Прогласили је мртвом а после је нашли како дише у мртвачници!

Једна 82-годишња жена проглашена је мртвом у старачком дому у Њујорку да би три сата касније пронађена како дише у погребном заводу где је одведена, саопштиле су власти.

Занимљивости 08.02.2023 | 15:25
Прогласили је мртвом а после је нашли како дише у мртвачници!

Био је то други пут за отприлике месец дана да се нешто слично догодило у САД, према званичницима.

Жена у новијем случају била је у Wатер’с Едге Рехаб анд Нурсинг Центер у Порт Џеферсону на Лонг Ајленду у суботу у 11.15 када је проглашена мртвом, саопштила је локална окружна полиција.

Жена, чије име није објављено, наводно је одведена у ОБ Давис Фунерал Хомес ин Миллер Плаце, Њујорк, у 1.30 поподне. Полиција је саопштила да је откривена да жена дише у 14.09 часова.

Жена је пребачена у болницу. У понедељак није било новости о њеном стању.

Очигледно прерано проглашење смрти догодило се неколико дана након што је дом за сталну негу у Ајови кажњен са 10.000 долара (8.320 фунти) због сличног случаја.

Власти у Ајови саопштиле су да је 66-годишња жена проглашена мртвом 3. јануара у Центру за специјалну негу Глен Оакс Алзхеимер’с у Урбандејлу, у Ајови, где је примала хоспицијску негу извештава Гардијан

Жена је стављена у врец́у за тело и одведена у Анкени Фунерал Хоме & Црематори. Особље погребног завода је затим откопчало торбу за тело како би пронашли жену живу и дахну, објавио је Њујорк тајмс, приписујуц́и ту информацију цитирању одељења за инспекције и жалбе у Ајови.

Особље установе позвало је хитну и она је врац́ена у болницу, где је умрла 5. јануара, наводи се у извештају одељења за инспекцију и жалбе Ајове.

Полиција је саопштила да је њујоршки случај прослеђен канцеларији државног тужиоца на истрагу.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар