | 13:15
Стевандић руском колеги: Нашу посјету Русији пратили притисци земаља ЕУ и САД

У Државној думи данас одржан састанак предсједника Државне думе Вјачеслава Володина и предсједника Народне скупштине Републике Српске Ненада Стевандића.

Опозиција америчкој хегемонији

Предсједавајући Народне скупштине Републике Српске рекао је руском колеги да су њихову посјету Русији пратили притисци земаља Европске уније и САД.

„Сви смо под сталним притиском, добијамо претње и у вези са нашим ставом по питању сарадње са Руском Федерацијом“, рекао је он и додао да НАТО и ЕУ стално покушавају да „разбију фискални и финансијски систем“ Република. Из иностранства се финансирају и опозиционе невладине организације и медији.

Истовремено, Ненад Стевандић је уверавао да се он и његове колеге увек придржавају пријатељског односа према Русији. Ово је став председника.

"Ми смо народ који не продаје своје достојанство", истакао је предсједавајући Народне скупштине Републике Српске. „Желимо да останемо пријатељи Русије уздигнуте главе.

„Русија се залаже за праведан светски поредак, мултиполарни свет. А они који желе да задрже своју хегемонију, наравно, противе се овом приступу, чинећи све да задрже свој монопол“, рекао је Вјачеслав Володин.

Председник Државне думе је нагласио да „свака нација треба да има свој пут, своје могућности да планира будућност, да се реализује“.

„Свака држава треба да има право да буде суверена. Ми бранимо свој суверенитет, бранимо безбедност наше земље и учинили смо све што је било могуће у оквиру дијалога са Вашингтоном и другим земљама да је одбранимо политичким средствима“, сигуран је он.

Вјачеслав Володин је подсетио до чега је довела политика САД у Југославији, Ираку, Либији, а сада се то манифестује у Украјини, где су нацисти дошли на власт као резултат државног удара.

Ненад Стевандић је истакао улогу Русије у супротстављању нацизму. „Свакако, оно што наше народе највише везује јесте отпор нацистима. Ми смо народи који чувају сећање“, рекао је он.

Билатерална сарадња

„Односи између Русије и Републике Српске се развијају захваљујући активној позицији и интеракцији наших предсједника. Дакле, у оквиру парламентарне димензије треба да одговарамо овој динамици односа“, нагласио је Вјачеслав Володин.

Према његовим ријечима, посланици треба да законски обезбиједе одлуке предсједника Владимира Путина и Милорада Додика, а које чекају грађани двије земље.

Током састанка, Вјачеслав Володин и Ненад Стевандић разговарали су о проширењу сарадње Русије и Републике Српске у различитим областима, укључујући економску и трговинску.

„Залажемо се за развој сарадње у свим областима наших односа и у том погледу предлажемо да размотримо нове формате“, предложио је Вјачеслав Володин, напомињући да би између Државне думе и Националне думе могла да се формира међупарламентарна комисија на високом нивоу. Скупштине, а потписан је и споразум о сарадњи.

Ненад Стевандић је подржао предлог. Прихватио је и позив Вјачеслава Володина да поново посјети Русију.

„Упркос изазовима и проблемима, морамо радити још ефикасније. И с тим у вези, морамо изразити захвалност нашим друговима, пријатељима из Народне скупштине, народу Републике Српске на ставу и ставу. Није им било лако да дођу“, нагласио је Вјачеслав Володин и додао да је ово прва инострана посета председника Народне скупштине на овој функцији.

Такође је приметио раст трговине од 57 одсто у прошлој години. „Разумемо тешке услове у којима се развијају наши односи. Из Вашингтона долази огроман притисак на Републику Српску, на оне људе који воде политику у интересу својих грађана. Ово се не допада онима који су бомбардовали Београд и покушавају да сатре цео свет, да га направе колонијом једне земље. То не можемо дозволити“, рекао је председник Државне думе, стоји на сајту Думе.

Иначе, на друштвеним мрежама се шири и видео снимак о срдачном дочеку делегације НСРС у руској Думи.

Поред Станивуковића у делегацији су Игор Жунић, Дарко Бањац и Драгомир Васић, као и генерални секретар НСРС Боран Босанчић.

(БН) Фото: Дума.гов.ру

Коментари / 72

Оставите коментар
Name

Саса 54 пд

22.02.2023 12:29

У праву си дебели. Кад је Путин цуо за притиске на јос једну силу био је љут. Цудиме да ниси повео енглеског дјака. Јеси исао авионом или црвеним комбијем

ОДГОВОРИТЕ
Name

д

22.02.2023 13:07

сада се договори за још један успјешан пројекат као што је рафинерија, сви друмом а ви шумом.

Name

Мирко

22.02.2023 14:25

Гладном је притисак у мозгу.

Name

Квргоња

22.02.2023 14:30

Отисао овај премазани буцко Стевандиц да изглади ствар око санкција које Додик уводи Русима а овај сад као све то глади,, багро багренска два ока у главу ви би завадили.

Name

Кафиц

22.02.2023 15:53

Црвени конбијем

Name

Боро

22.02.2023 20:13

Делегација са са Стевандићем може само имати негативан ефекат по добре односе Срба и Руса. Ако Руси буду уважавали тог криминалца, могу само одвратити истинске пријатеље из РС. Знају ли у думи какав паразит их је посјетио?

Name

Трново

22.02.2023 20:23

Шта фали црвеном комбију

Name

Неко

22.02.2023 12:30

Па ако је посјета Републике Српске, чему служи БиХ застава онда!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дебелокожац

22.02.2023 12:55

Није у питању ниста добронамјерно вјеруј ми, само забадање прста у око медјународној заједници и провокација

Name

Ре

22.02.2023 12:58

Мозда зато то је РС ентитет, а БиХ дрзава.

Name

Ре

22.02.2023 15:15

Па зели компромитирати БиХ. Наравно имаце контра ефекат а да је паметан неби то ни радио зато сто је то његова земља

Name

Ре

22.02.2023 15:35

Ало, јеси ли у Русију исао црвеним, партијским комбијем?

Name

Цуга

22.02.2023 12:30

Сероња Стевандиц иде у Русију,а сисају од ЕУ и Америке.Сњима треба ЕУ и Америка прекинути сваки контакт па нек сисају Русију,а сисаце Путинов токмак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Неко

22.02.2023 12:57

Застава БиХ је увијек ту кад је треба ољагат ,као у овом случају да би свијет мислио како држава има везе с том посјетом.Кад би Стевандић ишао у Америку онда би ставио заставу ентитета рц...

Name

Саса

22.02.2023 13:02

Хаха, свака цаст за ово

Name

Ре

22.02.2023 20:16

Послали су ову лопужу док уводе санкције Русији, да то на неки начин правда. Где је право вета на руски гас, минерална ђубрива?

Name

Xx

22.02.2023 12:31

Како вас није срамота отици тамо а увели сте санкције руси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран 92

22.02.2023 12:32

Скупо ћемо платити ову авантуру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

22.02.2023 13:18

Мq немој ветерану а сто би нас костало ста је то вазна обицна скупстинска посјета. Дај не лупајте људи.

Name

Милко

22.02.2023 13:43

То је толико битан догађај да нико о њему не извјештава. Ради се о представи за гласаче црвене секте.

Name

Ре;Ветеран 92

22.02.2023 14:11

Наравно,и треба даплатимо кад су изабрани(уколико нису покрали) овакви представници Рс и сад паметују трошећи паре које народ издваја од “уста”(порез)!

Name

јули

22.02.2023 12:34

Ово је директно угрожавање Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАЛЛОООО

22.02.2023 12:35

Е КОСТАЦЕ НАРОД ОВО КОНТРИРАННЕ ФУКАРА.. ОД УСА.. И ЕУ.. ЗАТО НЕМА ИНВЕСТИЦИЈА У РС ЗАТО КАМАТЕ ДУПЛО СКУПЉЕ НА КРЕДИТЕ ЗАТО ИНВЕС.. НОВАЦ НЕ ИДЕ У РС. УБИЈАЈУ ОВИ ИЗ ВЛАСТИ.. УБИЈАЈУ РС И НАРОД.. ГЛУПИ НАРОДЕ ХРАНИТЕ СЕ ПАТРИОТИЗМОМ.. И ЗИВИТЕ ЈОС У 20 ВЈЕКУ ПО ГЛУПОЦИ.. ВАС БАЊАЛУЦАНИН ИЗ ДИЈАСПОРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Хаалоо

23.02.2023 07:01

Ти си глупан из дијаспоре, испраног мозга, гори него ти твоји домацини када је у питању користење мозга и опсте интелигенције. Зар не видис да на том западу нема демократије, да владају инсталирани премијери и углавном слусају наредбе од групе власника највецих корпорација, стампарија новца и униститеља медјународног права, УН и суверенитета дрзава? На западу сам и ја, ова говна Додик и екипа су ме отјерала, прије свега јер вриједјају здрав разум, а они њихови партијски пацови по градовима, сектаски сљам и људски прије свега, најнизе врсте, то нису људи, то су лесинари. Слазем се око посјете, цисто за циљ има зајебавати русе, ми вама санкције, па се мало извињавамо, није до нас, улазимо у највецу агресорску силу, која је крива за милоне невино страдалих и расељених сиром свијета, срби никад нису били дио погресне стране у ратовима, до сад. Све иде постепено, методом кувања забе, као сто раде и на западу са својим народима. Сви ти западни народи су и у 19. Вијеку са Наполеоном исли у напад на слободну Русију, Хитлер потомке поведе јос једном, свега 130 година послије и ево опет их спремају, то су такви људи, не користе мозак него медије, као и у доба пландемије орона

Name

Професор

22.02.2023 12:42

Зар постоји човјек који има дилему да смо дошли до дна.Можда мудри Стевандић нешто смисли па нас исчупа.Лутамо,трошимо све ресурсе смо потрошили људске тотално потрошили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напред БејХа!

22.02.2023 12:43

Стевандић је на слици испао права велицина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

владајући

22.02.2023 15:21

па ви стварно нисте нормални ватра на све стране гори а ви умјесто да се умирите ви идете па је распаљујете непотребним иступима

Name

саво

22.02.2023 12:46

Ко посла овога у Москву, кад се зна да је он прозападни кадар...увалити це нас у неки проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рви Бијељина

22.02.2023 12:51

Свака вам част.Отићи у оваквом тренутку у посјету Русији је велика храброст и за велико је поштовање.Ови што паметују несмију проносати мајицу са ликом путина,а овдје коментаришу све најгоре.Јадно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

22.02.2023 12:52

Види овог,, нашег" што је уздигно рамена, ваљда да би изгледо да је већи... Ово све што сам прочитао ми дјелује као да ми,, сад или поново", успостављамо дипломатске односе са Русијом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

22.02.2023 15:05

Ври Бијељина требо си и ти са њим

Name

Ре рви бијељина

22.02.2023 15:12

Мислим да лупаш, ајд нек мени плате што и себи идем одмах. Сада ће опет нешто смуљати.

Name

Гфод

22.02.2023 12:58

Смрди ми ово на санкције за РС. Поцело је с њемацким санкцијама, а сад би могло бити јис горе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

25.02.2023 07:35

Моземо ми звати то сакцијама , рецимо најлаксе је људима објаснити ста нас цека.Али по мени нису то сакције или нека казна једнставно људи неце да улазу у несигуран простор свој новац. Па не моземо ми неког кривити сто неда висе своје паре, људи мрзите запад а дјеца вам тамо, буде ли несто доле сви цемо осјетити и у вецу бједу упасти јер наси политицари нису способни без тудје помоци водити ни град један а камо ли дрзаву.

Name

Јааа будалеее

22.02.2023 13:11

И то је диплома доктора стецена у рату???? Нити доктора нити политицара нити цоекааа јадни бизе који је сљам идпливсо у рату!?????? Предратни голаци ез знања без моралаа!!! Има ли закона за квази политицаре корумпиране ???!! Страсноо ста се ради?!! Зло 21 вијека! Мјесто у затвире они у институције па оглодали будзет паразити!!! Доклее??!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозе

22.02.2023 13:15

О ком ДОСТОЈАНСТВУ стевандицу ти прицас????? Имас ли бар грам мозга у тој тинтари? Знас ли за срамоту и срам???, срам те било!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

22.02.2023 13:15

Види му става ко сеоски гедзован на слави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наставак

22.02.2023 13:19

Наставак једне крање болесне политике гурања у прст западу и креирању невидјене кризе. Људи су нам иселили, престају долазити и на одмор овдје. Ови крмци се не пометају. Као да смо нека сила. Добили пар пушака, и мало опременод Србије и Русије и сад изгравају неку силу. Као ми ћемо спасити Русију. Какав идиот можеш бити да ово радиш јадници јадни!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

22.02.2023 13:20

Отишао папак и повео остале паприке у Русију да им прича како имају карактер и достојанство,неувођењем санкција Русији. Треба стварно бити битанге и нечовек па отићи пред Русе и сатрести им у лице лаж. То само могу наљуди предвођени црвеном криминалом сектом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

22.02.2023 13:33

Надам се и молим се Богу Стевандићу да ти је то задње путовање са парама овог народа..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амбасадор

22.02.2023 13:37

Могао си дебели остати на фешти у Москви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

22.02.2023 13:48

Што је овај "наш" муљатор задригао. Ружно га и видјети и чути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

22.02.2023 13:48

Да није и стевандиц однио једну икону да поклони

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хдидод

22.02.2023 13:52

Богами спремите се за нови круг санкција. Ено ЕУ и Америка вец реаговале на ову авантуру тзв. скупстине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

22.02.2023 13:59

Насикиро си Америку,Бајден неспава због ,"трупца"... ниси ником битан,ни ти ни твој газда

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Ландрас

22.02.2023 14:00

Ландрас је послан од Додика.Дакле свима је јасно да ова посјета нема никакве везе.Иза свега се крију неки марифетлуци.Е сад никако ми није јасно.Наравно да Америка и ЕУ нису вршили никакав притисак на државно руководство Републике Српске.Додик и братија су врло сервилни према овима са запада.На крају БиХ уводи санкције готово од самог почетка.Сви знамо да су Ландрас и Додик прошле године били у Бриселу и као није се морало ништа потписати.Али кажем не могу никако схватити. шта се у ствари крије иза ове посјете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.02.2023 15:18

Овај посјет служи за замајавање наивног народа и све им то Зспад допушта док год раде што им они нареде јер су они њихове слуге а још им зато допуштају да над бездушно пљачкају.

Name

Маљ

22.02.2023 14:16

По оној народној"ми стварно тразимо гу..ци цепа"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

22.02.2023 14:16

Овај Рус би требао доћи мало у српску да се ухрани

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Титу

22.02.2023 14:39

Па да,сад имамо помфрита наручили су,лнудски је помоћи...

Name

Wwww

22.02.2023 14:26

Ви сте покрали свој народ па мислите и тамо сат мазнути. Срамота. А увели санкције. Можда ће донијети неку икону

ОДГОВОРИТЕ
Name

иги поп

22.02.2023 14:28

ови из владајуце коалиције , ако не спијунирају за НАТО и амере бог ме убио .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

22.02.2023 14:34

Јебо шупљу причу, него има ли шта од пара шта казу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

22.02.2023 14:34

дебели се укоцијо на слици ко да це да полети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само тако

22.02.2023 14:37

Правимо се сила ста брига Стевандица сто моје дјете нема докле висе господо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

22.02.2023 15:38

Ма чуј ти русу моји су спасили титу у оном рату ма чуј вељо ја сам рођен у Дрвару каже фајфар русу.жао ми колега који изгинуше.жао ми и незнаних бораца.а ууу

Name

Дејани

22.02.2023 15:17

Нешто ми продје кроз главу да је то можда намјерно урадјено. Можда је то чак и Вучић одобрио. Вучић би радо да буде уз запад, али не смије због Косова, јер зна да ће му одма бити одузето. Русија неће више бити у позадини, а онда ће Србија да добије прсте у очи од запада.. Тако да може се реци Срби тренутни сједе на двије столице. Нас у РС ће увијек Србија подрзавати јер смо један народ, а у РС је увијек лакше реци да смо под притиском. Оправдан изговор. Притисак од запада, Хрвата и Муслимана у БиХ. Можда је то позадина свега овога. Кажем само МОЖДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

22.02.2023 15:30

Види лоле види му капута

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леле

22.02.2023 15:33

Гледај га у оном одијелу ко надувено прасе кад се ошури.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

22.02.2023 15:51

Која је ово будала А ни сако није мого да закопца или му је отпало дугме Узрок свему превисе једе помфрит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е баш је глуп

22.02.2023 15:57

Ово са заставом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазљиви створе

22.02.2023 16:33

Лазљиви створе црвеног комбија ста це те кад русибсхвате да их лазете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прле

22.02.2023 17:04

Ми Срби заиста нисмо нормални. Подржавамо Русију а дјецу шаљемо на Запад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТО

22.02.2023 17:37

Види овога нашега бивола једва скопчао капут да се у слика . Могао си бар купити већи капут свакако се одјевате народним новцем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

22.02.2023 17:54

Није ми јасно дали они раде ово намјерно или су баш глупи.? Навлаче нам цијелу Еу на грбачу а ионако смо биједа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боби

22.02.2023 18:19

Овај дебели несто уфитиљио,,ко да се сликава за лицну карту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е народе

22.02.2023 19:22

Ко смо ми за Русију, нико и ниста, ал у питању су приватни интетеси, трговина нафтном индустријом

Name

Татар

23.02.2023 08:19

Бежи бре одатле сљаму један.Уопсте ти није нешто ту

Name

Миле З.

23.02.2023 06:09

Упитај их што нам уништише рафинерије у Броду и Модричи? Баш онако, братски...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Азем

23.02.2023 12:34

Сто је веће пријатељство РС-а са неком државом то је већи и дефицит у робној размјени. Погледајте статистичке податке за Русију, Кину и Србију. Па их послије успоредите са подацима за Италију, Аустрију и Њемачку. Онда проконтајте да ли су каубоји и Индијанци били браћа кад су мијењали ватрену воду за златне полуге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

23.02.2023 17:54

Стевандиц у русији разговарао о номуналним пословима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јебај га

24.02.2023 20:43

Малог дебелог буцка...

ОДГОВОРИТЕ