Из Барселоне слали гумене бомбоне с марихуаном

Шпанска полиција открила је у центру Барселоне тајну лабораторију, у којој је криминална организација производила шарене гумене бомбоне од марихуане, а затим их поштом слала у Хрватску, Италију, Француску, Португалију, Немачку и Холандију. 

Свијет 14.02.2023 | 22:18
Из Барселоне слали гумене бомбоне с марихуаном

"Пронађено је 70 пакета, 5.000 бомбона од марихуане, 12 килограма марихуане и шест килограма хашиша", саопштила је шпанска Цивилна гарда.

Пронађен је и материјал за израду, паковање и дистрибуцију дроге, преноси Хина.

У акцији су ухапшене три особе, држављани Велике Британије, Холандије и Русије, које се сумњиче за трговину дрогом и тренутно су у притвору. 

Полиција је покренула истрагу након што је пресрела серију пакета који су послати поштом, у којима су се налазили слаткиши с марихуаном и који су послати у Немачку, Француску, Италију, Холандију, Португалију и Хрватску.

Полицајци су затим окружили зграду у средишту Барселоне, где су боравили осумњичени и открили лабараторију у једном стану. 

"У њему је криминална организација производила слаткише у облику шарених медведића од марихуане и других хемијских састојака јако опасних за здравље", навела је полиција. 

Како је додала, у бомбанама су се налазила велика количина Тетрахидроканабинола (ТХЦ) и других хемикалија, коришћених у изради бомбона.

"Организација смештена у Барселони добијала је наруџбине преко апликација с криптованим порукама или путем Дубоке мреже (Дееп Wеба).

Затим је марихуану сакривену у унутрашњости бомбона слала поштом у бројне земље Европе", додала је полиција.

(Тањуг) Фото: Сцреенсхои/ Твитер/Гуардиа Цивил

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

.Матриx.

14.02.2023 22:43

Хош боба :)))

ОДГОВОРИТЕ