RiTE Gacko bez direktora, Šešlija podnio ostavku

Generalni direktor RiTE Gacko Miodrag Šešlija podnio je ostavku, nakon što je to od njega tražio predsjednik Nadzornog odbora Milinko Milidrag.

Republika Srpska 15.02.2023 | 14:32
RiTE Gacko bez direktora, Šešlija podnio ostavku

Imače, RiTE Gacko ima najbolji poslovni rezultat u poslijeratnom periodu, a jedan od ranijih direktora te firme bio je i Milidrag, koji nije mogao da se pohvali poslovnim rezultatima za vrijeme njegovog mandata.

Zanimljivo je da je NO razriješio Šešliju, koji je podnio ostavku, a nije postavio novog v.d. generalnog direktora RiTE Gacko.

Treba podsjetiti da RiTE Gacko u prethodnom periodu nije imao podršku matičnog preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske i da je menadžment uspijevao da ostvari najbolje poslovne rezultate u posljednjih skoro tri decenije.

Kako saznajemo; Milidrag je telefonskim putem održao sjednicu NO i da je ostavku od Šešlije tražio po direktivi uprave Elektroprivrede, koji će pokušati da dovedu poslušno rukovodstvo u RiTE Gacko.  

(BN) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Tatar

15.02.2023 14:43

Telo bez glave vrlo brzo istrune

ODGOVORITE
Name

Hm

15.02.2023 18:42

Klasično instalisanje sopstvenih kadrova. Daleko od očiju javnosti prolazi odluka o smanjenju dijela plate za stvarne radnike u ERS. Naime, imenovanje kadrova u ERS uglavnom ide preko stranaka, ali i tu postoji bitna razlika. Postoji radno mjesto na kojem čovjek u suštini ništa neradi, fiksirana mu dobra plata i radno mjesto na kome čovjek radi kao crnac, fiksni dio mu je niži, a radnik svojim radom zasluži varijabilni dio, koji se zove stimulacija. Danas je Generalni nulirao stimulaciju i obustavio isplatu plata do daljeg, pokušavajući da već donesene obračune, niveliše na njemu željeni nivo. Od danas većem broju radnika Generalni je medijski popraćeno davanje od 100KM nulirao, a većini dodatno zavukao ruku u džep. Naravno prvopomenutim sa visokim fiksnim dijelom plata se stvarno povećala.

Name

Kojo

15.02.2023 14:55

To Luka Petrović hoće da dovede nekog svog. Eto vam Gačani sreće.

ODGOVORITE
Name

Reeeee

15.02.2023 15:38

Luka pljačka bez maske

Name

Re

15.02.2023 15:39

Iz Trebinja poslati blavora da unaprijedi rad preduzeca.

Name

Ujko Vukasin

15.02.2023 15:12

Znas li ti moja prijo koliko je lose biti direktor. Kad sjedes u fotelju ne mili ti se ustat. Zato ja to drugacije. Kod mene se zns gdje sta visi.

ODGOVORITE
Name

Td

15.02.2023 19:02

Nikad napretka u ovoj državi bjezite djeco sto dalje odavde.

ODGOVORITE
Name

Niko

15.02.2023 21:30

Kuku nama sa nama Milidragu mala penzija pa ga u upravni odbor da veseljak zaradi koji dinar I kažete što omladina odlazi

ODGOVORITE
Name

Car

15.02.2023 22:33

Na Termoelektrani Gacko sve je podređeno privatnim interesima i svi rukovodioci, počevši od Šešlije, Srđana Milovića i Đorđa, Milidraga, izvršnih direktora, Tepavčevića, Markovića, direktora Skoka i Pušare i pojedinih nižerazrednih rukovodilaca, svi su prvenstveno radili za privatne firme i svoj duboki džep, ne štiteći interese rite gacko. Tu neodgovornu bag...u, treba na doživotnu robiju.

ODGOVORITE