Stevandić ruskom kolegi: Našu posjetu Rusiji pratili pritisci zemalja EU i SAD

„Uprkos izazovima i problemima, moramo raditi još efikasnije. I s tim u vezi, moramo izraziti zahvalnost našim drugovima, prijateljima iz Narodne skupštine, narodu Republike Srpske na stavu i stavu. Nije im bilo lako da dođu“, naglasio je Vjačeslav Volodin i dodao da je ovo prva inostrana poseta predsednika Narodne skupštine na ovoj funkciji.

Republika Srpska 22.02.2023 | 13:15
Stevandić ruskom kolegi: Našu posjetu Rusiji pratili pritisci zemalja EU i SAD

U Državnoj dumi danas održan sastanak predsjednika Državne dume Vjačeslava Volodina i predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića.

Opozicija američkoj hegemoniji

Predsjedavajući Narodne skupštine Republike Srpske rekao je ruskom kolegi da su njihovu posjetu Rusiji pratili pritisci zemalja Evropske unije i SAD.

„Svi smo pod stalnim pritiskom, dobijamo pretnje i u vezi sa našim stavom po pitanju saradnje sa Ruskom Federacijom“, rekao je on i dodao da NATO i EU stalno pokušavaju da „razbiju fiskalni i finansijski sistem“ Republika. Iz inostranstva se finansiraju i opozicione nevladine organizacije i mediji.

Istovremeno, Nenad Stevandić je uveravao da se on i njegove kolege uvek pridržavaju prijateljskog odnosa prema Rusiji. Ovo je stav predsednika.

"Mi smo narod koji ne prodaje svoje dostojanstvo", istakao je predsjedavajući Narodne skupštine Republike Srpske. „Želimo da ostanemo prijatelji Rusije uzdignute glave.

„Rusija se zalaže za pravedan svetski poredak, multipolarni svet. A oni koji žele da zadrže svoju hegemoniju, naravno, protive se ovom pristupu, čineći sve da zadrže svoj monopol“, rekao je Vjačeslav Volodin.

Predsednik Državne dume je naglasio da „svaka nacija treba da ima svoj put, svoje mogućnosti da planira budućnost, da se realizuje“.

„Svaka država treba da ima pravo da bude suverena. Mi branimo svoj suverenitet, branimo bezbednost naše zemlje i učinili smo sve što je bilo moguće u okviru dijaloga sa Vašingtonom i drugim zemljama da je odbranimo političkim sredstvima“, siguran je on.

Vjačeslav Volodin je podsetio do čega je dovela politika SAD u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, a sada se to manifestuje u Ukrajini, gde su nacisti došli na vlast kao rezultat državnog udara.

Nenad Stevandić je istakao ulogu Rusije u suprotstavljanju nacizmu. „Svakako, ono što naše narode najviše vezuje jeste otpor nacistima. Mi smo narodi koji čuvaju sećanje“, rekao je on.

Bilateralna saradnja

„Odnosi između Rusije i Republike Srpske se razvijaju zahvaljujući aktivnoj poziciji i interakciji naših predsjednika. Dakle, u okviru parlamentarne dimenzije treba da odgovaramo ovoj dinamici odnosa“, naglasio je Vjačeslav Volodin.

Prema njegovim riječima, poslanici treba da zakonski obezbijede odluke predsjednika Vladimira Putina i Milorada Dodika, a koje čekaju građani dvije zemlje.

Tokom sastanka, Vjačeslav Volodin i Nenad Stevandić razgovarali su o proširenju saradnje Rusije i Republike Srpske u različitim oblastima, uključujući ekonomsku i trgovinsku.

„Zalažemo se za razvoj saradnje u svim oblastima naših odnosa i u tom pogledu predlažemo da razmotrimo nove formate“, predložio je Vjačeslav Volodin, napominjući da bi između Državne dume i Nacionalne dume mogla da se formira međuparlamentarna komisija na visokom nivou. Skupštine, a potpisan je i sporazum o saradnji.

Nenad Stevandić je podržao predlog. Prihvatio je i poziv Vjačeslava Volodina da ponovo posjeti Rusiju.

„Uprkos izazovima i problemima, moramo raditi još efikasnije. I s tim u vezi, moramo izraziti zahvalnost našim drugovima, prijateljima iz Narodne skupštine, narodu Republike Srpske na stavu i stavu. Nije im bilo lako da dođu“, naglasio je Vjačeslav Volodin i dodao da je ovo prva inostrana poseta predsednika Narodne skupštine na ovoj funkciji.

Takođe je primetio rast trgovine od 57 odsto u prošloj godini. „Razumemo teške uslove u kojima se razvijaju naši odnosi. Iz Vašingtona dolazi ogroman pritisak na Republiku Srpsku, na one ljude koji vode politiku u interesu svojih građana. Ovo se ne dopada onima koji su bombardovali Beograd i pokušavaju da satre ceo svet, da ga naprave kolonijom jedne zemlje. To ne možemo dozvoliti“, rekao je predsednik Državne dume, stoji na sajtu Dume.

Inače, na društvenim mrežama se širi i video snimak o srdačnom dočeku delegacije NSRS u ruskoj Dumi.

Pored Stanivukovića u delegaciji su Igor Žunić, Darko Banjac i Dragomir Vasić, kao i generalni sekretar NSRS Boran Bosančić.

(BN) Foto: Duma.gov.ru

Komentari / 72

Ostavite komentar
Name

Sasa 54 pd

22.02.2023 12:29

U pravu si debeli. Kad je Putin cuo za pritiske na jos jednu silu bio je ljut. Cudime da nisi poveo engleskog djaka. Jesi isao avionom ili crvenim kombijem

ODGOVORITE
Name

d

22.02.2023 13:07

sada se dogovori za još jedan uspješan projekat kao što je rafinerija, svi drumom a vi šumom.

Name

Mirko

22.02.2023 14:25

Gladnom je pritisak u mozgu.

Name

Kvrgonja

22.02.2023 14:30

Otisao ovaj premazani bucko Stevandic da izgladi stvar oko sankcija koje Dodik uvodi Rusima a ovaj sad kao sve to gladi,, bagro bagrenska dva oka u glavu vi bi zavadili.

Name

Kafic

22.02.2023 15:53

Crveni konbijem

Name

Boro

22.02.2023 20:13

Delegacija sa sa Stevandićem može samo imati negativan efekat po dobre odnose Srba i Rusa. Ako Rusi budu uvažavali tog kriminalca, mogu samo odvratiti istinske prijatelje iz RS. Znaju li u dumi kakav parazit ih je posjetio?

Name

Trnovo

22.02.2023 20:23

Šta fali crvenom kombiju

Name

Neko

22.02.2023 12:30

Pa ako je posjeta Republike Srpske, čemu služi BiH zastava onda!??

ODGOVORITE
Name

Debelokožac

22.02.2023 12:55

Nije u pitanju nista dobronamjerno vjeruj mi, samo zabadanje prsta u oko medjunarodnoj zajednici i provokacija

Name

Re

22.02.2023 12:58

Mozda zato to je RS entitet, a BiH drzava.

Name

Re

22.02.2023 15:15

Pa zeli kompromitirati BiH. Naravno imace kontra efekat a da je pametan nebi to ni radio zato sto je to njegova zemlja

Name

Re

22.02.2023 15:35

Alo, jesi li u Rusiju isao crvenim, partijskim kombijem?

Name

Cuga

22.02.2023 12:30

Seronja Stevandic ide u Rusiju,a sisaju od EU i Amerike.Snjima treba EU i Amerika prekinuti svaki kontakt pa nek sisaju Rusiju,a sisace Putinov tokmak.

ODGOVORITE
Name

Re Neko

22.02.2023 12:57

Zastava BiH je uvijek tu kad je treba oljagat ,kao u ovom slučaju da bi svijet mislio kako država ima veze s tom posjetom.Kad bi Stevandić išao u Ameriku onda bi stavio zastavu entiteta rc...

Name

Sasa

22.02.2023 13:02

Haha, svaka cast za ovo

Name

Re

22.02.2023 20:16

Poslali su ovu lopužu dok uvode sankcije Rusiji, da to na neki način pravda. Gde je pravo veta na ruski gas, mineralna đubriva?

Name

Xx

22.02.2023 12:31

Kako vas nije sramota otici tamo a uveli ste sankcije rusi

ODGOVORITE
Name

Veteran 92

22.02.2023 12:32

Skupo ćemo platiti ovu avanturu.

ODGOVORITE
Name

Bl

22.02.2023 13:18

Mq nemoj veteranu a sto bi nas kostalo sta je to vazna obicna skupstinska posjeta. Daj ne lupajte ljudi.

Name

Milko

22.02.2023 13:43

To je toliko bitan događaj da niko o njemu ne izvještava. Radi se o predstavi za glasače crvene sekte.

Name

Re;Veteran 92

22.02.2023 14:11

Naravno,i treba daplatimo kad su izabrani(ukoliko nisu pokrali) ovakvi predstavnici Rs i sad pametuju trošeći pare koje narod izdvaja od “usta”(porez)!

Name

juli

22.02.2023 12:34

Ovo je direktno ugrožavanje Republike Srpske

ODGOVORITE
Name

HALLOOOO

22.02.2023 12:35

E KOSTACE NAROD OVO KONTRIRANNE FUKARA.. OD USA.. I EU.. ZATO NEMA INVESTICIJA U RS ZATO KAMATE DUPLO SKUPLJE NA KREDITE ZATO INVES.. NOVAC NE IDE U RS. UBIJAJU OVI IZ VLASTI.. UBIJAJU RS I NAROD.. GLUPI NARODE HRANITE SE PATRIOTIZMOM.. I ZIVITE JOS U 20 VJEKU PO GLUPOCI.. VAS BANJALUCANIN IZ DIJASPORE

ODGOVORITE
Name

Re Haaloo

23.02.2023 07:01

Ti si glupan iz dijaspore, ispranog mozga, gori nego ti tvoji domacini kada je u pitanju koristenje mozga i opste inteligencije. Zar ne vidis da na tom zapadu nema demokratije, da vladaju instalirani premijeri i uglavnom slusaju naredbe od grupe vlasnika najvecih korporacija, stamparija novca i unistitelja medjunarodnog prava, UN i suvereniteta drzava? Na zapadu sam i ja, ova govna Dodik i ekipa su me otjerala, prije svega jer vrijedjaju zdrav razum, a oni njihovi partijski pacovi po gradovima, sektaski sljam i ljudski prije svega, najnize vrste, to nisu ljudi, to su lesinari. Slazem se oko posjete, cisto za cilj ima zajebavati ruse, mi vama sankcije, pa se malo izvinjavamo, nije do nas, ulazimo u najvecu agresorsku silu, koja je kriva za milone nevino stradalih i raseljenih sirom svijeta, srbi nikad nisu bili dio pogresne strane u ratovima, do sad. Sve ide postepeno, metodom kuvanja zabe, kao sto rade i na zapadu sa svojim narodima. Svi ti zapadni narodi su i u 19. Vijeku sa Napoleonom isli u napad na slobodnu Rusiju, Hitler potomke povede jos jednom, svega 130 godina poslije i evo opet ih spremaju, to su takvi ljudi, ne koriste mozak nego medije, kao i u doba plandemije orona

Name

Profesor

22.02.2023 12:42

Zar postoji čovjek koji ima dilemu da smo došli do dna.Možda mudri Stevandić nešto smisli pa nas isčupa.Lutamo,trošimo sve resurse smo potrošili ljudske totalno potrošili.

ODGOVORITE
Name

Napred BejHa!

22.02.2023 12:43

Stevandić je na slici ispao prava velicina!

ODGOVORITE
Name

vladajući

22.02.2023 15:21

pa vi stvarno niste normalni vatra na sve strane gori a vi umjesto da se umirite vi idete pa je raspaljujete nepotrebnim istupima

Name

savo

22.02.2023 12:46

Ko posla ovoga u Moskvu, kad se zna da je on prozapadni kadar...uvaliti ce nas u neki problem

ODGOVORITE
Name

Rvi Bijeljina

22.02.2023 12:51

Свака вам част.Отићи у оваквом тренутку у посјету Русији је велика храброст и за велико је поштовање.Ови што паметују несмију проносати мајицу са ликом путина,а овдје коментаришу све најгоре.Јадно.

ODGOVORITE
Name

Idealno

22.02.2023 12:52

Vidi ovog,, našeg" što je uzdigno ramena, valjda da bi izgledo da je veći... Ovo sve što sam pročitao mi djeluje kao da mi,, sad ili ponovo", uspostavljamo diplomatske odnose sa Rusijom...

ODGOVORITE
Name

Simo

22.02.2023 15:05

Vri Bijeljina trebo si i ti sa njim

Name

Ре рви бијељина

22.02.2023 15:12

Мислим да лупаш, ајд нек мени плате што и себи идем одмах. Сада ће опет нешто смуљати.

Name

Gfod

22.02.2023 12:58

Smrdi mi ovo na sankcije za RS. Pocelo je s njemackim sankcijama, a sad bi moglo biti jis gore...

ODGOVORITE
Name

Prolaznik

25.02.2023 07:35

Mozemo mi zvati to sakcijama , recimo najlakse je ljudima objasniti sta nas ceka.Ali po meni nisu to sakcije ili neka kazna jednstavno ljudi nece da ulazu u nesiguran prostor svoj novac. Pa ne mozemo mi nekog kriviti sto neda vise svoje pare, ljudi mrzite zapad a djeca vam tamo, bude li nesto dole svi cemo osjetiti i u vecu bjedu upasti jer nasi politicari nisu sposobni bez tudje pomoci voditi ni grad jedan a kamo li drzavu.

Name

Jaaa budaleee

22.02.2023 13:11

I to je diploma doktora stecena u ratu???? Niti doktora niti politicara niti coekaaa jadni bize koji je sljam idplivso u ratu!?????? Predratni golaci ez znanja bez moralaa!!! Ima li zakona za kvazi politicare korumpirane ???!! Strasnoo sta se radi?!! Zlo 21 vijeka! Mjesto u zatvire oni u institucije pa oglodali budzet paraziti!!! Doklee??!!

ODGOVORITE
Name

Boze

22.02.2023 13:15

O kom DOSTOJANSTVU stevandicu ti pricas????? Imas li bar gram mozga u toj tintari? Znas li za sramotu i sram???, sram te bilo!!!!

ODGOVORITE
Name

Karadoz

22.02.2023 13:15

Vidi mu stava ko seoski gedzovan na slavi

ODGOVORITE
Name

Nastavak

22.02.2023 13:19

Nastavak jedne kranje bolesne politike guranja u prst zapadu i kreiranju nevidjene krize. Ljudi su nam iselili, prestaju dolaziti i na odmor ovdje. Ovi krmci se ne pometaju. Kao da smo neka sila. Dobili par pušaka, i malo opremenod Srbije i Rusije i sad izgravaju neku silu. Kao mi ćemo spasiti Rusiju. Kakav idiot možeš biti da ovo radiš jadnici jadni!!

ODGOVORITE
Name

GRUJO

22.02.2023 13:20

Otišao papak i poveo ostale paprike u Rusiju da im priča kako imaju karakter i dostojanstvo,neuvođenjem sankcija Rusiji. Treba stvarno biti bitange i nečovek pa otići pred Ruse i satresti im u lice laž. To samo mogu naljudi predvođeni crvenom kriminalom sektom.

ODGOVORITE
Name

Mile

22.02.2023 13:33

Nadam se i molim se Bogu Stevandiću da ti je to zadnje putovanje sa parama ovog naroda..

ODGOVORITE
Name

Ambasador

22.02.2023 13:37

Mogao si debeli ostati na fešti u Moskvi

ODGOVORITE
Name

Boki

22.02.2023 13:48

Što je ovaj "naš" muljator zadrigao. Ružno ga i vidjeti i čuti.

ODGOVORITE
Name

Iskreno

22.02.2023 13:48

Da nije i stevandic odnio jednu ikonu da pokloni

ODGOVORITE
Name

Hdidod

22.02.2023 13:52

Bogami spremite se za novi krug sankcija. Eno EU i Amerika vec reagovale na ovu avanturu tzv. skupstine.

ODGOVORITE
Name

Hahaha

22.02.2023 13:59

Nasikiro si Ameriku,Bajden nespava zbog ,"trupca"... nisi nikom bitan,ni ti ni tvoj gazda

ODGOVORITE
Name

re Landras

22.02.2023 14:00

Landras je poslan od Dodika.Dakle svima je jasno da ova posjeta nema nikakve veze.Iza svega se kriju neki marifetluci.E sad nikako mi nije jasno.Naravno da Amerika i EU nisu vršili nikakav pritisak na državno rukovodstvo Republike Srpske.Dodik i bratija su vrlo servilni prema ovima sa zapada.Na kraju BiH uvodi sankcije gotovo od samog početka.Svi znamo da su Landras i Dodik prošle godine bili u Briselu i kao nije se moralo ništa potpisati.Ali kažem ne mogu nikako shvatiti. šta se u stvari krije iza ove posjete.

ODGOVORITE
Name

Re

22.02.2023 15:18

Ovaj posjet služi za zamajavanje naivnog naroda i sve im to Zspad dopušta dok god rade što im oni narede jer su oni njihove sluge a još im zato dopuštaju da nad bezdušno pljačkaju.

Name

Malj

22.02.2023 14:16

Po onoj narodnoj"mi stvarno trazimo gu..ci cepa"

ODGOVORITE
Name

Tito

22.02.2023 14:16

Ovaj Rus bi trebao doći malo u srpsku da se uhrani

ODGOVORITE
Name

Za Titu

22.02.2023 14:39

Pa da,sad imamo pomfrita naručili su,lnudski je pomoći...

Name

Wwww

22.02.2023 14:26

Vi ste pokrali svoj narod pa mislite i tamo sat maznuti. Sramota. A uveli sankcije. Možda će donijeti neku ikonu

ODGOVORITE
Name

igi pop

22.02.2023 14:28

ovi iz vladajuce koalicije , ako ne spijuniraju za NATO i amere bog me ubio .

ODGOVORITE
Name

Jovo

22.02.2023 14:34

Jebo šuplju priču, nego ima li šta od para šta kazu

ODGOVORITE
Name

Milos

22.02.2023 14:34

debeli se ukocijo na slici ko da ce da poleti

ODGOVORITE
Name

Samo tako

22.02.2023 14:37

Pravimo se sila sta briga Stevandica sto moje djete nema dokle vise gospodo

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

22.02.2023 15:38

Ma čuj ti rusu moji su spasili titu u onom ratu ma čuj veljo ja sam rođen u Drvaru kaže fajfar rusu.žao mi kolega koji izginuše.žao mi i neznanih boraca.a uuu

Name

Dejani

22.02.2023 15:17

Nešto mi prodje kroz glavu da je to možda namjerno uradjeno. Možda je to čak i Vučić odobrio. Vučić bi rado da bude uz zapad, ali ne smije zbog Kosova, jer zna da će mu odma biti oduzeto. Rusija neće više biti u pozadini, a onda će Srbija da dobije prste u oči od zapada.. Tako da može se reci Srbi trenutni sjede na dvije stolice. Nas u RS će uvijek Srbija podrzavati jer smo jedan narod, a u RS je uvijek lakše reci da smo pod pritiskom. Opravdan izgovor. Pritisak od zapada, Hrvata i Muslimana u BiH. Možda je to pozadina svega ovoga. Kažem samo MOŽDA.

ODGOVORITE
Name

Dule

22.02.2023 15:30

Vidi lole vidi mu kaputa

ODGOVORITE
Name

Lele

22.02.2023 15:33

Gledaj ga u onom odijelu ko naduveno prase kad se ošuri.

ODGOVORITE
Name

AR

22.02.2023 15:51

Koja je ovo budala A ni sako nije mogo da zakopca ili mu je otpalo dugme Uzrok svemu previse jede pomfrit

ODGOVORITE
Name

E baš je glup

22.02.2023 15:57

Ovo sa zastavom.

ODGOVORITE
Name

Lazljivi stvore

22.02.2023 16:33

Lazljivi stvore crvenog kombija sta ce te kad rusibshvate da ih lazete.

ODGOVORITE
Name

Prle

22.02.2023 17:04

Mi Srbi zaista nismo normalni. Podržavamo Rusiju a djecu šaljemo na Zapad.

ODGOVORITE
Name

TRTO

22.02.2023 17:37

Vidi ovoga našega bivola jedva skopčao kaput da se u slika . Mogao si bar kupiti veći kaput svakako se odjevate narodnim novcem

ODGOVORITE
Name

Istina

22.02.2023 17:54

Nije mi jasno dali oni rade ovo namjerno ili su baš glupi.? Navlače nam cijelu Eu na grbaču a ionako smo bijeda?

ODGOVORITE
Name

Bobi

22.02.2023 18:19

Ovaj debeli nesto ufitiljio,,ko da se slikava za licnu kartu.

ODGOVORITE
Name

E narode

22.02.2023 19:22

Ko smo mi za Rusiju, niko i nista, al u pitanju su privatni intetesi, trgovina naftnom industrijom

Name

Tatar

23.02.2023 08:19

Beži bre odatle sljamu jedan.Uopste ti nije nešto tu

Name

Mile Z.

23.02.2023 06:09

Upitaj ih što nam uništiše rafinerije u Brodu i Modriči? Baš onako, bratski...

ODGOVORITE
Name

Azem

23.02.2023 12:34

Sto je veće prijateljstvo RS-a sa nekom državom to je veći i deficit u robnoj razmjeni. Pogledajte statističke podatke za Rusiju, Kinu i Srbiju. Pa ih poslije usporedite sa podacima za Italiju, Austriju i Njemačku. Onda prokontajte da li su kauboji i Indijanci bili braća kad su mijenjali vatrenu vodu za zlatne poluge.

ODGOVORITE
Name

borac

23.02.2023 17:54

Stevandic u rusiji razgovarao o nomunalnim poslovima.

ODGOVORITE
Name

Jebaj ga

24.02.2023 20:43

Malog debelog bucka...

ODGOVORITE