Прва конференција: Безбједност дјеце је најважнија

- Безбедност деце је најважнија и желимо да имамо обуку за лица која би проценила фактор ризика у школама, рекао је данас директор Института за националну и међународну безбедност (ИНИС) Дарко Трифуновић, поводом прве националне конференције посвећене безбедности у школама.

Србија 13.02.2023 | 21:08
Прва конференција: Безбједност дјеце је најважнија

"Наша жеља је да заједно са Заводом за унапређење образовања акредитујемо обуку за сертификована лица која би била задужена да прате ризике и спроводе одређене мере када је угрожена безбедност деце, јер је њихова безбедност најважнија", рекао је Трифуновић. 

Он се осврнуо и на дојаве о бомбама у школама, и оценио да одавно постоји потреба за људима који ће у школама моћи да процене безбедносну ситуацију на лицу места, јер су деца једна од најугроженијих категорија.

Први национални симпозијум о ванредним ситуацијама и насиљу у школама одржава се у просторијама Института за националну и међународну безбедност, а конфереција је акредитована од стране Завода за унапређење образовања и васпитања, преноси Тањуг.

(БН/Тањуг Фото: Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дана

13.02.2023 22:05

А данас у Америци изгласали да дјеца испод 21 могу носити оружје . Али за то не могу купити цигарете или пиво??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

14.02.2023 00:14

Па зар нато микрофони и о дјеци да нам прицају.поврацао бих кад видим те љигавце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

14.02.2023 09:47

Е не ваља ти прича јаране коси се и у супротности је са данашњим временом и тренутном ситуацијом а ви сигурно немате ни знања ни снаге а ни морала да то усагласите

Name

Како унистити

14.02.2023 10:03

Словене! Тако би да ститите измонтирани а добро плацени?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

"СТРУЧЊАЦИ"

14.02.2023 11:19

Баш,"брину",о дјеци,видљиво је то на далеко!Фуууујјјј!!!Од вашег исправног блебетања,нема вајде ни за кога,па вас молим да заштитите заувијек,и склонити се од народа!

ОДГОВОРИТЕ