Нове санкције обухватају четири банке у Русији

Нови пакет санкција ЕУ против Русије могао би да обухвати још четири банке, те 130 појединаца и фирми, позивајући се на званичнике и дипломате.

Свијет 13.02.2023 | 08:49
Нове санкције обухватају четири банке у Русији

Према наводима портала, нове финансијске санкције требале би да буду усмјерене на четири руске банке, укључујући и највећу у приватном власништву “Алфа банку”, пише европски портал “Политико” .

На листи санкционисаних фирми и особа налазе се, између осталих, руско војно руководство, особе на функцијама у присједињеним регионима, новинари који раде за руске државне медије, попут “Раша тудеј”, те компаније и појединици у другим земљама са везама са специјалном операцијом, а наведене су Мали и Иран.

“Политико” наводи да би нови пакет санкција могао да укључи извоз гуме и битумена у ЕУ те увоз одређених роба у Русију, укључујући камионе и тежа, грађевинска возила.

– Брисел намјерава да санкцијама обухвати и бродску компанију са сједиштем у Дубаију за коју се сумња да помаже Русији да обиђе регулативе у области извоза нафте. ЕУ би, такође могла да забрани Русима да улазе у одборе директора компаније у Унији повезаним са критичном инфраструктуром, укључујући струју и гас – пише “Политико”.

Амбасадори ЕУ ће о новом пакету санкција Русији разговарати у сриједу 15. фебруара.

(Срна  Фото:Анадолија/Архив)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

yyy

13.02.2023 07:59

сами себи стезете свилени гајтан око врата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.02.2023 14:34

Зар ови нису помрли од зиме и глади?

Name

ОО7

13.02.2023 13:27

Сада следе санкције за птице,дивљч,рибе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мацке су одавно

13.02.2023 15:04

Под санкцијама.... Ја комедије драги људи.

Name

Реални

13.02.2023 16:47

Па богами могла је русија без свега овога само да је хтела. Него ме подсећа на ону причу. Видела жаба како поткивају коња па подигла ногу. Или она друга. Видела врана како слете орао, зграби канџама јагње и одлете сњим, па хтела и она. Рашири и врана канџе и муњевитом брзином се спусти на јагње, медјутим да га подигне проба неможе, опет проба па ништа, трећи пут, ништа, проба врана да пусти јагње, не може, замрсиле се канџе у вуну. Остаде врана на јагњету замршеним канџама. Газда то све гледа, па оде и дохвати руком уби врану која је умислила да је орао. Преценила русија своју и војну и економску моћ. Да будемо реални. Не може се сам против већине. Него свака се школа плаћа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниси ти реалан

13.02.2023 19:03

Него се нереално тјесис због неостварених зеља.....