Србац: Мјештани седам села траже нову амбуланту

Када је предсједник Србије Александар Вучић најавио финансијску помоћ Републици Српској и да ће се у Српцу градити Дом здравља, највише су се обрадовали становници седам села ове општине у Лијевче пољу, који годинама користе здравствену заштиту у неусловним просторијама дотрајале зграде Амбуланте породичне медицине у Гламочанима.

Република Српска 18.02.2023 | 10:24
Србац: Мјештани седам села траже нову амбуланту

Због инертности локалне власти у рјешавању  локације за нови објекат, пропао је пројекат изградње новог објекта, па је донација владе Азербејџана, умјесто Српцу, отишла у другу општину, иако је, према ријечима др. Саше Јовичића, који је у то вријеме био на челу Дома здравља у Српцу, било припремљено и идејно рјешење за амбуланту у Гламочанима.

„Планиран је објекат од 300 метара корисне површине са комплетном инфраструктуром, радним простором за два љекара  и опремом која је могла задовољити потребе око  4.000  становника Гламочана, Разбоја, Доњих и Горњих Кладара, Дугог Поља, Бардаче и Бајинаца“, изјавио је др. Јовичић.  До реализације пројекта није дошло јер се нису могли ријешити имовински односи за  потребну локацију.

С обзиром на то да Србац има Дом здравља, са простором за све службе,  с правом се очекује да ће се помоћ братске Србије преусмјерити за изградњу нове Амбуланте породичне медицине у Гламочанима.

Да је  ријеч о капиталној инвестицији  за потребе народа, у више наврата је упозоравао и одборник  Желимир Урић, који тражи да се ово питање напокон ријеши.

Позитивни вјетрови су се могли осјетити на посљедњој сједници општинског парламента, када је начелник општине Млађан Драгосављевић саоштио да се интензивно трага за адекватном локацијом за  изградњу нове амбуланте породичне медицине  у Гламочанима.

Све ће се знати до наредног засједања скупштине општине. Неки грађани са поменутог подручја су, ипак, скептични, јер су свједоци да садашња власт заобилази нека села, попут Дуњих Кладара, Дугог Поља, Бадраче и Бајинаца у рјешавању инфраструктурних проблема у овим селима, посебно путева  и друштвених домова.

(БН/С. К. – Фото: С. К.) Фото:БН

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Ре

18.02.2023 09:56

Нема земље у Лијевчу пољу да се направи амбуланта. А како је грађено у Разбоју најбоље је ставити на школско игралиште па да све буде на магистралном путу, а паркинг да буде у Кладарима на фудбалском игралишту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Ре

19.02.2023 07:50

Треба у центру Разбоја све порушити, ионако је све старо и труло, па градити нове зграде и амбуланту од пута 200 метара, простора има са десне стране, сада тај простор зјапи празан а нема му се како ни прићи. Било би простора и за велики паркинг, овако нема гдје паркирати.

Name

Т39842288

18.02.2023 11:14

Прво кадар, а не ветринари и особе са курсом од 3 мјесеца који инекције не знају ударити, ту ће бити стандардна прича "уложит" ће се милиони, пола од тог ће покупити србачке јајаре из снсд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

18.02.2023 12:21

Ма дај каква амбуланта сад тренутно иду забавни паркови кладионице и томе слицно

Name

Манда

18.02.2023 16:52

Да у праву сте курс од 3 мјесеца као господа Драгосављевиц па глуми по дому здравља као да је директор у најмању руку,а тако јој је и кцерка од цистацице досла до мед.сестре,наравно која је недавно била ухваћена са опојном дрогом али се наравно заташкало,једино нити сталез по дому здравља испада,али нема ко да их застити посто су сви преко политике ту

Name

Бања Лукааааааа

18.02.2023 12:39

Па ето..Србац вјецно гласа за додика..он милоне ко саље у турску а оцима их не мозе гледат..ко да буде" фини"...а у србцу нема за амбуланту..ето то је снсд..и не треба им амбуланта и ..нист им не треба..тразили сте ето вам га силни баја из бакинаца..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота за лијевце

18.02.2023 16:02

Колико села и какве су амбуланте? Доктор једном седмично и стари свијет умире..лијевце је пусто одавно..напуштене куће стари умрли земља пропада ...Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Манда

18.02.2023 16:48

Вец поједини по дому здравља трљају руке од донација које долазе,а незна се ко коло води у дому здравља,дал' главна мед. сестра,или сеф набавке,једино директор се ниста непита,а радници се несмију јавити од горе поменутих,теска дискриминација радника поготово који су низе од њих,тески мобинг али нико несмије пријавити зато сто су они застицени од локалних моћника,поготово сеф набавке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

19.02.2023 07:46

Општина је запустила села у Лијевчу пољу одавно. Из Лијевча нико нигдје годинама не може доћи до некакве "функције", нема шансе да неко буде барем начелник одјељења, све су то позиције за "жупске" кадрове. Сваке четврте године асфалтирају по километар пута, помажу на кашичицу. Треба провести референдум, и одвојити се од Српца, Србац је ионако пропао, формирати нову општину, Разбој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕН

19.02.2023 11:41

Општина Србац дуги низ година у Великом Разбоју види конкуренцију у односу на насеље Србац. Страх их је било ста градити у Разбоју јер је то мјесто зивље и атрактивније од Српца па и ово сто се прица за амбуланту је изнудио одборник Уриц који од кад је усао у скупстину понавља овај проблем. Да није то урадио донација би заврсила у централи у Српцу. Разбој је одавно заслузио сеталисте, паркинг простор, Дом културе и сваста несто а тога нема…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор СЕН-у

19.02.2023 14:17

Е мој колега има на крају да не нађу земљу у оноликом Разбоју па ће рећи има земља код Јордана Куваље па ће њему намјестити да он буде надзорни орган као и за онај дом у Малом Разбоју. Ако се то деси у памет де народе и говњиве мотке и по Јордану и по таквима који то покушају.

Name

Т39842288

19.02.2023 19:46

Види се да си љевчан, у глави љеља, дал ти себе слушаш шта ти поредиш, шта има у центру разбоја, школа до 8 разреда 6 кафана, пекара 3x3???

Name

Србац

20.02.2023 17:45

Знате ли ви да бивша или садашња директорица Социјалног у Србцу, Слађа Драгић не ради у тој истој фирми више од годину дана, као узела неплаћено, а за то вријеме ради у Србију у Београду. И све би то било добро да није узела себи плату за јануар мјесец у Социјалном Србац од преко 2 хиљаде марака, а уз то је наплатила и топли оброк и пут, па је то дошло до 2300, а ни дана није радила, већ је радила у Србији и тамо је примила плату. Ово све зна и начелник и сви у Српцу и нико ни ријеч да каже нити да реагује. Јавна крађа новца.

Name

+

19.02.2023 15:54

ВАШИ ЗЕМЉАЦИ СУ НАЈБРОЈНИЈИ , ОДСЕЛИЛИ СЕ У БЛ. ТРАЖИТЕ ОД ЊИХ ДОНАЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма ста прицас

20.02.2023 09:33

Ма ста прицас. Па наравно да само то има у Разбоју управо због вас. У Разбој није улагано од 45. јер је требало ослабити све а ојацати Србац. Говорим о Разбоју као о локацији која је вазна и потребна да би Разбој уравнотезио повољан полозај са потребама иградјевинама којему требају. То се осјети и у зивости овог мјеста и не треба нам факултет довољна је осмогодисња. А сто поцјењујес људе то је твоја срамота.