Двије дјевојчице спашене вечерас из рушевина у Хатају

Двије дјевојчице спашене су вечерас испод рушевина на једној локацији у порушеном Хатају у Турској и преузеле су их медицинске екипе.

Свијет 12.02.2023 | 19:39
Двије дјевојчице спашене вечерас из рушевина у Хатају

Дјевојчице изгледају дехидрирано, али један од спасилаца у Хатају, Сенад Ковачевић из Горске службе спасавања Федерације БиХ, који је јавио агенцији Фена о њиховом проналаску, нада се да ће оне бити добро. 

Дјевојчице су један од више примјера чудесног преживљавања у немогућим условима, под вишеслојним рушевинама, више дана након што је стихија погодила њихов град.

Ковачевић демантује да у Хатају има сукоба у актуелној катастрофичној ситуацији јер, каже, био је у прилици да обиђе шири терен и увјери се да од наводних сукоба нема ништа.

Тимови из више земаља испољавају велику сложност и заједништво у настојању да што више људских живота буде спашено, рекао је, наводећи примјере заједничких тренутака дјеловања и одмора босанскохерцеговачког тима с колегама из Србије и других земаља.

Катастрофални земљотрес погодио је у понедјељак широки појас између јужне Турске и сјеверозападне Сирије, а током истог дана услиједио је још један готово исте јачине узрокујући смрт и повређивање великог броја људи те материјалне штете огромних размјера.

Од главних удара протекло је неколико дана, али бројке о смртно страдалима нажалост и даље расту.

Апокалиптичне слике људских патњи и до темеља срушених вишеспратница, као да су биле куле од карата, обилазе свијет од понедјељка.

Хатај је једна од турских провинција најтеже погођених овом катастрофом.

(БХТ Фото: Фена) 

Коментари / 0

Оставите коментар