РиТЕ Гацко без директора, Шешлија поднио оставку

Генерални директор РиТЕ Гацко Миодраг Шешлија поднио је оставку, након што је то од њега тражио предсједник Надзорног одбора Милинко Милидраг.

Република Српска 15.02.2023 | 14:32
РиТЕ Гацко без директора, Шешлија поднио оставку

Имаче, РиТЕ Гацко има најбољи пословни резултат у послијератном периоду, а један од ранијих директора те фирме био је и Милидраг, који није могао да се похвали пословним резултатима за вријеме његовог мандата.

Занимљиво је да је НО разријешио Шешлију, који је поднио оставку, а није поставио новог в.д. генералног директора РиТЕ Гацко.

Треба подсјетити да РиТЕ Гацко у претходном периоду није имао подршку матичног предузећа Електропривреде Републике Српске и да је менаџмент успијевао да оствари најбоље пословне резултате у посљедњих скоро три деценије.

Како сазнајемо; Милидраг је телефонским путем одржао сједницу НО и да је оставку од Шешлије тражио по директиви управе Електропривреде, који ће покушати да доведу послушно руководство у РиТЕ Гацко.  

(БН) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Татар

15.02.2023 14:43

Тело без главе врло брзо иструне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

15.02.2023 18:42

Класично инсталисање сопствених кадрова. Далеко од очију јавности пролази одлука о смањењу дијела плате за стварне раднике у ЕРС. Наиме, именовање кадрова у ЕРС углавном иде преко странака, али и ту постоји битна разлика. Постоји радно мјесто на којем човјек у суштини ништа неради, фиксирана му добра плата и радно мјесто на коме човјек ради као црнац, фиксни дио му је нижи, а радник својим радом заслужи варијабилни дио, који се зове стимулација. Данас је Генерални нулирао стимулацију и обуставио исплату плата до даљег, покушавајући да већ донесене обрачуне, нивелише на њему жељени ниво. Од данас већем броју радника Генерални је медијски попраћено давање од 100КМ нулирао, а већини додатно завукао руку у џеп. Наравно првопоменутим са високим фиксним дијелом плата се стварно повећала.

Name

Којо

15.02.2023 14:55

То Лука Петровић хоће да доведе неког свог. Ето вам Гачани среће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реееее

15.02.2023 15:38

Лука пљачка без маске

Name

Ре

15.02.2023 15:39

Из Требиња послати блавора да унаприједи рад предузеца.

Name

Ујко Вукасин

15.02.2023 15:12

Знас ли ти моја пријо колико је лосе бити директор. Кад сједес у фотељу не мили ти се устат. Зато ја то другације. Код мене се знс гдје ста виси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тд

15.02.2023 19:02

Никад напретка у овој држави бјезите дјецо сто даље одавде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

15.02.2023 21:30

Куку нама са нама Милидрагу мала пензија па га у управни одбор да весељак заради који динар И кажете што омладина одлази

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар

15.02.2023 22:33

На Термоелектрани Гацко све је подређено приватним интересима и сви руководиоци, почевши од Шешлије, Срђана Миловића и Ђорђа, Милидрага, извршних директора, Тепавчевића, Марковића, директора Скока и Пушаре и појединих нижеразредних руководилаца, сви су првенствено радили за приватне фирме и свој дубоки џеп, не штитећи интересе рите гацко. Ту неодговорну баг...у, треба на доживотну робију.

ОДГОВОРИТЕ