Prva konferencija: Bezbjednost djece je najvažnija

- Bezbednost dece je najvažnija i želimo da imamo obuku za lica koja bi procenila faktor rizika u školama, rekao je danas direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost (INIS) Darko Trifunović, povodom prve nacionalne konferencije posvećene bezbednosti u školama.

Srbija 13.02.2023 | 21:08
Prva konferencija: Bezbjednost djece je najvažnija

"Naša želja je da zajedno sa Zavodom za unapređenje obrazovanja akreditujemo obuku za sertifikovana lica koja bi bila zadužena da prate rizike i sprovode određene mere kada je ugrožena bezbednost dece, jer je njihova bezbednost najvažnija", rekao je Trifunović. 

On se osvrnuo i na dojave o bombama u školama, i ocenio da odavno postoji potreba za ljudima koji će u školama moći da procene bezbednosnu situaciju na licu mesta, jer su deca jedna od najugroženijih kategorija.

Prvi nacionalni simpozijum o vanrednim situacijama i nasilju u školama održava se u prostorijama Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost, a konferecija je akreditovana od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, prenosi Tanjug.

(BN/Tanjug Foto: Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dana

13.02.2023 22:05

A danas u Americi izglasali da djeca ispod 21 mogu nositi oružje . Ali za to ne mogu kupiti cigarete ili pivo??

ODGOVORITE
Name

Rade

14.02.2023 00:14

Pa zar nato mikrofoni i o djeci da nam pricaju.povracao bih kad vidim te ljigavce.

ODGOVORITE
Name

Tatar

14.02.2023 09:47

E ne valja ti priča jarane kosi se i u suprotnosti je sa današnjim vremenom i trenutnom situacijom a vi sigurno nemate ni znanja ni snage a ni morala da to usaglasite

Name

Kako unistiti

14.02.2023 10:03

Slovene! Tako bi da stitite izmontirani a dobro placeni?!

ODGOVORITE
Name

"STRUČNJACI"

14.02.2023 11:19

Baš,"brinu",o djeci,vidljivo je to na daleko!Fuuuujjjj!!!Od vašeg ispravnog blebetanja,nema vajde ni za koga,pa vas molim da zaštitite zauvijek,i skloniti se od naroda!

ODGOVORITE