Завршена сједница, нема формирања Анкетног одбора

Народна скупштина Републике Српске вечерас је на Петој посебној сједници усвојила девет закона и један нацрт закона.

Република Српска 08.02.2023 | 21:36
Завршена сједница, нема формирања Анкетног одбора

Посланици скупштинске већине нису подржали приједлог шефа клуба посланика СДС-а у НСРС Вукоте Говедарице да се донесе одлука о формирању Анкетног одбора који би се бавио на који начин је Влада донијела одлуку да откупи пропале пројекте компанице "Цомсар енергy" у власништву Рашида Сердарова.

Усвојени су сљедећи закони: Закон о стандардизацији у Републици Српској, Породични закон, Закон о измјенама Закона о ванпарничном поступку, Закон о измјенама и допунама Закона о привредним друштвима, Закон о измјенама и допунама Закона о енергетици, Закон о измјенама и допунама Закона о превозу у друмском саобраћају Републике Српске, Закон о измјенама и допунама Закона о пчеларству, Закон о измјени и допуни Закона о обезбјеђењу квалитета у високом образовању Републике Српске и Закон о измјенама и допунама Закона о туризму.

Разлози за доношење Закона о измјенама и допунама Закона о енергетици произилазе из потребе међусобног усклађивања овог закона са законима који уређују различите области енергетике. 

Народна скупштина усвојила је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске, уз Закључак о упућивању овог нацрта закона на јавну расправу, која ће бити проведена у року од 60 дана.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске др Ненад Стевандић закључио је засједање Пете посебне сједнице.

(БН   Фото:НСРС)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

НП Сутјеска

08.02.2023 21:14

Бодирога птице на грани знају ко је оставио милионске дугове у нп Сутјеска а не оно сто си ти рекао данас! Нећеш да се замјераш са локалцима да би рушио са њима садашњег начелника Фоче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

09.02.2023 07:13

Апсурдно је о оваквим темама уопште разговарати док је генерал на власти

Name

Играцке

09.02.2023 10:11

Цијела прича опозиције не вриједи ни трунке јер већина ( подизачи руку) не слуша нити иста разумије. На знак дижу руке и то је то. Протоцни бојлер за бајине стрвинаре и ту се нема шта очекивати. Пола њих не зна ни шта гласа нити су процитали бар нешто од силних измјена и допуна закона. Чист примјер како не треба да изгледа један Парламент.

Name

Само

09.02.2023 08:07

Фарсаа обицна фарса то скупстина и није партијско коалициона група корумпираних политицараквази без знања куповне дипломе без морала поодyвнооо јос из рара !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.02.2023 08:33

редовно пратим скупштинска засиједања али одавно нисам видио веће будале од оног Бањца он се толико понио у најмању рукукао да је нај нај већи патриота ,,а поштењачина посебно,,

Name

Ах

09.02.2023 09:46

Оно сто није у интетесу резима , никад се ниста неце усвојити, знају да су криви

Name

Миле

09.02.2023 09:12

Скупстина РС=Друство једног лица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

09.02.2023 09:20

Само победа опозиције че довести ствари у ред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Манда

09.02.2023 14:54

Миле је за вас опозицију Тито

Name

"

09.02.2023 11:48

БРАВО ОПОЗИЦИО. ВУКАНЕ, МИРНА, МИХАЉИЦА И СВА ОПОЗИЦИО. САМО ВИ МОЖЕТЕ СПАСИТИ ОВУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ. СКИНУТИ ОВОГ ДИКТАТОРА МОРА НАРОД. АЛИ ГЛУПИ ПЕНЗИОНЕРИ ГЛАСАЈУ ЗА ЊЕГА. САМИ У СТАНОВИМА И КУЋАМА , ЈЕР СУ ИМ ШКОЛОВАНА ДИЈЕЦА У ЕВРОПИ. ВИ СЕ БОРИТЕ ЗБОГ ТИХ НЕПИСМЕЊАКОВИЋА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРАЉ

09.02.2023 11:53

ВУКАНЕ. И ВИШЕ ОД 8О % У ПРАВОСУДНОМ СИСТЕМУ ЈЕ КОРУМПИРАНО. САМО СУ ПОЈЕДИНИ СУДИЈЕ ЧВРСТИ ЉУДСКИ КАРАКТЕР. ТУ ЈЕ КОРУМПИРАНО СВЕ ОД УЛАЗА ДОКУМЕНТА У СУД, ДО ПРЕДСЈЕДНИКА СУДОВА. КОЛИКО РАДЕ МИМО ЗАКОН, САМО ДА НАПУНЕ БУЏЕТ. ЈЕР ОНИ ЋЕ АРХИВУ ПРЕСЛОЖИТИ, ЗАСТАРИЋЕ, ПОПАЛИЋЕ И УЈЕО ВУК МАГАРЦА. ШТО ПРИЈЕ ТРЕБАЈУ ПРАВИ ЉУДИ НА ВРХ СУДОВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

09.02.2023 11:56

БРАВО МИРНА. И НА ТРИ МИЈЕСТА ТРЕБА ОБАВЕЗНА АРХИВА. ОНИ СУ ПОПАЛИЛИ СУД У БЛ, ИРБ, А ДА НЕЋЕ ПРУВАТНИКЕ НОТАРЕ. БРАВО МИХАЉИЦА. САМО ОПОЗИЦИЈА, ТАКО ПАМЕТНА И ИСКРЕНА МОЖЕ СПАСИТИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"

09.02.2023 12:04

ТРЕБА АРХИВА НА ТРИ МИЈЕСТА. МИРНА И МИХАЉИЦА У ПРАВУ 100 %. НОТАРИ СУ ДОБИЛИ ТУ ДОЗВОЛУ ЗА РАД ПОД ТАКВИМ УСЛОВИМА. А НОТАРАРСТВО СУ ОСНОВАЛИ ДА СВОЈУ ДИЈЕЦУ ЗАПОСЛЕ, НЕ СИРОТИЊСКУ. И ДА СВОЈОЈ ДИЈЕЦИ ОЛАКШАЈУ, КАО СУДИЈАМА. ОД 2.О11 ГОДИНЕ МИСЛИМ. САДА БИ ДА СЕБИ ОЛАКШАЈУ, ПОДВАЛОМ ОВЕ ИЗМЈЕНЕ. ЗА НАПЛАЋЕНЕ УСЛУГЕ ОД НАРОДА, КОЈИ БИ ПОСЛИЈЕ ОНИ " СЛАЛИ "ОД МИЛА ДО НЕДРАГА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРАЉ

09.02.2023 12:11

БРАВО ОПОЗИЦИО. ЗНА ВЛАСТ, ДА ЈЕ ПРАВОСУЂЕ НАЈБОЛЕСНИЈЕ. ОНИ ГА ПРАВИЛИ ЗА СЕБЕ. САМО СУ ПОЈЕДИНЦИ ОД УЛАЗНИХ ВРАТА СУДОВА ДО ВРХА ЧАСНИ. ТУ НЕМА ЛИЈЕКА, ДОК ЈЕ ДИКТАТОР СВЕ У РС. ОВА СНСД ЈЕ НАЈВЕЋИ РУШИЛАЦ , ОНОГ ШТО ЈЕ КРВЉУ СТВОРЕНО И ОДБРАНИТО. КОРИСТЕ НЕЗНАЊЕ НАРОДА. ДИКТАТОР ПОЗНАВАО СА ПИЈАЦЕ МЕНТАЛИТЕТ ВЕЋИНЕ. ШАТОРСКА РАЈА И ОНИ, КОЈИ ОН ПЛАТИ СУ ЊЕГОВИ. ПАМЕТНИ ОТИШЛИ ПРЕКО ГРАНИЦЕ. МАЊИНА ИМ САД НЕМОЖЕ НИШТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оо7

09.02.2023 12:16

КОЛИКО ИХ ПРИМА ПЛАТУ, А САМО ДУБЕ У СКУПШТИНИ. ДОВОЉНО ЈЕ НЕКА САМ ДОДИК ГЛАСА ТЕЛЕФОНОМ. СТЕВАНДИЋ ДА УКЊИЖИ. ОБЗИРОМ ДА ОПОЗИЦИЈИ КАЖЊАВА И НЕ ДА ПРИЧАТИ. И САМО ДОДИК И СТЕВАНДИЋ, ДОВОЉНИ СУ ,РАДИ УШТЕДЕ И ОНИ , КОЈИ ЋЕ ИШТАНЦАТИ ПАПИРЕ И ПОСЛАТИ ПОСЛАНИЦИМА КУЋИ. ПРЕДЛАЖЕМ ДА ТУ УШТЕДУ ПОШАЉЕТЕ У ТУРСКУ И СИРИЈУ. КОРИСНИЈЕ ЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ