У Украјини се одмјеравају снаге Запада и РУС

Украјина је тачка на којој се одмјеравају снаге између једног глобалистичког империјализма који хоће да влада цијелим свијетом и остатка свијета који то не да и неће више да слуша ничији диктат. Поставља се питање до које тачке, уз чију толеранцију и како то све скупа може да заврши и до које мјере ће се ићи у затезању, већ ионако заоштрених односа Истока и Запада, Русије И САД?

Република Српска 15.02.2023 | 22:21
У Украјини се одмјеравају снаге Запада и РУС

Процјене аналитичара иду чак до те мјере да ће сукоб Русије И Украјине потрајати читаву деценију, мишљења је дипломата Игор Давидовић.

“Прије годину дана сам процјењивао заједно са другим аналитичарима који су се позабавили овим проблемом да ће се цијела прича завршити у релативно кратком року онако како је било и најављивано али видите то траје годину дана а ја се бојим да ће то потрајати још доста дуго. Нека тачка до које ће овај конфликт потрајати је тачка на којој ће доћи до некаквог споразума у смислу примирја И прекида ватре и почетка једне друге етапе која би сада могла бити пројектована као пожељна варијанта а то је замрзнути конфликт”, каже Давидовић

 Бранко Павловић, адвокат, каже да је слом украјинске војске неизбјежан.

“Тај будући мировни договор ће бити али ће га диктирати побједник , на жалост војни побједник . Сигурно је била могућност да се у рат не уђе , да су се поштовали мировни споразуми , сигурно је постојала озбиљна могућност у марту 2022. године па је уништена од стране запада И сада ће то бити послије војне побједе Русије И онда ће Русија диктирати те услове, сматра Павловић.

Неке најмрачније анализе разрјешења сукоба помињу чак коришћење нуклеарног наоружања.

“Увијек сам спреман да објасним да су они који су највећи, најмоћнији и имају такво оружје обично најмање спремни и да га употријебе . Чини ми се да неће ићи до те мјере а када питате у супротном правцу која је то тачка која би можда зауставила успон сукоба ја сам сигуран да би то могла бити тачка на којој ће се отпочети преговори“, каже Давидовић.

“Ту се слажем да неће бити нуклеарног сукоба и мислим да та цијела хистерија у медијима које долазе с времена на вријеме углавном са запада како ће се Путин одлучити на нуклеарни рат па ће то испровоцирати је чиста пропаганда, дакле није реално”, истиче Павловић.

Никоме, каже Давидовић не треба објашњавати да је сукоб у Украјини прокси рат  и да се рат од стране украјинских снага води у име и за рачун не само Украјине него у име и за рачун оних који стоје иза тога .

“Ја то ипак називам конфликтом између западне цивилизације и западног табора и Русије. Сада се више не говори о ратном сукобу Русија – Украјина него се говори чак у неким круговима да је запад заправо промијенио стратегију и да се више не ради о одбрани Украјине како они то описују него о демонтажи или рушењу режима Владимира Путина”, каже Давидовић.

“Ја мислим да се одмјеравају снаге између једног глобалистичког империјализма који хоће да влада цијелим свијетом и остатка свијета који то не да , неће више да слуша ничији диктат гдје су не само Русија него прије свега Кина, Русија, па онда Индија, па онда читав низ других држава успјеле су да се организују изнутра, да буду све јаче” , сматра Павловић.

Русија је показала да прокси рат против ње не може да да резултате. Најжешће борбе очекују се на прољеће када ће  Русија преузети иницијативу  и украјинске снаге немају никакве шансе да избјегну неминовни пораз до потпуне капитулације, закључено је у емисији Глобално БН ТВ.

(БН) Фото: БН 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Алан Форд

16.02.2023 00:03

Победа Русије хахахха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.02.2023 04:12

Глупост до тог да вредја интелигенцију народу. Какво одмерање снага па ни 1% капацитета технологије НАТо није дао Украјини.

Name

Ре

16.02.2023 06:16

Јадни смо ми Срби народ кад у 21 вијеку подржавамо убице и злочинце који нападају суверену државу а да нисмо свјесни историје и наших предака када смо знали препознати праву страну.

Name

Кики

16.02.2023 06:12

Класична замјена теза, нема ту ни А од аналитичара, чиста пропаганда, а чињенице су сљедеће. Русија је напала самосталну државу и то кукавички, јер је претходно признала Украјину уз обећање да преда нуклеарно оружје што су ови јадници наивно пристали и сад их Руси немилосрдно убијају а да нема Америке и запада, Руси би били гори од фашиста из ИИ свј рата и направили би геноцид у Украјини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како кукавицки

16.02.2023 19:39

2007 све јадно и гладно дали до знања. "Ако" на сто се олосиб само лицемјеено потсмијавали? Сада кмека..... Извртањем теза истину и стварност неце никада промјенити ни уопсте мозе да има икаквог оцекиваног утицаја .......

Name

Богдан.

16.02.2023 06:51

Ста ви мислите русију побједит изгорицете сви са натом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој фаца

16.02.2023 06:57

Идите већ једном у пензију, све се распада, то нам је ваша "паметна" генерација оставила... ДОСАДНИ СТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

16.02.2023 07:22

Тоје 10%западне технике има још 90% а Руси испуцаше што имаше сад пријете атомским оружијем а знају даје то крај свијета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГТИ.....

16.02.2023 08:47

А ти си тај који води евиденцију?

Name

Орузје Запада

16.02.2023 09:01

У које полазе наду"односно олос 0.1% ткз. господар свега видљивог и невидљивог) је билолоско и геофизицко.

Name

Неспсобан си

16.02.2023 09:05

Да реално размисљас....

Name

К

16.02.2023 07:35

Е цуј нисмо знали

ОДГОВОРИТЕ