Završena sjednica, nema formiranja Anketnog odbora

Narodna skupština Republike Srpske večeras je na Petoj posebnoj sjednici usvojila devet zakona i jedan nacrt zakona.

Republika Srpska 08.02.2023 | 21:36
Završena sjednica, nema formiranja Anketnog odbora

Poslanici skupštinske većine nisu podržali prijedlog šefa kluba poslanika SDS-a u NSRS Vukote Govedarice da se donese odluka o formiranju Anketnog odbora koji bi se bavio na koji način je Vlada donijela odluku da otkupi propale projekte kompanice "Comsar energy" u vlasništvu Rašida Serdarova.

Usvojeni su sljedeći zakoni: Zakon o standardizaciji u Republici Srpskoj, Porodični zakon, Zakon o izmjenama Zakona o vanparničnom postupku, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o energetici, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pčelarstvu, Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju Republike Srpske i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu.

Razlozi za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o energetici proizilaze iz potrebe međusobnog usklađivanja ovog zakona sa zakonima koji uređuju različite oblasti energetike. 

Narodna skupština usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske, uz Zaključak o upućivanju ovog nacrta zakona na javnu raspravu, koja će biti provedena u roku od 60 dana.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske dr Nenad Stevandić zaključio je zasjedanje Pete posebne sjednice.

(BN   Foto:NSRS)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

NP Sutjeska

08.02.2023 22:14

Bodiroga ptice na grani znaju ko je ostavio milionske dugove u np Sutjeska a ne ono sto si ti rekao danas! Nećeš da se zamjeraš sa lokalcima da bi rušio sa njima sadašnjeg načelnika Foče.

ODGOVORITE
Name

Tatar

09.02.2023 08:13

Apsurdno je o ovakvim temama uopšte razgovarati dok je general na vlasti

Name

Igracke

09.02.2023 11:11

Cijela priča opozicije ne vrijedi ni trunke jer većina ( podizači ruku) ne sluša niti ista razumije. Na znak dižu ruke i to je to. Protocni bojler za bajine strvinare i tu se nema šta očekivati. Pola njih ne zna ni šta glasa niti su procitali bar nešto od silnih izmjena i dopuna zakona. Čist primjer kako ne treba da izgleda jedan Parlament.

Name

Samo

09.02.2023 09:07

Farsaa obicna farsa to skupstina i nije partijsko koaliciona grupa korumpiranih politicarakvazi bez znanja kupovne diplome bez morala poodyvnooo jos iz rara !

ODGOVORITE
Name

re

09.02.2023 09:33

redovno pratim skupštinska zasijedanja ali odavno nisam vidio veće budale od onog Banjca on se toliko ponio u najmanju rukukao da je naj naj veći patriota ,,a poštenjačina posebno,,

Name

Ah

09.02.2023 10:46

Ono sto nije u intetesu rezima , nikad se nista nece usvojiti, znaju da su krivi

Name

Mile

09.02.2023 10:12

Skupstina RS=Drustvo jednog lica.

ODGOVORITE
Name

OO7

09.02.2023 10:20

Samo pobeda opozicije če dovesti stvari u red.

ODGOVORITE
Name

Manda

09.02.2023 15:54

Mile je za vas opoziciju Tito

Name

"

09.02.2023 12:48

BRAVO OPOZICIO. VUKANE, MIRNA, MIHALJICA I SVA OPOZICIO. SAMO VI MOŽETE SPASITI OVU REPUBLIKU SRPSKU. SKINUTI OVOG DIKTATORA MORA NAROD. ALI GLUPI PENZIONERI GLASAJU ZA NJEGA. SAMI U STANOVIMA I KUĆAMA , JER SU IM ŠKOLOVANA DIJECA U EVROPI. VI SE BORITE ZBOG TIH NEPISMENJAKOVIĆA.

ODGOVORITE
Name

KRALJ

09.02.2023 12:53

VUKANE. I VIŠE OD 8O % U PRAVOSUDNOM SISTEMU JE KORUMPIRANO. SAMO SU POJEDINI SUDIJE ČVRSTI LJUDSKI KARAKTER. TU JE KORUMPIRANO SVE OD ULAZA DOKUMENTA U SUD, DO PREDSJEDNIKA SUDOVA. KOLIKO RADE MIMO ZAKON, SAMO DA NAPUNE BUDŽET. JER ONI ĆE ARHIVU PRESLOŽITI, ZASTARIĆE, POPALIĆE I UJEO VUK MAGARCA. ŠTO PRIJE TREBAJU PRAVI LJUDI NA VRH SUDOVA.

ODGOVORITE
Name

+

09.02.2023 12:56

BRAVO MIRNA. I NA TRI MIJESTA TREBA OBAVEZNA ARHIVA. ONI SU POPALILI SUD U BL, IRB, A DA NEĆE PRUVATNIKE NOTARE. BRAVO MIHALJICA. SAMO OPOZICIJA, TAKO PAMETNA I ISKRENA MOŽE SPASITI REPUBLIKU SRPSKU.

ODGOVORITE
Name

"

09.02.2023 13:04

TREBA ARHIVA NA TRI MIJESTA. MIRNA I MIHALJICA U PRAVU 100 %. NOTARI SU DOBILI TU DOZVOLU ZA RAD POD TAKVIM USLOVIMA. A NOTARARSTVO SU OSNOVALI DA SVOJU DIJECU ZAPOSLE, NE SIROTINJSKU. I DA SVOJOJ DIJECI OLAKŠAJU, KAO SUDIJAMA. OD 2.O11 GODINE MISLIM. SADA BI DA SEBI OLAKŠAJU, PODVALOM OVE IZMJENE. ZA NAPLAĆENE USLUGE OD NARODA, KOJI BI POSLIJE ONI " SLALI "OD MILA DO NEDRAGA.

ODGOVORITE
Name

KRALJ

09.02.2023 13:11

BRAVO OPOZICIO. ZNA VLAST, DA JE PRAVOSUĐE NAJBOLESNIJE. ONI GA PRAVILI ZA SEBE. SAMO SU POJEDINCI OD ULAZNIH VRATA SUDOVA DO VRHA ČASNI. TU NEMA LIJEKA, DOK JE DIKTATOR SVE U RS. OVA SNSD JE NAJVEĆI RUŠILAC , ONOG ŠTO JE KRVLJU STVORENO I ODBRANITO. KORISTE NEZNANJE NARODA. DIKTATOR POZNAVAO SA PIJACE MENTALITET VEĆINE. ŠATORSKA RAJA I ONI, KOJI ON PLATI SU NJEGOVI. PAMETNI OTIŠLI PREKO GRANICE. MANJINA IM SAD NEMOŽE NIŠTA.

ODGOVORITE
Name

Oo7

09.02.2023 13:16

KOLIKO IH PRIMA PLATU, A SAMO DUBE U SKUPŠTINI. DOVOLJNO JE NEKA SAM DODIK GLASA TELEFONOM. STEVANDIĆ DA UKNJIŽI. OBZIROM DA OPOZICIJI KAŽNJAVA I NE DA PRIČATI. I SAMO DODIK I STEVANDIĆ, DOVOLJNI SU ,RADI UŠTEDE I ONI , KOJI ĆE IŠTANCATI PAPIRE I POSLATI POSLANICIMA KUĆI. PREDLAŽEM DA TU UŠTEDU POŠALJETE U TURSKU I SIRIJU. KORISNIJE JE.

ODGOVORITE