U Ukrajini se odmjeravaju snage Zapada i RUS

Ukrajina je tačka na kojoj se odmjeravaju snage između jednog globalističkog imperijalizma koji hoće da vlada cijelim svijetom i ostatka svijeta koji to ne da i neće više da sluša ničiji diktat. Postavlja se pitanje do koje tačke, uz čiju toleranciju i kako to sve skupa može da završi i do koje mjere će se ići u zatezanju, već ionako zaoštrenih odnosa Istoka i Zapada, Rusije I SAD?

Republika Srpska 15.02.2023 | 22:21
U Ukrajini se odmjeravaju snage Zapada i RUS

Procjene analitičara idu čak do te mjere da će sukob Rusije I Ukrajine potrajati čitavu deceniju, mišljenja je diplomata Igor Davidović.

“Prije godinu dana sam procjenjivao zajedno sa drugim analitičarima koji su se pozabavili ovim problemom da će se cijela priča završiti u relativno kratkom roku onako kako je bilo i najavljivano ali vidite to traje godinu dana a ja se bojim da će to potrajati još dosta dugo. Neka tačka do koje će ovaj konflikt potrajati je tačka na kojoj će doći do nekakvog sporazuma u smislu primirja I prekida vatre i početka jedne druge etape koja bi sada mogla biti projektovana kao poželjna varijanta a to je zamrznuti konflikt”, kaže Davidović

 Branko Pavlović, advokat, kaže da je slom ukrajinske vojske neizbježan.

“Taj budući mirovni dogovor će biti ali će ga diktirati pobjednik , na žalost vojni pobjednik . Sigurno je bila mogućnost da se u rat ne uđe , da su se poštovali mirovni sporazumi , sigurno je postojala ozbiljna mogućnost u martu 2022. godine pa je uništena od strane zapada I sada će to biti poslije vojne pobjede Rusije I onda će Rusija diktirati te uslove, smatra Pavlović.

Neke najmračnije analize razrješenja sukoba pominju čak korišćenje nuklearnog naoružanja.

“Uvijek sam spreman da objasnim da su oni koji su najveći, najmoćniji i imaju takvo oružje obično najmanje spremni i da ga upotrijebe . Čini mi se da neće ići do te mjere a kada pitate u suprotnom pravcu koja je to tačka koja bi možda zaustavila uspon sukoba ja sam siguran da bi to mogla biti tačka na kojoj će se otpočeti pregovori“, kaže Davidović.

“Tu se slažem da neće biti nuklearnog sukoba i mislim da ta cijela histerija u medijima koje dolaze s vremena na vrijeme uglavnom sa zapada kako će se Putin odlučiti na nuklearni rat pa će to isprovocirati je čista propaganda, dakle nije realno”, ističe Pavlović.

Nikome, kaže Davidović ne treba objašnjavati da je sukob u Ukrajini proksi rat  i da se rat od strane ukrajinskih snaga vodi u ime i za račun ne samo Ukrajine nego u ime i za račun onih koji stoje iza toga .

“Ja to ipak nazivam konfliktom između zapadne civilizacije i zapadnog tabora i Rusije. Sada se više ne govori o ratnom sukobu Rusija – Ukrajina nego se govori čak u nekim krugovima da je zapad zapravo promijenio strategiju i da se više ne radi o odbrani Ukrajine kako oni to opisuju nego o demontaži ili rušenju režima Vladimira Putina”, kaže Davidović.

“Ja mislim da se odmjeravaju snage između jednog globalističkog imperijalizma koji hoće da vlada cijelim svijetom i ostatka svijeta koji to ne da , neće više da sluša ničiji diktat gdje su ne samo Rusija nego prije svega Kina, Rusija, pa onda Indija, pa onda čitav niz drugih država uspjele su da se organizuju iznutra, da budu sve jače” , smatra Pavlović.

Rusija je pokazala da proksi rat protiv nje ne može da da rezultate. Najžešće borbe očekuju se na proljeće kada će  Rusija preuzeti inicijativu  i ukrajinske snage nemaju nikakve šanse da izbjegnu neminovni poraz do potpune kapitulacije, zaključeno je u emisiji Globalno BN TV.

(BN) Foto: BN 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Alan Ford

16.02.2023 00:03

Pobeda Rusije hahahha

ODGOVORITE
Name

Re

16.02.2023 04:12

Glupost do tog da vredja inteligenciju narodu. Kakvo odmeranje snaga pa ni 1% kapaciteta tehnologije NATo nije dao Ukrajini.

Name

Re

16.02.2023 06:16

Jadni smo mi Srbi narod kad u 21 vijeku podržavamo ubice i zločince koji napadaju suverenu državu a da nismo svjesni istorije i naših predaka kada smo znali prepoznati pravu stranu.

Name

Kiki

16.02.2023 06:12

Klasična zamjena teza, nema tu ni A od analitičara, čista propaganda, a činjenice su sljedeće. Rusija je napala samostalnu državu i to kukavički, jer je prethodno priznala Ukrajinu uz obećanje da preda nuklearno oružje što su ovi jadnici naivno pristali i sad ih Rusi nemilosrdno ubijaju a da nema Amerike i zapada, Rusi bi bili gori od fašista iz II svj rata i napravili bi genocid u Ukrajini.

ODGOVORITE
Name

Kako kukavicki

16.02.2023 19:39

2007 sve jadno i gladno dali do znanja. "Ako" na sto se olosib samo licemjeeno potsmijavali? Sada kmeka..... Izvrtanjem teza istinu i stvarnost nece nikada promjeniti ni uopste moze da ima ikakvog ocekivanog uticaja .......

Name

Bogdan.

16.02.2023 06:51

Sta vi mislite rusiju pobjedit izgoricete svi sa natom.

ODGOVORITE
Name

Joj faca

16.02.2023 06:57

Idite već jednom u penziju, sve se raspada, to nam je vaša "pametna" generacija ostavila... DOSADNI STE

ODGOVORITE
Name

Mrki

16.02.2023 07:22

Toje 10%zapadne tehnike ima još 90% a Rusi ispucaše što imaše sad prijete atomskim oružijem a znaju daje to kraj svijeta.

ODGOVORITE
Name

GTI.....

16.02.2023 08:47

A ti si taj koji vodi evidenciju?

Name

Oruzje Zapada

16.02.2023 09:01

U koje polaze nadu"odnosno olos 0.1% tkz. gospodar svega vidljivog i nevidljivog) je bilolosko i geofizicko.

Name

Nespsoban si

16.02.2023 09:05

Da realno razmisljas....

Name

K

16.02.2023 07:35

E cuj nismo znali

ODGOVORITE